Dodge Ramcharger 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Bronco zou een andere concurrent kunnen krijgen. De Dodge Ramcharger 2021 zou ergens volgend jaar een grote comeback kunnen maken. De Ramcharger was tussen de jaren zeventig en negentig een populair model in de VS en concurreerde met de Ford Bronco en Chevy K5 Blazers. Net als zijn twee rivalen gebruikte Dodge aanvankelijk een pick-upchassis.

Het resultaat is een ongelooflijk ruime SUV en een praktisch model met een afneembare hoes. Nu is Ramcharger het onderwerp van verschillende geruchten. Een van de meest interessante geruchten is de comeback, die in 2021 zou moeten plaatsvinden. Ten eerste zijn er renderingfoto’s beschikbaar en deze zien er erg interessant uit. Het interieur mag niet verschillen van andere Dodge-modellen, en de aandrijflijn zal een grotere V8-eenheid zijn.

Dodge Ramcharger 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Ramcharger gerenderd in 2021

De renders van de Dodge Ramcharger 2021 zien er veelbelovend uit. Het uitgangspunt voor deze weergave is de Ram 1500 Rebel pick-up. Rebel is alleen verkrijgbaar in een tweedeurs variant, maar de Ramcharger SUV wordt geleverd met een vierdeurs carrosserie. Dodge zou kunnen kiezen voor een schuifdak van dubbel glas, dat ook beschikbaar is voor de Rebel pick-up. Interessant is echter dat de renderingfoto’s een groter zonnedak laten zien en dat de Ramcharger extra binnenruimte biedt.

✓ U kunt ook controleren:

Het hoogtepunt van de aankomende SUV zijn echter de grotere achterruiten die niet kunnen worden geopend. Wanneer je dat combineert met het schuifdak, krijg je veel natuurlijk licht in de cabine. Natuurlijk zijn sommige stijlkenmerken afkomstig van Dodge- of zelfs Jeep-voertuigen. Eindelijk kon Dodge in de voetsporen treden van de Chevy Suburban en Ford Expedition en twee wielbasissen aanbieden.

Dodge Ramcharger 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur gebaseerd op de Ram 1500

Binnen biedt de nieuwe Dodge Ramcharger in 2021 ruimte aan acht personen. Dit betekent dat een zitconfiguratie met drie rijen standaard wordt aangeboden. We geloven dat de Ram 1500 pick-up een enorme impact zal hebben op het ontwerp van de cabine.

Dit omvat een 8,4-inch touchscreen en een optioneel 12-inch display. Bovendien zal de Ramcharger SUV het nieuwste Uconnect-infotainmentsysteem gebruiken. Hierdoor zijn functies als Apple CarPlay, Android Auto, WLAN-hotspot en navigatie beschikbaar.

Dodge Ramcharger 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Engine speculatie

De gloednieuwe Dodge Ramcharger 2021 maakt gebruik van een van de aandrijfopties van de Ram 1500. Een standaard 3,6-liter V6 wordt echter niet aangeboden. In plaats daarvan komt Ramcharger met een grotere Hemi V8-benzinemotor van 5,7 liter. Deze aandrijflijn kan 395 pk en 410 lb-ft koppel produceren. Dat zou meer dan genoeg moeten zijn om zo’n grote SUV te verplaatsen.

Het beste deel zou het eTorque-hybridesysteem van het merk kunnen zijn. Dit is echter een andere speculatie die onwaarschijnlijk is. Concurrentie met de Bronco SUV vereist echter zulke gedurfde bewegingen als de hybride aandrijflijn. Ten slotte zou een 6,4-liter Hemi V8 samen met de 3,0-liter EcoDiesel V6 een optionele motor kunnen zijn.

Dodge Ramcharger 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Dodge Ramcharger 2021 releasedatum en prijs

De komende 2021 Dodge Ramcharger zal concurreren met andere full-size SUV’s. Dat betekent dat de prijs rond de 50.000 euro moet liggen. De uitrustingsvariant met het grootste bereik kost minimaal 70.000 euro.