Dodge Grand Caravan 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Dodge Grand Caravan 2022  – Het praten over auto’s zal ongetwijfeld eindeloos zijn. Elk jaar is er altijd de nieuwste auto met een veelvoud aan geavanceerde functies.

Aan de andere kant zijn er veel innovaties van fabrikanten die auto’s maken die anders zijn dan andere, maar die toch voldoen aan de behoeften van de klant.

Dodge Grand Caravan 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Een daarvan is de Dodge Grand Caravan 2022 . Dit type auto is een minivan, vervaardigd door Crysler Group LLC en verkocht onder het merk Dodge.

De caravan werd voor het eerst gelanceerd in 1984 en het caravanmerk Dodge Grand bracht in 1987 een volledige versie uit.

Op een dag werd de productie van korte auto’s of minibusjes van Caravan echter stopgezet van 2007 tot 2008.

Toen werd de auto alleen verkocht onder het merk of de naam Grand Caravan.

Dan moet u ook weten dat deze Dodge caravan ook met diverse andere merken wereldwijd wordt verkocht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit automerk zeer bekend is.

Van jaar tot jaar bracht het merk enkele van hun nieuwste auto’s uit met verschillende functies die zeer geavanceerd zijn en zelfs veel gevraagd door hun klanten.

Aan de andere kant had hij een off-road ontwerp van een Dodge Caravan gedaan. Maar pas toen het werd gerealiseerd omdat het door het merk Jeep als een bedreiging wordt gezien, hoewel het ontwerp zeer de voorkeur heeft.

Zoals eerder vermeld, lanceerde het merk zijn auto met de beste eigenschappen en de nieuwe Dodge Grand Caravan 2022 zal naar voren komen als een van de beste keuzes in zijn segment.

Wist u dat het uiterlijk van het interieur indruk maakt op de hogere klasse met neerklapbare achterbank en meer.

Daarom kan deze caravan de juiste keuze zijn voor wie op zoek is naar een gezinsvoertuig met verschillende exclusieve functies en verfijning.

Het dragen van een gezinsauto zal ongetwijfeld veel gevraagd zijn in de markt, laat staan ​​door een wereldberoemd merk.

Merk op dat de auto van het merk Dodge Grand Caravan in 2022 zal worden gelanceerd als een van de voertuigen voor acht passagiers.

Dodge Grand Caravan 2022-modellen

Daarnaast wordt verwacht dat hij beschikbaar zal zijn in 6 uitrustingsniveaus, namelijk het Amerikaanse basispakket, SE Mid-Trims, SE Plus, SXT Plus, SXT en Upper Trim R/T.

Dit automodel heeft 17 inch wielen met diverse standaard eigenschappen.

Het omvat ook een neerklapbare zitbank of kan worden verwijderd op de tweede rij; het is ook uitgerust met een gespreksspiegel, airconditioning en een elektrische voorruit. Ook het interieur is voorzien van premium systeemaudio en er is een extra audio-aansluiting.

✓ U kunt ook controleren:

Hij is dan voorzien van een telescopisch en kantelbaar stuur. Aan de andere kant is de auto ook uitgerust met automatische klimaatregeling en een vloerconsole voorin, evenals een kapiteinsstoel op de tweede rij.

In de tussentijd zal de SE plus naar verwachting elektrische ramen en speciale lederen stoelen toevoegen. Zelfs achteruitkijkspiegels worden met de carrosserie gekleurd.

De SXT-trim zit midden in het heden en is voorzien van een elektrische achterklep, velgen en een achteruitrijcamera. Er zaten al BLUE-Ray dvd’s en grote vloerconsoles in.

De SXT Plus als maker van de auto voegde een elektrische 8-weg bestuurdersstoel toe en vervolgens een lederen stuur.

Niet alleen dat, de achteruitkijkspiegel kan ook automatisch worden gedimd en kan spraakopdrachten, audiobediening op het stuur en satellietradio’s bevatten.

Aan de andere kant wordt de Dodge Grand Caravan R / T standaard uitgerust met 17-inch wielen en met een radiatorrooster in kleur afgestemd op de carrosserie en automatische koplampen voor de bovenste uitrustingslijn.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Dodge Grand Caravan 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Dodge Grand Caravan 2022 motor

De atmosferische V-6 met 283 pk is gekoppeld aan een automatische zesversnellingsbak. De beproefde aandrijflijn biedt vooral vertrouwdheid en heeft geen geheimen te onthullen.

