Ford Bronco 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Na twintig jaar zal Ford eindelijk zijn legendarische Bronco-model teruggeven. Dit model zal de komende maanden worden uitgebracht en zal Jeep Wrangler uitdagen. De Ford Bronco 2021 is al in aanbouw en werd onlangs op de openbare weg getest. Blue Oval plant extra upgrades en innovaties. Bronco is gebaseerd op de Ford Ranger-pickup en zal een SUV zijn.

Natuurlijk ligt de focus op offroad-capaciteiten, net als bij de Wrangler SUV. Voor 2021 zal Ford enkele visuele veranderingen, meer optionele functies en mogelijk een “baby bronco” -versie introduceren. De nieuwe Bronco zal ongetwijfeld erg spannend zijn en Blue Oval zal proberen het volgend jaar nog beter te maken.

Ford Bronco 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Bronco 2021 ontwerp

De nieuwe Bronco wordt gelanceerd als een body-on-frame SUV die het platform deelt met de Ford Ranger-pick-up. Bij aankomst combineert Bronco stylingelementen van de Ranger- en Everest-modellen. Veel geruchten wijzen op een tweedeurs- en een vierdeursversie. We zullen deze speculaties voorlopig negeren.

Wat we zeker weten is de doosvormige vorm en het robuuste uiterlijk van Bronco. De Ford Bronco 2021 komt met een paar visuele verbeteringen. Het doel is om deze SUV subtieler en schoner te maken. U kunt verwachten dat Ford in 2021 een elegantere middelgrote SUV zal lanceren. Er zullen geen grote veranderingen zijn, dat is zeker. Er zullen echter zeker een paar kleine upgrades plaatsvinden.

Baby bronco

Ford zal ook een baby bronco-versie introduceren. Een compacte en krachtige SUV met offroad-capaciteiten. Dankzij internet heette deze variant “Baby Bronco”. Uiteraard zal Ford een andere naam leveren die bij dit compacte model past. Talrijke rapporten wijzen op Ford Scout. Ford Adventurer verscheen onlangs als meest waarschijnlijke uitkomst.

✓ U kunt ook controleren:

De Ford Bronco 2021 en de Baby Bronco hebben veel gemeen. Baby Bronco deelt de architectuur echter met Ford Escape. Dit betekent dat de aankomende compacte SUV op een unibody-platform zal rijden in plaats van een body-on-frame-structuur. Baby Bronco leent ook het assortiment Escape-motoren.

Ford Bronco 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Bronco 2021 aandrijflijn

Voor 2021 moet de fabrikant van Blue Oval de zaken intact houden. Dat betekent dat de Ford Bronco 2021 een 2,3-liter viercilinder turbomotor zal gebruiken , dezelfde aandrijflijn als de Ford Ranger. Dit apparaat levert 270 pk en een koppel van 310 lb-ft. Bovendien zou de nieuwe Bronco kunnen worden geleverd met een optionele V6-motor.

Sommige rapporten suggereren zelfs een 3,5-liter twin-turbo, een andere mogelijke optionele aandrijflijn. Een automatische transmissie met 10 versnellingen is de enige transmissieselectie. Dezelfde transmissie is beschikbaar in de Ford F-150 Pickup. Een hybride aandrijflijn is officieel en we wachten op Blue Oval om alle details te verstrekken.

Ford Bronco 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Concurrentie

Logischerwijs zal een nieuwe Ford Bronco 2021 maar één echte rivaal hebben, een Jeep Wrangler SUV. Beide modellen richten zich op offroad-capaciteiten. Zowel Wrangler als Bronco zullen echter de moderne en robuuste look leveren, samen met een luxe interieur en geweldige prestaties. Er zijn echter tal van terreinwagens op de markt. Sommige fabrikanten staan ​​echter klaar om deel te nemen aan de race.

Om deze reden zal Toyota zijn 4Runner-model aanzienlijk verbeteren. Lexus biedt zijn GX-model aan en Land Rover Discovery is ook een geweldige optie. Toch staan ​​al deze modellen twee stappen achter Wrangler. We weten nog steeds niet hoe Bronco in dit segment zal scoren. Aan de andere kant zijn SUV-experts ervan overtuigd dat de nieuwe Bronco een sensatie zal veroorzaken.

Ford Bronco 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Prijs en releasedatum

De gloednieuwe Ford Bronco 2021 kost hetzelfde als zijn voorganger. Een klein aantal updates houdt de prijs intact. Dat betekent dat de aankomende Bronco, in lijn met Jeep Wrangler, ongeveer 36.000 euro gaat kosten.

We wachten nog steeds op meer informatie over de Baby Bronco-versie die dezelfde Ford Scout of Ford Adventurer zal dragen. De Bronco 2021 is later volgend jaar verkrijgbaar.