Dodge Journey 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De aankomende Dodge Journey 2022 is een zeer interessant model. Het is niet echt een cross-over, maar we kunnen het ook geen stationwagen noemen. Toch moeten we, gezien het interieur met zeven zitplaatsen, zeggen dat dit een SUV is. Veel dingen over dit model zijn nog steeds een mysterie. Op dit moment hebben we enkele weergavebeelden, maar de meeste details zijn nog niet officieel.

Journey SUV zal een echte verfrissing zijn zodra hij aankomt. Het is een ander ouder naambord dat een comeback maakt. We weten niet of de naam “Reise” voor Dodge op de kaarten staat. Journey is echter de naam die de meest betrouwbare rapporten noemen. Hier is alles wat we weten over deze naderende SUV.

Reis herontwerp 2022

De geheel nieuwe Dodge Journey 2022 zal afwijken van het oorspronkelijke ontwerp. De FCA is van plan om een ​​volledig nieuw ontwerp te leveren, gevolgd door andere dimensies. Voor zover wij weten, zal deze SUV rijden op een beroemde Alpha Romeo Giorgio-architectuur. Alpha Romeo Stelvio gebruikt bijvoorbeeld hetzelfde platform en is 184,5 centimeter lang.

Hierdoor kunnen we bevestigen dat de reis in 2022 korter zal zijn dan voorheen. Het vorige Journey-model was 192,4 inch lang. Qua design verwachten we veel splinternieuwe dingen. Sommige onderdelen zijn echter overgenomen van het Charger-model. Daarnaast doen er wat geruchten de ronde over de bekende Scat Pack-variant die de styling van Charger gaat opleveren.

✓ U kunt ook controleren:

Ruim interieur

Het interieur van de Dodge Journey 2022 zal enkele belangrijke veranderingen ondergaan. Het vorige model stond bekend om zijn interieur met drie rijen. Het ziet er echter naar uit dat de gloednieuwe Journey met twee rijen stoelen zal arriveren. Er is plaats voor vijf passagiers. Dat is logisch als het nieuwe model korter is dan zijn voorganger.

Aan de andere kant zal FCA meer comfort, meer hightech-functies en meer hoogwaardige materialen introduceren. Nieuwe bekleding, grotere displays en extra rijhulpsystemen zullen beschikbaar zijn. Bovendien is naar verluidt het volgende generatie Uconnect5-systeem in de maak.

Wat zit er onder de motorkap?

De gloednieuwe Dodge Journey 2022 zou met tal van motoropties moeten komen. Instapmodellen bieden in eerste instantie een 2,0-liter viercilindermotor. Deze eenheid is in staat om 275 pk en een koppel van 305 lb-ft te produceren. Dezelfde motor drijft de huidige Alpha Romeo Stelvio SUV aan.

Een turbo V6-aandrijflijn zal optioneel zijn en er wordt gespeculeerd over de turbo V8-motor die beschikbaar is met de Alpha Romeo Quadrifoglio. Ten slotte zal ook de eerder genoemde Scat Pack-variant beschikbaar zijn. Journey biedt standaard achterwielaandrijving en een achttraps automatische transmissie.

Dodge Journey 2022 releasedatum, prijs

De prijs van de nieuwe Dodge Journey 2022 zou moeten beginnen bij zo’n 30.000 euro. Deze SUV komt ergens dit jaar bij de dealers. De productie in Italië staat op het punt te beginnen en we wachten op de FCA om de eerste details te onthullen.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com