Dodge Challenger 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De komende Dodge Challenger 2022 is de sportwagen die de strijd met de Ford Mustang en Chevy Camaro modellen zal voortzetten. Van wat we hebben gehoord, zal het aankomende model een agressievere styling en een nieuw infotainmentsysteem hebben.

Volgens onze vertrouwde bron komt er volgend jaar een klassieke Amerikaanse muscle car op de markt. Net als het vorige model wordt de nieuwe Challenger aangeboden met slechts enkele motoren. De krachtigste aandrijflijn bevindt zich onder het SRT Super Stock-model en bestaat uit een 6,2 liter supercharged V8 met een uitstekende 807 pk.

Dodge Challenger 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Dodge Challenger 2022 komt met kleine veranderingen aan het exterieur

De nieuwe Dodge Challenger 2022 heeft een retro uitstraling en een gespierd design. Dit model ziet er uniek uit en is zeer herkenbaar. Het nieuwe Challenger-assortiment krijgt echter voor 2022 een aantal kleine updates. Aanvankelijk zijn het koetswerk en de vorm hetzelfde, terwijl Dodge de voorbumper agressiever maakt.

De opnieuw ontworpen ringvormige LED-koplampen en agressieve motorkap geven deze auto meteen een sportievere uitstraling. Zoals we hebben vernomen, zal de fabrikant optioneel een nieuwe set 20-inch wielen aanbieden voor de vierwielaangedreven SXT. Dezelfde wielen zullen echter standaard zijn op de GT-modellen met vierwielaandrijving. Met een paar kleine aanpassingen kunnen we achterin dezelfde sportiviteit verwachten.

Dodge Challenger 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur Groot touchscreen

Over het interieur van de Dodge Challenger 2022 valt niet veel te zeggen. De cabine is sportief, modern en vooral ruim. De indeling blijft hetzelfde en de Challenger biedt comfortabel plaats aan vier of zelfs vijf kleinere passagiers. Een gespierde coupé biedt nog altijd 16,2 kubieke meter bagageruimte. Zoals je kunt zien, is de koffer enorm en kan alles wat je nodig hebt gemakkelijk worden opgeborgen.

✓ U kunt ook controleren:

Het hoogtepunt van het Challenger-model is de standaarduitrusting. Dit model heeft er veel. Het omvat het nieuwe grote infotainmentsysteem, keyless entry / ontsteking, 6-voudig elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, automatische airconditioning met twee zones, 7-inch infotainment-touchscreen, Bluetooth, Apple CarPlay / Android Auto-smartphone-integratie, twee USB-poorten, aux-ingang en een audiosysteem met 6 luidsprekers.

Dodge Challenger 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Opties voor aandrijflijn Dodge Challenger 2022

De nieuwe generatie 2022 Dodge Challenger zal dezelfde motoren gebruiken als zijn voorganger. Er zijn precies zes configuraties beschikbaar. De eerste aandrijflijn die de SXT- en GT-modellen aandrijft, is een 3,6-liter V6 die 303 pk produceert. Het wordt geleverd met een achterwielaandrijving (RWD) systeem, terwijl vierwielaandrijving (AWD) een optie is voor beide uitrustingsniveaus. De volgende is onder het R/T-model 5,7-liter V8 met 375 pk. Deze uitrusting wordt ook aangeboden met een Scat Pack en een krachtigere 6,4 liter V8-motor met een vermogen van 485 pk.

Een van de krachtigste motoren bevindt zich onder de SRT Hellcat. Dit model maakt gebruik van een supercharged 6,2 liter V8 met 717 pk. De output wordt verhoogd tot 797 PS in de SRT Hellcat Redeye Edition. Ten slotte drijft de 6,2 liter V8-supercharger het SRT Super Stock-model aan en biedt een fantastisch vermogen van 807 pk. De normale Hellcat heeft een handgeschakelde 6-versnellingsbak, maar de optionele 8-traps automaat is ook leverbaar.

Dodge Challenger 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Releasedatum en prijs

De nieuwe Dodge Challenger 2022 zal opnieuw proberen de populairste modellen in zijn klasse, Ford Mustang en Chevy Camaro, te verslaan. Dit model zal ergens volgend jaar zonder prijswijzigingen beschikbaar zijn. Dit betekent dat de achterwielaangedreven Challenger SXT nog steeds minder dan 30.000 euro kost, terwijl de duurste Challenger SRT Super Stock 80.000 euro kost.