Fiat Tipo 2021: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum

De aankomende nieuwe Fiat Tipo 2021 komt in de tweede helft van 2020 als onderdeel van de huidige generatie. We herinneren haar eraan dat ze al 4 jaar op de markt is en dat er weer geen nieuwe generatie zal zijn voor 4 jaar. Het bedrijf heeft echter een aanzienlijke investering van 200 miljoen euro gedaan in zijn fabriek in Turkije.

Het herontwerp omvat het exterieur, veranderingen in het interieur, maar ook nieuwe motoren met hybride opties. Het voertuig is concurrerend in het C-segment, maar het doel is om tegen een aantrekkelijke prijs enkele kopers van het B-segment aan te trekken.

Fiat Tipo 2021: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum

Fiat Tipo 2021 buiten en binnen

Zoals gezegd zitten we ergens midden in de huidige generatie. De externe veranderingen komen in de vorm van een nieuwe bumper en LED-koplampen. De cabine zou een nieuw en groter 10,25-inch multimediascherm moeten zien. Het is onwaarschijnlijk dat nieuwe technologieën veel zullen kosten omdat ze misschien niet veel aan de prijs toevoegen, maar er zullen nieuwe beveiligingsfuncties zijn.

Fiat Tipo 2021: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum

Fiat Tipo 2021 motor

Italiaanse ingenieurs kondigen aan dat het doel van het komende decennium is om hun modellen te elektrificeren. De herziene Fiat Tipo zou als een van de eersten een hybride aandrijflijn kunnen ontvangen. We hebben het over Firefly-motoren met 12 V- en 48 V-batterijen. Het aanbod naast hem moet de huidige 1,6-liter MJT-dieselmotor met turbocompressor en 120 paarden blijven. Het is officieus mogelijk om een ​​nieuwe dieselmotor toe te voegen, een iets zwakkere 1.3 liter MJT-motor.

✓ U kunt ook controleren:

Het nieuws is de 1,0 liter Firefly-motoren met turbocompressor met 100 en 120 paarden. De beste optie is 1,3 l voor sportuitrusting met 150 paarden.

Fiat Tipo 2021: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum

Fiat Tipo 2021 releasedatum en prijs

De releasedatum is herfst 2020. Verkoop vanaf december van hetzelfde jaar. De prijs blijft betaalbaar. Er mag geen grote sprong zijn, want Tipo blijft de enige Italiaanse vertegenwoordiger in het C-segment. We tellen de crossover-markt hier niet mee. Alfa Romeo heeft ook een “productiepauze” aangekondigd voor het Giuliette-model.