Dodge Durango 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Na zoveel jaren op hetzelfde platform, kiest de Dodge-fabrikant voor een nieuwe. De Dodge Durango 2021 rijdt vanaf hetzelfde platform dat wordt gebruikt voor de Grand Cherokee via het nieuwe Body-on-Frame (BOF) -platform.

De laatste keer dat dit platform eind 2009 op sommige Dodge-modellen wordt gebruikt. Echter, een ander model op de markt gebruikt momenteel hetzelfde platform en dat is de Pickup Ram 1500.

Bovendien zal dit in Dodge Durango geïnstalleerde platform veel veranderingen aan deze SUV brengen, en we kunnen verwachten dat er binnenin meer ruimte en een sterkere uitstraling zal zijn.

Dodge Durango 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Dodge Durango 2021 body-on-frame platform (BoF)

Zoals eerder vermeld, krijgt de nieuwe Dodge Durango 2021 een nieuw BoF-platform (Body-on-Frame). Maar wat kunnen we ervan verwachten? Het nieuwe BoF-platform brengt enkele wijzigingen aan in het Durango 2021-model. Het zal hem in staat stellen om te vechten met de meest doordachte rivalen op de Ford Expedition- en Chevrolet Tahoe-markten.

Dit is echter niet alles wat fans van deze SUV onmogelijk kunnen verwachten. Vanaf de laatste update zal de hele carrosserie van deze SUV veel sterker zijn. De voorkuip wordt gewijzigd en deze SUV behoudt zijn eigen aantrekkingskracht. We kunnen ook enkele veranderingen in afmetingen en enkele veranderingen aan de achterkant verwachten.

Dodge Durango 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Dodge Durango 2021 interieur verandert

Na zoveel veranderingen aan de buitenkant zal de fabrikant daar niet stoppen. Het interieur van het nieuwste Dodge Durango 2021- model krijgt veel nieuwe elementen. De SUV met drie rijen en het nieuwe platform biedt veel meer binnenruimte en zorgt voor een goede laadruimte.

✓ U kunt ook controleren:

De hoge materialen zijn ingebouwd in deze luxe SUV met enkele wijzigingen in de cabine. De technologie binnenin wordt geüpdatet en Durango verhoogt de beveiliging. Het huidige model wordt beschouwd als een van de veiligste SUV’s ter wereld en de nieuwe zal volgen. Verdere informatie over technische functies wordt binnenkort bijgewerkt.

Dodge Durango 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Dodge Durango 2021 aandrijflijn geruchten

Vanaf de laatste update kan de nieuwe Dodge Durango 2021 SUV worden aangeboden met vier of vijf motoren. Het prestatiegerichte SRT-model van sommige geruchten zal ook de gloednieuwe 7,0-liter Hemi V8-motor gebruiken. De ander zegt echter dat dit model dezelfde 6,2-liter HEMI Supercharged Hellcat V8 zal behouden met betere prestaties en een lager brandstofverbruik.

Volgens dezelfde bron krijgt het nieuwe model ook een milde hybride Pentastar V6-motor en de 5.7-Hemi V8. Dit motortype bevindt zich onder de motorkap van het nieuwe Ram 1500-model, maar nog niet alle verstrekte informatie is door het bedrijf bevestigd. En we moeten even wachten tot de exacte cijfers bekend zijn.

Dodge Durango 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Dodge Durango 2021 releasedatum en prijs

De release van de Dodge Durango 2021 is nog niet duidelijk. Volgens het FCA-plan voor vijf jaar kan het nieuwe model echter ergens in 2021 worden uitgebracht op hetzelfde moment als de aankomende Jeep Wagoneer- en Grand Wagoneer-modellen. Vanwege het nieuwe platform en meer technologie kost de Dodge Durango uit 2021 mogelijk iets meer dan het huidige model.

Hoe dan ook, volgens de laatste analyse verkoopt de huidige Durango goed. Het model bestaat uit 75.000 units die jaarlijks worden gebouwd. Het officiële FCA-rapport laat echter zien dat het best verkochte model voor dit jaar de Jeep Grand Cherokee is met meer dan 257.000 verkochte exemplaren in Noord-Amerika.