Ford Bronco 2022: specificaties, prijs, releasedatum

We kunnen niet wachten om de geheel nieuwe Ford Bronco 2022 SUV op straat te zien verschijnen. Dit model zou in het tweede kwartaal van 2021 bij de dealers moeten komen en we hebben meer dan genoeg informatie over de nieuwe Bronco. Zoals elke andere fabrikant speelt Ford een belangrijke rol in de groene revolutie. Kortom, elk nieuw model biedt een soort elektrificatie, en Bronco zal niet anders zijn.

Bovendien krijgt Bronco een beroemde Raptor-behandeling, en naar verluidt is zelfs de pick-uptruckvariant in de maak. Het is duidelijk dat de maker van Blue Oval van plan is een volledige Bronco-familie te bouwen die zowel SUV’s als pick-up trucks zal aanbieden. De verwachtingen zijn enorm en hier is alles wat we weten over deze SUV.

Ford Bronco 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Bronco 2022 exterieur en interieur

Tot nu toe hebben we veel geruchten gehoord over de nieuwe Ford Bronco 2022 . Het ontwerp is lange tijd een absoluut mysterie geweest. De zaken zijn nu echter veel duidelijker. De Bronco SUV zal op hetzelfde platform rijden dat aan de basis ligt van de middelgrote Ranger-truck. Net als Jeep Wrangler zal Bronco zowel tweedeurs- als vierdeursvarianten aanbieden. Daarnaast biedt Ford afneembare deuren, dak en nog veel meer. Het ontwerp oogt volledig nieuw en zeer modern voor een offroad-SUV als Bronco.

Binnenin zal de aankomende Ford Bronco 2022 er uniek en modern uitzien. Er zullen veel uitrustingsniveaus zijn en de basisuitrusting zal meer dan voldoende standaarduitrusting hebben. Daarnaast is het comfort uitstekend en is de cabine over het algemeen erg praktisch. Bronco krijgt een ruim interieur, al weten we niet alles over dit model, ook niet over de touchscreen-opties.

Ford Bronco 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Talrijke motoropties

De komende Ford Bronco 2022 zal erg lijken op de Ford Ranger pick-up truck. Dit omvat hetzelfde platform en waarschijnlijk dezelfde aandrijflijnopties. Om te beginnen is een 2,3-liter EcoBoost een waarschijnlijke kandidaat, die ook in het Ford Focus RS-model te vinden is. Deze motor produceert 270 pk en een koppel van 310 lb-ft. Ford zal zijn automatische transmissie met tien versnellingen aanbieden, maar een handmatige transmissie is ook een goede optie.

Bronco biedt optioneel een 2,7-liter EcoBoost V6 en hybride aandrijflijn. De krachtige V6 ontwikkelt 335 pk en 380 lb-ft koppel. Het Bronco Hybrid-model zal een 3.0 liter EcoBoost-motor combineren met een elektromotor. Het totale vermogen is gespecificeerd van 350 pk tot 400 pk.

✓ U kunt ook controleren:

Ford Bronco 2022 Raptor

De geheel nieuwe Ford Bronco 2022 Raptor zal ergens volgend jaar ook bij de dealers verschijnen. We weten niet of Ford het Raptor of Warthog zal noemen. Beide namen zijn een mogelijkheid. Van wat we hebben gehoord, zal de V8 de nieuwe Bronco Raptor niet aandrijven. In plaats daarvan zal deze high-performance variant waarschijnlijk een van de EcoBoost V6-motoren introduceren.

De meest waarschijnlijke kandidaat is een 3,0-liter twin-turbo V6 met 400 pk. Het tweede waarschijnlijke resultaat is een 3,5-liter twin-turbo V6-motor met 450 pk. Het exterieur oogt agressiever en sportiever. Het interieur zal echter hetzelfde design hebben, maar we verwachten een iets beter gebruik van hoogwaardige materialen.

Ford Bronco 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Bronco 2022 prijs, releasedatum

De basis tweedeurs Bronco 2022 SUV gaat zo’n 28.000 euro kosten. De Ford Bronco 2022 zal echter veel uitrustingsniveaus bieden, dus de prijs weerspiegelt perfect het niveau van luxe. Zo gaat het First Edition-model 60.000 euro kosten en de Bronco Raptor 2022 iets meer. De verkoop begint ergens in 2021, mogelijk het tweede kwartaal van het jaar.