Dodge Durango 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De herziene versie van de Dodge Durango 2022 zal enkele verbeteringen brengen die hem competitiever zullen maken. Volgens de laatste rapporten zal het next-gen-model echter waarschijnlijk slechts kleine wijzigingen ondergaan.

Als je het nog niet wist, Durango is een middelgrote SUV die enorm populair is. Het wordt geleverd met een geweldig ontwerp en een zeer ruime cabine die deze keer wat veranderingen zal ondergaan. Er komt ook een iconische SRT Hellcat-versie met een sportievere styling, gevolgd door meer functies. Dit model is ook het krachtigst, dankzij een 6,4 liter V8 die verbazingwekkend vermogen levert.

Dodge Durango 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Dodge Durango 2022 exterieurwijzigingen

De nieuwe versie van de Dodge Durango 2022 zal enkele kleine uiterlijke updates introduceren. Het beleid van Dodge is gewoon waarom je iets goeds zou moeten veranderen. Het huidige model is volledig herzien en heeft alle uitrustingsvarianten bereikt. Het aankomende model zou echter een aantal nieuwe koetswerkkleuren, stijlvollere wielen en wat kleine verfrissingen aan de voorkant introduceren.

Het zijprofiel blijft behouden en de fabrikant biedt een breed scala aan wielen. Het standaardmodel zal stijlvollere 18-inch lichtmetalen velgen bevatten, terwijl de bovenste stroomlijnkappen u de mogelijkheid bieden om grotere te proberen. Aan de achterkant vind je ook enkele kleine verfrissingen, waaronder opnieuw ontworpen achterlichten en een gedurfdere achterbumper.

Dodge Durango 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nieuw 10,1-inch touchscreen

De lay-out in de Dodge Durango 2022 blijft met een paar kleine technische updates hetzelfde. Over het algemeen zal alle apparatuur beter uitgerust zijn, ook het instapmodel. Ten eerste zal de fabrikant een nieuw 10,1-inch touchscreen met betere graphics toevoegen en hoogstwaarschijnlijk het meer geavanceerde Uconnect-infotainmentsysteem gebruiken.

Over het algemeen moet de cabine ook aangenamer zijn en net als het vorige model zal ook het nieuwe veel comfort bieden. De Dodge Durango staat bekend om zijn vele kenmerken, en een daarvan is dat hij comfortabel plaats biedt aan vijf of zeven passagiers, afhankelijk van het model. De instapuitrusting van de SXT biedt bijvoorbeeld vijf zitplaatsen, terwijl de hogere uitrustingsvarianten zeven zitplaatsen bieden.

✓ U kunt ook controleren:

Motorspecificaties Dodge Durango 2022

Hetzelfde motorengamma zal het opnieuw ontworpen Dodge Durango 2022-model aandrijven als het vorige model. Er zullen drie motoropties zijn, en de eerste is een 3,6-liter V6-benzinemotor die 294 pk en een koppel van 295 lb-ft ontwikkelt. Onder het huidige model levert deze motor 22 mpg gecombineerd en maakt gebruik van standaard achterwielaandrijving.

De volgende is een krachtigere 5,7-liter V8 met 380 pk en 390 lb-ft koppel. In tegenstelling tot de eerste motor levert deze samen slechts 18 mpg. FCA zal ook dezelfde 6,4-liter Hemi V8 gebruiken om het SRT-model aan te drijven. Deze motor is de krachtigste en ontwikkelt 475 paarden. Het maakt gebruik van een 8-traps automatische transmissie, net als de andere twee motoren.

Dodge Durango 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Dodge Durango 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hoeveel gaat de Dodge Durango 2022 kosten?

De aanstaande Dodge Durango-prijs voor 2022 kost iets meer dan voorheen en zal beginnen bij zo’n 34.000 euro. De releasedatum is nog niet vastgesteld, maar na wat speculatie zal die later in 2021 van start gaan.

Zoals eerder vermeld, is de nieuwe Durango een populair model dat lichte versnaperingen krijgt in vergelijking met zijn voorganger. Al met al is het design aantrekkelijker, wat voldoende is om deze SUV te classificeren als een van de beste in het middensegment.