Dodge Journey 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Dodge heeft grote plannen voor zijn Journey SUV. Het middelgrote model krijgt later volgend jaar kleine verbeteringen. De Dodge Journey 2021 krijgt echter een geruchtenversie van SRT en Journey blijft een betaalbaar model. Journey is echter een zeldzame middelgrote SUV met drie rijen die begint onder de 30.000 euro. Zoals u waarschijnlijk weet, zal het 2020-model de nieuwe generatie versie zijn.

Wetende dat de reis in 2021 geen noemenswaardige veranderingen zal ondergaan. Het is een fris design en het interieur oogt zeer modern. Klanten kunnen kiezen tussen de standaard achterwielaandrijving en de optionele vierwielaandrijving. Er zijn talloze motoren om uit te kiezen en het nieuwe model krijgt meer veiligheidshulpmiddelen.

Dodge Journey 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Dodge Journey 2021 ontwerp, platform

De splinternieuwe Dodge Journey 2021 blijft rijden op het platform waarop het Alfa Romeo Stelvio-model is gebaseerd. Het is een relatief nieuw platform, dus Journey is niet langer een model met voorwielaandrijving. De reis komt aan in drie uitrustingsniveaus: SE, Crossroad en GT. Er zal ook een speciale versie zijn, SRT genaamd. Hierdoor kunt u uw middelgrote SUV op verschillende manieren aanpassen.

✓ U kunt ook controleren:

U kunt kiezen voor het Blacktop-uiterlijkpakket. Dit pakket wordt geleverd met 19-inch wielen in glanzend zwart en donkere buitenkenmerken. Er is ook een lagere rijhoogte beschikbaar. Over het algemeen ziet de styling er agressief uit en sommige delen zien er ongelooflijk subtiel uit. Dodge biedt verschillende kleuropties. De reis biedt exterieurkleuren zoals White Noise, Vice White, Billet, Pitch Black en Redline. Graniet, olijfgroen, destroyer grijs en kneuzingsblauw zijn ook verkrijgbaar.

Dodge Journey 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Functies en beveiliging

De nieuwe reis zal blijven rollen met zijn interieur met drie rijen. Er is plaats voor zeven personen. De aankomende Dodge Journey 2021 biedt voldoende beenruimte in de eerste twee rijen. De hoofdruimte is ook genereus en grotere passagiers hebben geen problemen in de middelgrote SUV. New Journey biedt tal van standaarduitrusting, waaronder het basismodel.

Hogere uitrustingsvarianten bieden echter echte luxe met eersteklas standaarduitrusting. Deze omvatten lederen bekleding, houten lambrisering en grotere displays. Het Uconnect-systeem is up-to-date en een 8,4-inch touchscreen wordt standaard aangeboden. De veiligheidsbeoordeling is verbeterd dankzij de nieuwe veiligheidshulpmiddelen. Aan de andere kant zijn de meeste nieuwe systemen optioneel.

Dodge Journey 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Dodge Journey 2021-motor

De komende Dodge Journey 2021 heeft weinig motoropties. De eerste is een viercilinder van 2,4 liter. Het is een standaardmotor die 180 pk en een koppel van 170 lb-ft genereert. De tweede motorkeuze is optioneel en het is een 3,6 liter V6.

Dit krachtige apparaat levert 305 pk en een koppel van 280 lb-ft. Sommige geruchten suggereren een nieuwe aandrijflijnkeuze. Een 2.0-liter MultiJet is het meest waarschijnlijke resultaat. Hoewel deze motor ongeveer 180 paarden biedt, zoals de basismotor, biedt hij een lager brandstofverbruik.

Dodge Journey SRT

De Dodge Journey 2021 SRT is een van de meest verwachte modellen in het middelgrote SUV-segment. Het is een krachtige variant die er sportiever en agressiever uitziet. De SRT-versie heeft grotere luchtdammen, nieuwe LED-koplampen en uitstekende aerodynamica. Binnenin vind je lederen stoelen, SRT-emblemen, een sportief stuur en contrasterende stiksels.

Onder de motorkap is een 6,4 liter Hemi V8 verkrijgbaar. Deze motor levert tot 475 pk en 470 lb-ft koppel. Volgens betrouwbare rapporten zal Journey SRT in 4,4 seconden accelereren van 0 naar 60 mijl per uur.

Prijs en releasedatum

New Journey zal in de tweede helft van 2020 verkrijgbaar zijn bij retailers. Ondanks enkele wijzigingen kost de Dodge Journey 2021 iets meer.

Desalniettemin is Journey een van de weinige middelgrote SUV’s met drie rijen die beginnen onder de 25.000 euro. Het nieuwe model kost ongeveer 25.500 euro. Het gerucht gaat dat de SRT-versie zeker meer dan 40.000 euro gaat kosten.