Fiat 500X 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Terwijl de fiat Nadat de 500 minicar en 500L stationwagon met een knal de Amerikaanse markt verlieten, blijft de Fiat 500X uit 2023 daar, waarschijnlijk omdat het het enige model van het herboren Italiaanse merk is dat eruitziet als een SUV. Het maakt niet uit dat hij bijna geen offroad-capaciteiten biedt, ondanks het feit dat hij het chassis deelt met de verrassend capabele jeep afvallige Splitst.

Fiat 500X 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De 500X is beter geschikt als woon-werkverkeer, ook al is het verbruik slechts gemiddeld. Hij is leverbaar met een semi-cabriolet en heeft standaard een kleine viercilindermotor met 177 pk en vierwielaandrijving. Met zijn knappe retro-styling onderscheidt de 500X zich van meer traditionele kleine SUV’s zoals deze Kia Seltos , naar de Hyundai Kona en de Mazda CX-30 , maar al deze subcompacte alternatieven zijn beter te besturen. Sommige zijn ook praktischer, aangezien de kleine achterbank en de kleine bagageruimte van de 500X 2023 zijn bruikbaarheid beperken.

Fiat 500X 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Wat is er nieuw voor 2023?

De 500X-serie werd dit jaar teruggebracht tot twee modellen. De robuuste modellen Trekking en Trekking Plus werden stopgezet en het maritieme Yacht Club Capri-model werd na slechts een jaar uit de verkoop van Fiat gehaald. Wat overblijft zijn de basisversie Pop en de elegante Sport-variant.

Fiat 500X 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Omdat styling zo’n groot deel uitmaakt van de aantrekkingskracht van deze cross-over, zouden we voor het Sport-model gaan. De 19-inch wielen van het Sport-model geven de 500X een solide basis, en de interieurdetails zijn smaakvol en de premie meer dan waard ten opzichte van het standaard Pop-model.

motor, transmissie en prestaties

Alle Fiat 500X-modellen zijn uitgerust met een supercharged 1,3-liter viercilindermotor met 177 pk. Een negentrapsautomaat en vierwielaandrijving behoren tot de standaarduitrusting. Het vierwielaandrijvingssysteem heeft drie door de bestuurder selecteerbare instellingen om de tractie onder verschillende omstandigheden te optimaliseren.

Fiat 500X 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Alle modellen zijn uitgerust met 17″ aluminium wielen, behalve de Sport, die standaard wordt geleverd met 18″ wielen (optioneel voor de twee Trekking-modellen) en 19″ wielen als optie. Ongeacht het uitrustingsniveau is de 500X niet de snelste cross-over in zijn klasse en ook niet de leukste om in te rijden. De ophanging van de Fiat is comfortabel op de snelweg, maar verliest zijn kalmte op bochtige landweggetjes. Als u op zoek bent naar een meer vermakelijke SUV, zijn de Kona of de CX-30 een aanrader.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Fiat 500X 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Brandstofverbruik en MPG in de praktijk

Het brandstofverbruik is redelijk matig voor een kleine cross-over, waarbij de EPA de Fiat 500X 24 mpg geeft in stadsritten en 30 mpg op de snelweg. Zodra we de kans krijgen om met de 500X op onze zuinige snelwegroute te rijden, zullen we dit artikel updaten met de testresultaten.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur, comfort en belading

De passagiersruimte in de 500X is beperkt en de kwaliteit van de interieurmaterialen is verre van de beste in zijn klasse. Aan de positieve kant zijn de bedieningselementen goed geplaatst en past de rijpositie bij verschillende lichaamsafmetingen en -vormen. Ook het interieur is aantrekkelijk, zeker in de sportversie met de verbeterde stoelen en chique stylingdetails. De Fiat 500X heeft ruimte voor een paar boodschappentassen, maar de laadcapaciteit is klein – zelfs voor een subcompacte SUV – op slechts 14 kubieke voet achter de achterbank en 32 kubieke voet met neergeklapte stoelen.

Fiat 500X 2023: specificaties, prijs, releasedatum

infotainment en connectiviteit

Een 7,0-inch touchscreen infotainmentsysteem met Apple CarPlay en Android auto maakt deel uit van de standaarduitrusting van de Fiat 500X. Een in de fabriek gemonteerd navigatiesysteem en een geüpgraded audiosysteem van Beats zijn optioneel voor de Sport. Elke 500X heeft twee USB-oplaadpoorten aan de onderkant van de middenconsole.

veiligheid en rijhulp

Het Advanced Driver Assistance Package omvat een reeks rijhulpsystemen zoals adaptieve cruisecontrol, automatisch noodremmen, dodehoekbewaking, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook en automatisch grootlicht. Ga voor meer informatie over de crashtestresultaten van de 500X naar de websites van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) en het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). De belangrijkste beveiligingsfuncties zijn onder meer

  • Leverbaar met adaptieve cruisecontrol en automatisch noodremsysteem
  • Dodehoekbewaking met waarschuwing voor kruisend verkeer beschikbaar
  • Lane Departure Warning met Lane Departure Warning beschikbaar
Fiat 500X 2023: specificaties, prijs, releasedatum

garantie en onderhoud

Fiat biedt een solide beperkte garantie, maar de aandrijflijngarantie van de 500X is krap. De meeste concurrenten bieden een garantie van 5 jaar of 60.000 mijl, terwijl de Kona zijn klasse aanvoert met een garantie van 10 jaar of 100.000 mijl op de aandrijflijn.

  • Beperkte garantie van vier jaar of 50.000 mijl
  • De aandrijflijngarantie is vier jaar of 50.000 mijl
  • Geen gratis gepland onderhoud

De adviesprijs voor de Fiat 500X 2023 bedraagt ​​20.990 euro.