Dodge Journey 2020: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe generatie Dodge Journey komt eraan. De Dodge Journey 2020 wordt geleverd met tal van upgrades en verfrissingen. Daarnaast krijgt deze 3-rijige SUV nieuwe koetswerkkleuren en zijn de varianten zoals RT en SXT klaar. De reis is van hoge kwaliteit en omvat zowel exterieur als interieurdesign. Naast de configuratie met vierwielaandrijving zijn er twee aandrijflijnopties beschikbaar. Journey is sterk, betrouwbaar en veilig en heeft een geweldig interieur en veel standaarduitrusting.

De Dodge Journey 2020 zal concurreren in het middelgrote SUV-segment en het inkomende model zal tal van veranderingen ondergaan. De tweede generatie biedt een beter exterieurontwerp dat er aantrekkelijker uitziet, en het interieur zal tot nu toe het beste zijn. Er zullen geen upgrades onder de motorkap zijn en velen zullen zeggen dat er geen verdere prestatieverbeteringen nodig zijn.

Dodge Journey 2020: specificaties, prijs, releasedatum


Dodge Journey 2020 krijgt een nieuw platform

De gloednieuwe Dodge Journey 2020 is gebaseerd op de Alfa Romeo Stelvio en rijdt op hetzelfde platform. Dankzij het nieuwe platform verandert Journey van configuratie met voor- naar achterwielaandrijving. Twee modellen delen ook dezelfde motor, maar daar komen we later op terug. Het nieuwe model zal van buitenaf veel verfrissingen zien. In het begin ziet de nieuwe Journey er veel agressiever uit dan het huidige model. Lagere prestaties, nieuwe koplampen en bumpers en nieuwe koetswerkkleuren verhogen de agressiviteit van deze SUV.


We houden ook van nieuwe tekenlijnen die scherper zijn en de vouwen zijn ook briljant. Deze SUV is 192,4 inch lang en ziet er groter uit dan hij in werkelijkheid is. Journey is echter groter dan de meeste van zijn concurrenten. Het nieuwe model krijgt meer chromen randen, voornamelijk rond het dradenkruis en aluminium velgen. Het basismodel wordt geleverd met 18-inch legeringen, terwijl de RT-variant 19-inch rollen toevoegt. Het Crossroad-model biedt dakrails, verduisteringswielen en kunstmatige onderrijbeschermplaten. Een achteruitrijcamera is standaard op het inkomende model.

Dodge Journey 2020: specificaties, prijs, releasedatum


Dodge Journey 2020 interieurdesign

De Dodge Journey 2020 is een middelgrote SUV met 3 rijen die plaats biedt aan zeven personen. De eerste twee rijen bieden veel beenruimte, ook voor volwassenen, maar de derde rij is alleen voor kinderen. Lederen stoelen zijn optioneel op het basismodel en standaard op de bovenste uitrustingsniveaus.

✓ U kunt ook controleren:


Het Uconnect infotainmentsysteem is state-of-the-art en heeft een standaard 8,4 inch touchscreen. Dit apparaat bevindt zich in het midden van het dashboard. De bedieningselementen en knoppen zijn duidelijk en gemakkelijk te gebruiken en toegankelijk voor de bestuurder.

Beveiligingsopties

De beveiligingsbeoordeling van de Dodge Journey 2020 behoort tot de beste in het segment. De nieuwe Journey biedt een antiblokkeersysteem, tractie en stabiliteitscontrole. biedt antiblokkeersysteem, tractie en stabiliteitscontrole. Er worden extra airbags geïnstalleerd en de meeste huidige beveiligingssystemen worden in de toekomst de standaard. De laadruimte is royaal, vooral dankzij de flexibiliteit en bruikbaarheid van Journey. De stoelen op de tweede en derde zitrij kunnen worden neergeklapt om meer ruimte achter te laten. Hierdoor berg je gemakkelijk langere items op.

Dodge Journey 2020: specificaties, prijs, releasedatum

Dodge Journey 2020-motor, brandstofverbruik en aanhangwagenlading

De Dodge Journey 2020 gebruikt twee motorvarianten. Nieuwe motoren zijn echter waarschijnlijk. Dodge en Fiat kiezen opnieuw voor de standaard 2.4-liter viercilinder. De optionele aandrijflijn is een 3,6-liter V6. De standaard aandrijflijn is licht geüpgraded om 180 pk en 170 lb-ft koppel te produceren. Brandstofverbruik is 20 mpg in de stad en 26 mpg op de snelweg. Een automatische transmissie met 6 versnellingen is leverbaar met de standaard aandrijflijn.

De optionele 3,6-liter V6 wordt ook gereset. Dankzij dit levert de V6 nog eens 20 pk extra en produceert nu tot 305 paarden en 280 lb-ft koppel. Logischerwijs heeft de grotere motor een lagere kilometerstand en levert deze aandrijflijn een totaal van 22 mpg. Vierwielaandrijving is standaard op deze motor en Journey kan tot 2500 pond trekken.

De 2,0-liter MultiJet-motor van de Freemont SUV zou ook een productie kunnen maken, maar we weten niet hoe de dieselmotor voet aan de grond krijgt op de markten. De MultiJet-aandrijflijn levert 140 pk en 230 lb-ft bochten. Een van de grootste veranderingen op de Dodge Journey 2020 is het beroemde Giorgio-platform. Dankzij dit platform verandert Journey van aandrijving van de huidige voorwielaandrijving naar de achterwielaandrijving. De introductie van een nieuw perron betekent meestal een nieuwe aandrijflijn. We verwachten daarom dat Dodge minstens één nieuwe eenheid zal uitbrengen. Er wordt gespeculeerd dat de 2,9-liter zescilinder met turbolader in productie gaat en tot 500 pk levert.

Dodge Journey 2020: specificaties, prijs, releasedatum

Dodge Journey 2020 prijs en releasedatum

De aankomende Dodge Journey 2020 komt in de tweede helft van 2019 aan en ervaart een lichte prijsstijging. Dit model is gemaakt in Italië in dezelfde fabriek als de Alfa Romeo Stelvio. De prijs voor het basismodel begint rond de 20.000 euro. Bovenpanelen zoals RT, SXT en Crossroad liggen tussen de 24.000 en 32.000 euro.  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 stimme, im mittleren: 5 von 5)