Ferrari Purosangue 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De gloednieuwe Ferrari Purosangue 2022 SUV werd voor het eerst bespioneerd. Precies twee dagen geleden werd het prototype in zware camouflage vastgelegd nabij het hoofdkwartier van Ferrari in Italië. Op het eerste gezicht leent de aankomende SUV enkele van zijn carrosseriepanelen van het beroemde Maserati Levante-model. Het zit echter lager en heeft een aantrekkelijker ontwerp.

De Ferrari Purosangue komt ergens volgend jaar uit het laatste medianieuws en zal het opnemen tegen ultra-premium prestatie-SUV’s zoals de Aston Martin DBX, Bentley Bentayga en Lamborghini Urus.

Ferrari Purosangue 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Ferrari Purosangue 2022 eerste blik

De eerste high-performance SUV van Ferrari, de Purosangue 2022 , werd gisteren in Italië bespioneerd. Echter, zoals eerder vermeld, is de hele carrosserie gestroomlijnd en hebben we nauwelijks kunnen zien wat deze SUV te bieden heeft. Allereerst bieden de spionagebeelden enkele kleine aanwijzingen, en de nieuwe Ferrari Purosangue ziet er lager en slanker uit dan de meeste SUV’s van vandaag.

Over het algemeen ligt de aantrekkingskracht op de voorrand. De Purosangue heeft de erkende Ferrari-grille die ons op de een of andere manier doet denken aan het Portofino-model. De nieuwe foto’s tonen ook schattige strakke koplampen en sportieve zwarte wielen.

✓ U kunt ook controleren:

Cabine specificaties

Helaas is er geen foto van het interieur beschikbaar. Volgens het nieuws zal de cabine van de Ferrari Purosangue 2022 echter voldoende ruimte bieden voor vier volwassenen en een behoorlijke laadruimte. We kunnen aannemen dat de stoelen maximaal ondersteunend zijn en dat koolstofvezelpanelen waarschijnlijk elke centimeter van het Ferrari-interieur zullen sieren.

Naar verluidt zal de nieuwe Ferrari Purosangue het anders aanpakken dan de Roma en F8 Tributo. Dat betekent dat het een digitaal display in het instrumentenpaneel kan beheren en minstens een 7,0-inch infotainmentscherm dat verticaal in het midden van het dashboard is gemonteerd.

Geruchten over de Ferrari Purosangue-motor uit 2022

Er is niet veel informatie over de motor onder de nieuwe Ferrari Purosangue 2022 SUV . Sommige geruchten suggereren dat het dezelfde machine zal gebruiken als zijn partner voor het delen van platforms, Roma-Modell. Dit model maakt gebruik van een 3,9-liter V8-turbomotor en genereert in de GT-variant 612 pk en 760 Nm koppel. Roma gebruikt echter een lay-out met achterwielaandrijving en we gaan uit van een vierwielaangedreven systeem voor de Purosangue.

Een volgende kandidaat is een V12-optie. Als dat gebeurt, verslaat de nieuwe Purosangue gemakkelijk modellen in dezelfde klasse, waaronder de Aston Martin, Lamborghini Urus en de krachtigste Bentley Bentayga Speed.

Releasedatum en prijs

De geheel nieuwe Ferrari Purosangue 2022 is voor het eerst bespioneerd, en dat is het meest opwindende nieuws. Helaas is deze aankomende SUV in prototypevorm en draagt ​​hij zware camouflage. Over het algemeen zijn we erin geslaagd om een ​​deel van zijn aantrekkingskracht te herkennen die is ontleend aan het Maserati Levante-model.

Volgens Ferrari zal de nieuwe Purosangue volgend jaar officieel debuteren als “FUV” (dat is “Ferrari Utility Vehicle”). De prijs moet nog vroeg worden vastgesteld, maar we verwachten dat dit model maar liefst 300.000 euro gaat kosten. De belangrijkste concurrenten van Purosangue zijn modellen als de Aston Martin DBX, Bentley Bentayga en Lamborghini Urus. De komende maanden kunnen we meer informatie over deze SUV verwachten.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos