Dodge Charger 2023 SRT Hellcat: specificaties, prijs, releasedatum

Een blik op de ontwijkt Oplader 2023 SRT Hellcat is voldoende om te weten dat deze vierdeurs sedan iets heel bijzonders is. De huidige generatie van de Charger maakte zijn debuut in het modeljaar 2005 en sindsdien heeft Dodge het chassis uitgerust met steeds krachtigere motoren. Onder de motorkap van de nieuwste versies ligt een supercharged V8-motor met maar liefst 717 pk. Kies je voor een Redeye-model, dan stijgt het vermogen naar 797 pk – en met het jailbreakpakket zelfs een waanzinnige 807 pk.

Dodge Charger 2023 SRT Hellcat: specificaties, prijs, releasedatum

Hoewel de Charger SRT Hellcat meer thuis is op de dragstrip dan op het circuit, kan hij ook in de bochten mee, zoals we een paar jaar geleden hebben bewezen tijdens ons Lightning Lap-evenement. Met zijn monsterlijke acceleratie doet hij niet onder voor dure concurrenten als de Mercedes-AMG GT63 S en de Porsche Panamera Turbo S, maar het interieur van de Hellcat is niet te vergelijken met dat van deze luxe modellen. Maar als je op zoek bent naar een muscle car met ruimte voor je kinderen – en prestaties om ze te laten giechelen en schreeuwen – dan is de Hellcat gegarandeerd een sensatie.

Dodge Charger 2023 SRT Hellcat: specificaties, prijs, releasedatum

Wat is er nieuw voor 2023?

Dodge viert het laatste modeljaar van de huidige Charger SRT Hellcat-generatie met het jailbreakpakket voor Redeye- en niet-Redeye-modellen. Alle 2023 Chargers worden geleverd met een speciale ‘Last Call’-plaat onder de motorkap, ter herdenking van de laatste productierun voordat Dodge overstapte op een nieuwe generatie prestatiegerichte voertuigen met geëlektrificeerde aandrijflijnen.

Dodge Charger 2023 SRT Hellcat: specificaties, prijs, releasedatum

Als ons geld op het spel stond, zouden we de premie betalen voor het krachtigere Redeye-model. Hij heeft dezelfde begeerlijke standaarduitrusting en enkele unieke kenmerken zoals een rode snelheidsmeter van 220 km/u en een rij Redeye-logo’s. Bovendien zouden we het interieur upgraden met het optionele Carbon and Suede Interior Package, dat de hemelbekleding bedekt met microsuede en verschillende sierdelen met echte koolstofvezel.

motor, transmissie en prestaties

De belangrijkste attractie van de Hellcat is ongetwijfeld de supercharged 6,2-liter V8-motor. Voor het geval je het nog niet weet, hij levert nu 717 pk en een koppel van 650 pond per minuut. Het Redeye-model is uitgerust met een verbeterde versie van de Hellcat-motor die 797 pk en 707 Newtonmeter produceert. Het toepasselijk genaamde jailbreak-pakket verhoogt het vermogen van de Redeye tot 807 pk. Deze ultieme Chargers laten niets te wensen over op het gebied van vermogen, dat via een snel schakelende achttrapsautomaat naar de achterwielen wordt gestuurd.

De gewone Hellcat die we hebben getest accelereerde in 3,8 seconden naar 100 km/u en deed de kwartmijl in 11,9 seconden bij 124 mph.De Hellcat Redeye die we testten versnelde naar 100 km/u in 3,5 seconden en deed de kwartmijl in 11,5 seconden bij 126 km/u. H. Deze onwerkelijke prestaties hebben natuurlijk een prijs, en de bestuurder moet het gaspedaal voorzichtig intrappen om grip te behouden.

Dodge Charger 2023 SRT Hellcat: specificaties, prijs, releasedatum

En die grote achterbanden zijn duur om te vervangen. De standaard brede bandenconfiguratie waarmee we reden, helpt de carrosseriecontrole en grip in de bochten van de Supersedan te verbeteren dankzij de bredere banden met meer grip en stijvere chassiscomponenten. De voorbanden van de Hellcat met brede banden communiceren echter niet zo goed met het stuur als we zouden willen.

✓ U kunt ook controleren:

Brandstofverbruik en MPG in de praktijk

De Charger SRT Hellcat heeft een vermogen van 12 mpg in de stad en 21 mpg op de snelweg. Dat is behoorlijk indrukwekkend als je bedenkt hoeveel vermogen er in deze sedan zit. Zodra we de bijgewerkte aandrijflijn hebben getest op onze 75 km/u autobahn brandstofzuinige route als onderdeel van ons uitgebreide testprogramma, kunnen we het werkelijke brandstofverbruik beoordelen.

Dodge Charger 2023 SRT Hellcat: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur, comfort en belading

Het interieur van de SRT Hellcat deelt styling en binnenruimte met de meer tamme Charger. Het heeft echter een aantal wenselijke standaardfuncties en een paar aangepaste opties. Elke Charger SRT Hellcat heeft een snelheidsmeter van 200 mph, een lederen interieur en verwarmde en geventileerde voorstoelen. Het Carbon & Suede”-pakket biedt bovendien een interieur van echt carbon en een hemelbekleding van imitatiesuède voor een nog sportievere sfeer. Het interieur biedt veel opbergruimte voor kleine spullen en we konden zeven handbagage in de grote kofferbak van de Charger opbergen.

infotainment en connectiviteit

Elke Charger SRT Hellcat wordt geleverd met een 8,4-inch touchscreen dat Apple CarPlay en Android ondersteunt auto ondersteunt. Het grote scherm reageert snel op invoer en de fysieke knoppen en knoppen maken de interface gemakkelijk te gebruiken. Wil je rocken terwijl je last hebt van enorme burn-outs? Dodge biedt een indrukwekkend Harman/Kardon-audiosysteem met 19 luidsprekers.

Dodge Charger 2023 SRT Hellcat: specificaties, prijs, releasedatum

veiligheid en rijhulp

Hoewel de high-performance sedan standaard rijhulpsystemen heeft, zijn er geen geavanceerdere assistentiesystemen zoals adaptieve cruisecontrol en automatisch noodremmen beschikbaar. Ga voor meer informatie over de crashtestresultaten van de Charger naar de websites van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) en het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). De belangrijkste beveiligingsfuncties zijn onder meer

  • Standaard dodehoekbewaking
  • Standaard waarschuwing voor kruisend verkeer achteraan
  • Standaard parkeersensoren achter
Dodge Charger 2023 SRT Hellcat: specificaties, prijs, releasedatum

garantie en onderhoud

Dodge biedt een competitieve beperkte garantie en garantie op de aandrijflijn voor de Charger SRT Hellcat, maar het omvat geen gratis gepland onderhoud.

  • Beperkte garantie van drie jaar of 36.000 mijl
  • De aandrijflijngarantie is voor vijf jaar of 60.000 mijl
  • Geen gratis gepland onderhoud

De adviesprijs voor de Dodge Charger 2023 bedraagt ​​90.060 euro.