Dodge Viper 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Volgens de laatste geruchten zou de wedergeboorte van de beroemde Dodge Viper volgend jaar kunnen plaatsvinden. Het nieuwe model zou de Dodge Viper 2022 heten en een agressievere styling introduceren dan ooit tevoren. Sinds de productie van de vijfde generatie Viper eindigde in 2017, hoorden we veel geruchten over het nieuwe model.

Dankzij een nieuwe reeks weergaven kunnen we echter zien hoe dit model eruit zou kunnen zien. We hebben ook wat informatie ontvangen over de motor, wat suggereert dat de lichtere V8 de krachtigere V10 zal vervangen. Maar maak je geen zorgen, de V8-motor verliest geen vermogen. Het huidige V10-model produceert maar liefst 550 pk, en de V8-motor zal dat behouden.

Dodge Viper 2022-ontwerp

De nieuwe renderings tonen een zeer futuristische styling van de komende Dodge Viper 2022 . Over het algemeen ziet dit model eruit als geen andere sportwagen. Het heeft een agressieve uitstraling en lijnen vergelijkbaar met de Ford GT. Net als voorheen gebruikt de Viper hetzelfde ruimteframe met onafhankelijke voor- en achtervering. Er is ook een lange motorkap voorzien, met een grote U-opening voor extra motorkoeling.

Op dit moment is er echter nog geen informatie of Dodge deze variant ook als cabrio of alleen als coupé gaat maken. Overigens zal het hoogstwaarschijnlijk meer aluminium en koolstofvezelmaterialen gebruiken om de massa zo laag mogelijk te houden.

Indoor geruchten

Er is momenteel geen informatie over het interieur van de nieuwe Dodge Viper 2022 . Daarnaast zijn we van mening dat Viper van buitenaf gezien een compleet nieuw ontwerp aan de binnenkant zal krijgen. Hierdoor kunnen we meer hoogwaardige materialen, comfortabele stoelen en veel nieuwe technologie verwachten. Ook de plattegrond blijft behouden en biedt plaats aan twee passagiers.

Bovendien zal Dodge waarschijnlijk enkele van de nieuwe schermen en zelfs meer standaarduitrusting toevoegen. We verwachten in ieder geval een lederen stuur, configureerbaar digitaal instrumentenpaneel, Uconnect 4, Apple CarPlay/Android Auto smartphone-integratie en een audio-opstelling met 6 speakers.

✓ U kunt ook controleren:

Dodge Viper 2022 neemt nieuwe V8-aandrijflijn in gebruik

Naar verluidt zullen er enkele drastische veranderingen plaatsvinden onder de motorkap van de 2022 Dodge Viper . Eerst wordt de machtige 8,4-liter V10-motor vervangen door een lichtere V8-variant. Naar de mening van veel experts wordt de kleinere motor echter niet opgeofferd in termen van prestaties. Dit betekent dat het dezelfde prestaties van 550 paarden moet blijven leveren als de grotere.

Deze motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak die zijn vermogen alleen via achterwielaandrijving overbrengt. Het andere gerucht is dat de volgende Dodge Viper dezelfde motor zou kunnen krijgen als de Charger SRT Hellcat. Als dat gebeurt, verwacht dan minstens ongeveer 800 paarden van een V8-motor met supercharger.

Releasedatum, prijs

Over het algemeen verwachten we dat de nieuwe Dodge Viper 2022 pas in 2022 op straat komt. Velen denken dat deze sportieve auto later dit jaar op de markt zal komen, terwijl de verkoop in het eerste kwartaal van het volgende zou kunnen beginnen.

Het weglaten van de V10-motor en het vervangen door de nieuwe V8 kan een enorme impact hebben op de basisprijs. Volgens sommige geruchten zou de nieuwe Viper in 2022 voor nog geen 120.000 euro van start kunnen gaan.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com