FIAT E-Scudo en E-Ulysse 2022: specificaties, prijs, releasedatum

FIAT Professional heeft officieel de lancering aangekondigd van twee nieuwe bestelwagens: de FIAT Scudo 2022 en de FIAT Ulysse 2022 . Beide modellen zijn hetzelfde voertuig, de Scudo is de professionele variant en de Ulysse de touring. Het is niet verwonderlijk dat de Scudo en Ulysse identiek zijn aan de andere middelgrote bestelwagens in de Stellantis-groep.

nftdovju- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Daarom zal de Scudo een kloon zijn van de Citroën Jumpy, Opel Vivaro en Peugeot Expert, terwijl de Ulysse van de Citroën SpaceTourer, Opel Zafira en Peugeot Traveller zal zijn. Bovendien mogen we niet uit het oog verliezen dat er ook het vijfde zusje is, ontwikkeld dankzij de samenwerking tussen Stellantis en Toyota: Proace en Proace Verso.

De Scudo zal verantwoordelijk zijn voor de vervanging van de Trafic’s Talent die is ontwikkeld in samenwerking met Renault, die een directe erfgenaam is van de eerste generatie (1994-2006) en de tweede generatie Scudo (2007-2016) gemaakt door een gezamenlijke auto. tussen FIAT en PSA, Sevel. De Ulysse, van zijn kant, neemt de naam aan van een minivan die tussen 1994 en 2014 werd verkocht en ook door Sevel werd geproduceerd.

✓ U kunt ook controleren:

Net als hun zussen worden de FIAT Scudo en Ulysse geproduceerd in Noord-Frankrijk. De lancering zal in eerste instantie plaatsvinden in de loop van 2022. Dankzij het gebruik van het modulaire EMP2-platform, dat we ook zien in modellen als de Peugeot 308 of de Opel Grandland vinden, zullen het twee modellen zijn met een niveau van verfijning dat superieur is aan andere bestelwagens in zijn soort.

dizwxflv- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

FIAT Scudo en Ulysse worden gelanceerd in 2022

De Scudo, waarvan het orderboek aan het einde van het jaar wordt geopend, zal drie carrosserieconfiguraties hebben: bestelwagen, minibus en pick-up. De Ulysse is op zijn beurt te boeken in het eerste kwartaal van 2022. Klanten hebben dan de keuze uit uitvoeringen met zes tot negen zitplaatsen. Zowel de een als de ander wordt in drie lengtes op de markt gebracht (4,60 meter, 4,95 meter en ca. 5,30 meter).

Beide zullen naar verwachting 100% elektrisch worden aangedreven en hoewel dit nog niet is bevestigd, hebben ze mogelijk ook een waterstof-brandstofcelvariant. Aangezien de elektrische versie van de Ducato E-Ducato heet, zullen de nieuwe elektrische bestelwagens hoogstwaarschijnlijk E scudo en E-Ulysse gemeen .

Er zullen twee batterijen beschikbaar zijn: een van 50 kWh, waarmee ze een bereik van 230 km WLTP kunnen homologeren, en een van 75 kWh, waarmee ze 330 km WLTP kunnen halen. De propeller is in beide gevallen hetzelfde: een elektromotor van 136 pk (100 kW) en 260 Nm die wordt gedeeld met de andere elektrische modellen van Stellantis. In termen van belasting kunnen ze 100 kW gelijkstroom bereiken en 80% van hun autonomie herstellen in 30 minuten (50 kWh-batterij) of 45 minuten (75 kWh-batterij).