Dodge Barracuda 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De comeback van de meest gespierde Amerikaanse auto, de Dodge Barracuda 2022 , zou toch kunnen gebeuren. Voor wie het nog niet wist, Chrysler produceerde voor het eerst het Barracuda-model tussen 1964 en 1974. In die tijd won dit model onmiddellijk aan populariteit en nam het een speciale plaats in in de harten van liefhebbers van klassieke auto’s.

Over het algemeen kunnen we nieuwsgierig zijn om te zien hoe Dodge omgaat met andere modellen in hetzelfde segment en welke nieuwe dingen het zal brengen om kopers aan te trekken. Veel rapporten suggereren echter dat de nieuwe tweedeurs muscle car onderweg is en dat we een geweldige styling kunnen verwachten. We hebben al wat informatie gehoord, dus hier is alles wat we weten over deze geweldige auto.

Dodge Barracuda 2022 exterieur

De renderings van de Dodge Barracuda zijn beschikbaar en tonen een nieuw design. Interessant is dat de nieuwe er anders uitziet in vergelijking met eerdere generaties. De afmetingen zijn echter hetzelfde en bieden een zeer compact ontwerp. Bovendien is de aerodynamica, net als het Challenge-model, uitstekend, wat een goede luchtstroom bij hogere snelheden betekent.

De ophanging zal waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met de opstelling van de achteras zoals we die op de Challenger zagen. De bouwkwaliteit zal echter zeker veel beter zijn als er meer aluminium materialen worden gebruikt, wat resulteert in een lichter chassis. We verwachten ook een breed scala aan kleuren en lakken zoals Red Vulcano, paars, wit, zwart, geel en groen.

Cabine functies

Binnenin verwachten we dat de nieuwe Dodge Barracuda in 2022 veel verwijzingen naar het beroemde Challenge-model zal lenen. Dat betekent veel hoogwaardige materialen en dezelfde zitopstelling. Technisch verwachten we echter geen noemenswaardige verschillen van de Challenger.

✓ U kunt ook controleren:

Naar verluidt zal de Barracuda hetzelfde 8,4-inch infotainmentsysteem gebruiken dat de nieuwste Android Auto- en Apple CarPlay-telefoonintegraties ondersteunt. Andere functies die naar verwachting standaard beschikbaar zullen zijn, zijn nieuwe satellietnavigatie, Bluetooth, Wi-Fi, elektronische stabiliteitscontrole, tractiecontrole, een dodehoekmonitor en kruisverkeerswaarschuwing. We verwachten ook dat er tal van optionele beveiligingspakketten zullen worden aangeboden.

Dodge Barracuda 2022 Motor Geruchten

De instapmodel Dodge Barracuda 2022 zal hoogstwaarschijnlijk enkele van de bestaande motoren gebruiken. De eerste kandidaat is een beroemde 3,6 liter V6-motor die ook het Challenger-model aandrijft. Deze eenheid produceert 303 pk en 268 lb-ft koppel.

Naast deze motor verwachten we echter ook een supercharged V8. Deze motor onder de motorkap van de SRT Super Stock produceert een fantastisch vermogen van 807 pk en een koppel van 707 lb-ft. Daarnaast verwachten we ook minimaal één hybride aandrijflijn die uitstekende efficiëntie moet bieden. De komende maanden zal de fabrikant hoogstwaarschijnlijk officiële cijfers publiceren.

Releasedatum, prijs

We wachten nog steeds op de officiële verklaring van Dodge over de comeback van de Barracuda. Veel rapporten suggereren dat we deze geweldige auto ergens in het volgende jaar kunnen verwachten. Volgens sommige experts begint het basismodel bij ongeveer 28.000 euro. Dit is zeer betaalbaar gezien wat dit model te bieden heeft.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com