Ford Bronco Sport 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Het debuut van de nieuwe Ford Bronco-frame SUV is bijna het belangrijkste evenement van dit jaar geworden voor fans van het merk. Het bleek echter bij de première dat de terreinwagen niet alleen op de markt kwam, maar in het bedrijf met de Ford Bronco Sport 2021 Crossover. Ondanks de medeklinker naam heeft dit model niet veel gemeen met zijn oudere “broer”. De “Sport” heeft een gewone ondersteunende carrosserie, veel bescheidener afmetingen en een uitstekend motorengamma. De concurrent van de nieuwe Ford is de SUV Jeep Compass.

Afmetingen en carrosserieontwerp

Hoewel de sportvariant technisch gezien verre van een echte Bronco SUV is, lijkt hij hem erg imiteren. Modellen zijn verbonden door vierkante vormen, vergelijkbare verhoudingen en boogontwerp. Zo is het radiatorrooster in de compacte versie precies hetzelfde: de hele breedte met twee ronde koplampen aan de zijkanten en een groot opschrift “Bronco” in het midden. Nou, natuurlijk heeft de feed een originele architectuur.

Ford Bronco Sport 2021: specificaties, prijs, releasedatum


De Ford Bronco Sport 2021 was gebaseerd op het gemodificeerde C2-platform van de Kuga SUV. De wielbasis van de beginner is 2670 m, de lichaamslengte is 4386 mm, de breedte – 2088 mm, de hoogte – 1783 mm. De afstand in de eerste versies is 198 mm, in de “oudere” versies met 29 inch banden – 224 mm. De nominale maat van de wielen is 17 inch (225/65 R17 of 235/65 R17 banden) en 18 inch (225/60 R18).

Ford Bronco Sport 2021: specificaties, prijs, releasedatum

salon

Al met al is het interieur geconfigureerd naar het model van Coogee. Bronco Sport is gepositioneerd als een auto voor avonturiers, maar omdat de focus hier ligt op het praktische onderdeel. Talrijke vakken voor kleine dingen, vakken met ritsen, riemen voor het bevestigen van apparaten zijn verdeeld in de cabine. De bagageruimte is ook ongelooflijk comfortabel – er staan ​​niet alleen twee mountainbikes in de bagageruimte terwijl je staat, maar er is ook een gemakkelijk te reinigen rubberen vloer. De vloer in de kajuit zelf kan echter ook van rubber zijn gemaakt en de stoelen kunnen optioneel worden voorzien van een speciale stof die vuilafstotend is.

✓ U kunt ook controleren:

Ford Bronco Sport 2021: specificaties, prijs, releasedatumHet pakket bevat een dashboard met een 6,5 inch beeldscherm, een Sync 3 mediasysteem met een 8 inch touchscreen, klimaatregeling en een achteruitkijkcamera. De uitrustingslijst bevat ook LED-koplampen op de achterdeur, die handig zijn bij het bouwen van een magazijn in het donker.
Ford Bronco Sport 2021: specificaties, prijs, releasedatum
Ford Bronco Sport 2021: specificaties, prijs, releasedatumDe Ford Bronco Sport 2021 is standaard uitgerust met het Ford Co-Pilot360-veiligheidssysteem, waaronder noodremmen met voetgangersdetectie, tracking, automatische koplampwisseling en het opsporen van fouten bij het achteruitrijden. De optionele Ford Co-Pilot360 Assist 2.0-kit vult deze lijst aan met adaptieve cruisecontrol, inline centrering en een wegwijzersysteem.
Ford Bronco Sport 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Specificaties van de Ford Bronco Sport 2021

Het motorbereik van de crossover bestaat uit de “turbomotor” EcoBoost 1.5 (183 pk, 258 Nm) en de “Turbo Four” EcoBoost 2.0 (248 pk, 373 Nm). Beide motoren zijn gekoppeld aan een 8-traps automatische transmissie. De aandrijving van het model is uitzonderlijk compleet met een achteraskoppeling. Tegelijkertijd hebben de Rich-versies van Badlands en First Edition twee koppelingen aan de achterkant geïnstalleerd, die een flexibele koppelverdeling tussen de wielen mogelijk maken. Het Ford Bronco Sport-onderstel heeft een volledig onafhankelijk ontwerp, inclusief een MacPherson-veerpoot vooraan en een multi-link achteraan. Een systeem voor het selecteren van de GOAT-rijmodus bevindt zich nog steeds in het crossover-arsenaal. Het biedt zeven programma’s om verschillende offroad-secties te overwinnen.In ieder geval kan de auto geen waterkering met een diepte van meer dan 600 mm afdwingen. Welnu, het maximale gewicht van de getrokken aanhangwagen is beperkt tot 998 kg.

Ford Bronco Sport 2021 prijs en releasedatum

Als de gebruikelijke Bronco pas in het voorjaar van 2021 te koop zal zijn, zal Bronco Sport in het najaar van dit jaar te koop zijn. De initiële prijs voor de crossover is 25.000 euro. Naast de basis worden er nog vier andere versies aangeboden: Big Bend, Outer Banks, Badlands en First Edition. Er zijn ook tot 100 fabrieksaccessoires en vier voltooide themasets genaamd Fiets, Sneeuw, Water en Kamperen.

Foto Ford Bronco Sport 2021