Dodge Hornet 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Volgens het laatste nieuws zal Dodge het Hornet-naambord uit de dood terugbrengen. FCA heeft vorig jaar handelsmerken geregistreerd voor zowel “Hornet” als “Dodge Hornet” in de Verenigde Staten. Het bedrijf deed hetzelfde in Mexico en Canada. Helaas werd dit mini MPV-concept in 2006 onthuld, maar het concept werd na de financiële crisis van 2009 van de schappen gehaald. Volgens de laatste berichten zal de fabrikant dit model echter volgend jaar terugbrengen en de naam Dodge Hornet 2022 krijgen .

Dodge Hornet 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In tegenstelling tot het conceptmodel wordt het nieuwe model voortgezet als SUV. Bovendien kunnen we, vooral dankzij de eerste renderings, ons een voorstelling maken van hoe de Dodge Hornet eruit zou kunnen zien.

Dodge Hornet 2022 exterieur

Allereerst is het aankomende Dodge Hornet-ontwerp in 2022 compleet anders dan het conceptmodel. Kortom, het komt in de vorm van een SUV en zou een platform kunnen delen met het aankomende Alfa Tonale-model. Qua design is hij echter vergelijkbaar met het nieuwste model van de Dodge Durango.

Over het algemeen zal het aankomende model de status van de huidige Dodge Durango overnemen. Hij ziet er aantrekkelijker uit en is veel sportiever dankzij een verbeterde radiatorgrille, full led-koplampen/dagrijverlichting en niet minder fraaie zwart gelakte wielen. We betwijfelen ook sterk dat de Hornet dezelfde architectuur zal hebben als de komende Wagoneer, aangezien velen denken dat dit het geval zal zijn.

Dodge Hornet 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Innerlijke verwachtingen

Aangezien de nieuwe Dodge Hornet 2022 sterk gebaseerd zal zijn op de Dodge Durango, verwachten we een identiek interieur. Op dit moment weten we echter niet zeker of dit model in de vorm van een stoel met twee of drie rijen verkrijgbaar zal zijn.

✓ U kunt ook controleren:

Overigens mogen we ervan uitgaan dat het interieur prettig is en van een beduidend betere kwaliteit dan veel van zijn concurrenten. Standaard mogen we minimaal één satellietradio, vier USB-poorten, Bluetooth, AUX-ingang, zes speakers en een 10,1-inch touchscreen met navigatie verwachten. Bestuurdershulpmiddelen zoals voorwaartse aanrijdingsbeperking en dodehoekmonitoring zullen hoogstwaarschijnlijk als opties worden aangeboden.

Dodge Hornet 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Specificaties Dodge Hornet 2022 aandrijflijn

Met de fusie van de FCA en PSA Group zal de 2022 Dodge Hornet enkele bewezen bestaande motoren kunnen gebruiken. Over het algemeen is de volgende optie de Dodge Durango-aandrijflijnen op instapniveau. Een 3,6 liter V6 drijft deze beroemde SUV aan en heeft een uitstekend vermogen van 293 pk. De volgende optie is een andere agenda, een krachtige V8-motor.

Deze unit is optioneel op het Durango-model en bestaat uit een 5,7 liter V8 die 360 ​​pk produceert, ideaal voor diegenen die meer vermogen en betere prestaties nodig hebben. Er gaan ook geruchten over hybride en zelfs PHEV-systemen, maar er is nog steeds geen feedback van Dodge.

Releasedatum, prijs

Volgens veel geruchten zou de comeback van de Dodge Hornet in 2022 ergens volgend jaar kunnen plaatsvinden. Omdat de ambtenaren echter nog steeds kalm zijn, zullen we een paar maanden moeten wachten op verdere reacties.

Zoals ik al zei, zijn enkele renders beschikbaar en zou het nieuwe model een comeback kunnen maken als SUV. Interessant is dat velen geloven dat het enkele van Durango’s motoren en dezelfde architectuur zou gebruiken.