Ford Bronco Raptor 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De aankomende Ford Bronco Raptor 2022 is bijna hier. Vorige maand zagen we spionagebeelden van het gecamoufleerde prototype. Zoals u weet, introduceerde Ford Bronco in twee- en vierdeursversies. Bovendien is het kleinere Bronco Sport-model ook officieel. Blue Oval levert nu de offroad-variant genaamd “Raptor”.

Of de nieuwe SUV met de naam Raptor er komt, weten we nog niet, want de naam Warthog is ook een optie. Het is duidelijk dat de fabrikant probeert een hele familie off-road Bronco’s te creëren, en de Raptor is een must-have voor deze line-up. Hopelijk introduceert Ford meer vermogen en veel offroad-uitrusting, en dat is waar het bij Raptor om draait. Dit is wat we tot nu toe weten.

Ford Bronco Raptor 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Bronco Raptor 2022 exterieurontwerp

Eerste spionage-opnamen van de nieuwe Ford Bronco Raptor 2022 laten veel zien. Eerst komt het prototype met het grotere FORD-opschrift op de voorgrille. Ook kunnen we de C-vormige koplampen onder de camouflage goed zien. De voorschort ziet er agressiever uit en de Bronco Raptor is atletisch.

Aan de andere kant zijn sommige delen perfect gecamoufleerd. Blue Oval biedt nieuwe skidplates en veel offroad-uitrusting. Zoals bij elke andere Raptor, zal deze veel mechanische upgrades introduceren. We verwachten ook unieke koetswerkkleuren en Bronco Raptor wordt geleverd met een hoger rijgevoel dan de normale Bronco SUV.

Ford Bronco Raptor 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Onder de motorkap

De Bronco SUV zal een 2,7-liter zescilinder turbomotor hebben en 310 pk en 400 lb-ft koppel produceren. De Ford Bronco Raptor 2022 zal zich echter nog verder ontwikkelen. Hierdoor krijgt de krachtige offroad-versie een andere motor. De meest waarschijnlijke kandidaat is een 3,0-liter turbo-zescilinder uit de Explorer ST SUV.

✓ U kunt ook controleren:

Daarnaast behoort ook een 3,5 liter motor die de F-150 pick-up aandrijft tot de mogelijkheden. Deze aandrijflijnoptie produceert 450 pk en een koppel tot 510 lb-ft. Dit apparaat heeft ook een lager vermogen en heeft een vermogen van 375 pk en 470 lb-ft spins.

Ford Bronco Raptor 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Mechanische updates

Dit is een van de belangrijkste dingen over de 2022 Ford Bronco Raptor en elke andere Raptor. De 2022MY wordt geleverd met nieuwe en grotere banden. Daarnaast worden standaard 17-inch wielen aangeboden. Onderhuids komt de Bronco Raptor met krachtigere vering en Bilstein-dempers. Er zijn 35-inch offroad-banden te koop en de spionagefoto’s tonen oranje bumpers.

We denken dat Ford werkt aan de elektronisch gestuurde bypass-schokdempers. Dit is volkomen logisch aangezien de F-150 Raptor-variant is uitgerust met dezelfde 3.0 Fox-dempers. De nieuwe Bronco Raptor zal ongetwijfeld geweldige offroad-capaciteiten bieden en zal concurreren met de Jeep Wrangler en zijn topuitrustingsniveaus.

Ford Bronco Raptor 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Bronco Raptor 2022 prijs, releasedatum

Dit model zal niet goedkoop zijn, en veel experts voorspellen een prijs die zal beginnen bij ongeveer $ 60.000. De Ford Bronco Raptor uit 2022 komt later in 2021 bij de dealers , waarschijnlijk rond november. Zoals ik al zei weten we nog niet of deze variant zal verschijnen met de naam “Raptor” of “Warthog”.