Ondanks de voetgangersboom laat de Grand Caravan-motor een angstaanjagend baritongeruis horen wanneer de bestuurder het gaspedaal krachtig indrukt.

Helaas leverde het uitlaatrecord geen verrassende prestaties op, aangezien de Grand Caravan de langzaamste tijd van alle nieuwere minibusjes terugbracht van nul naar 60 mph.

Dat gezegd hebbende, het is meer dan genoeg voor een bestaande taak. Hoewel de zesversnellingsbak een beetje jaloers is op de acht-, negen- en tientraps automatische transmissies die door concurrenten worden aangeboden, zorgt het zachte en onregelmatige schakelen voor veel ophef, een uitzondering op de onwil om terug te schakelen bij het inhalen.

Brandstofverbruik

Gezien het aantal grijze snorharen op zijn ingebouwde aandrijflijn, is het geen verrassing dat de voorspelling van het brandstofverbruik van EPA Grand Caravan achterblijft bij de meeste van zijn modernere concurrenten.

Dat was vooral slecht in brandstofzuinigheidstests, met slechts 22 mpg – minder dan de EPA’s 25 mpg-classificatie – bij een constante 75 mph gedurende 200 mijl.

Veiligheidstoestellen

U moet weten dat deze Dodge Grand Caravan is uitgerust met diverse standaard veiligheidsvoorzieningen.

Deze omvatten antiblokkeerschijfremmen, tractiecontroles en zij-airbags. De auto zal naar verwachting worden uitgerust met hoofdairbags, stabiliteitscontrole, knie-airbag voor de bestuurder, hoofdsteun en automatische grootlichtregeling.

Ontwerp: Dodge Grand Caravan

De 2020 Dodge Grand Caravan heeft sinds 2008 hetzelfde uiterlijk en andere minibusjes – waaronder de Pacifica van de FCA – bewijzen dat minibusjes niet boxy hoeven te zijn. We hopen op 2022. Het zal aanzienlijk veranderen.

Chrysler Pacifica, Kia Sedona en zelfs Honda Odyssey hebben bewezen dat minibusjes in de ogen van sommige mensen niet stijf en onaantrekkelijk hoeven te zijn. Alle drie de bestelwagens zijn geïntroduceerd of volledig opnieuw ontworpen sinds de Grand Caravan werd verkocht, waardoor de Dodge er ouderwets uitziet in vergelijking met zijn halogeenkoplampen en doosstijl.

optredens

Alle caravanmodellen zijn voorzien van een 3,6 liter V-6 motor met voorwielaandrijving en een 6-traps automaat.

Deze krachtige aandrijflijn produceert 283 pk, wat een geweldige prestatie is om met vertrouwen snelwegsnelheden te bereiken, en de transmissie schakelt soepel met een kleine klacht.

Hoewel de motor nog voldoende is, verwerken de vering en besturing het vermogen niet zo goed mogelijk.

De rit was redelijk comfortabel, maar de Grand Caravan leunde naar voren, passeerde de bocht en passeerde de heuvel, die het nieuwere busje met evenwichtige kalmte kon afleggen.

Bij direct sturen geeft het teveel feedback zonder het juiste gewicht.

Dodge Grand Caravan comfort

Met de neerklapbare achterbank dient de Grand Caravan als transporteur achter de voorbank met 140,3 kubieke meter opbergruimte.

Na de tweede rij zijn er nog steeds 78,9 kubieke voet en 31,3 kubussen wanneer alle drie de rijen op hun plaats zitten. De cijfers maken de minivan tot het meest veelzijdige voertuig op de weg en vertegenwoordigen de belangrijkste attractie van de grote caravan. Helaas doen andere busjes het goed en bieden ze meer stijl, comfort en veiligheid.

Over comfort gesproken: de zeven zitplaatsen van de grand caravan bieden genoeg ruimte voor elke passagier. Toch ziet de kwaliteit van het materiaal er goed uit, ook bij high-end modellen, en voelt de basisbekleding dun en dun aan. Als je een nieuwe minibus koopt om voorraden of dieren in het wild te vervoeren, dan is dit het busje voor jou.

Prijs van de Dodge Grand Caravan 2022

Er kan zoveel informatie worden overgebracht over deze Dodge Grand Caravan 2022 . Hopelijk kan dit een referentie zijn voor degenen onder u die van auto’s houden.

We hopen dat de prijs van de Dodge Grand Caravan 2022 niet veel zal afwijken van de vorige versie, die begint bij 27.530 euro.