Dacia Spring 2026: Interieur, motor en modificaties

De Dacia Spring zit op het CMF-AEV-platform en zou dat ook in de tweede generatie moeten blijven doen. Op de digitale Alliantieconferentie op 27 januari 2022 zei Luca de Meo, CEO van de Renault Group, dat “CMF-AEV het meest betaalbare platform ter wereld is”. CMF-AEV is een aangepaste versie van CMF-A die oorspronkelijk door Renault Group is ontwikkeld voor ICE-modellen uit het A-segment in opkomende markten.

rfzdacdy- Nieuweautos - nieuwe autos, fotos en prijzen

Hoewel de Spring vorig jaar uitkwam, is het platform bijna zeven jaar oud sinds het werd gelanceerd op de Renault Kwid debuteerde. In 2019 werd hij gelanceerd als elektrisch voertuig in China (Renault City K-ZE), omgedoopt tot Dacia-product voor de Europese markt.

Terwijl concurrenten LFP-chemie overwegen voor instapposities, zou de volgende generatie Spring bij het lithium-ionbatterijpakket moeten blijven. Het huidige model gebruikt een standaard 27,4 kWh-batterij met een bereik van 230 km (143 mijl). De volgende generatie Spring kan echter op zijn minst optioneel worden geleverd met een efficiëntere en grotere batterij, met een bereik van bijna 300 km (186 mijl).

ihyjkgax- Nieuweautos - nieuwe autos, fotos en prijzen

De 0-80% DC snelle oplaadtijd van de SoC zou minder dan 30 minuten kunnen zijn, wat een aanzienlijke verbetering zou zijn ten opzichte van de 56 minuten van het huidige model. Andere upgrades die we in de stadsauto verwachten, zijn onder meer een 11 kW driefasige ingebouwde lader en een snellere acceleratie van 100 km/u. Functies zoals stoelverwarming en automatische klimaatregeling zouden welkom zijn, zelfs als ze optioneel zijn.

Er zou meer nadruk worden gelegd op veiligheid, wat een grote zorg is op de EU-markten en het VK. De eerste generatie Spring kreeg een slechte 1-ster veiligheidsbeoordeling van Euro NCAP. jogger Productbaas Andreea Guinea had eerder gezegd dat dDacia “niet jacht maakt op Euro NCAP-sterren” en zijn auto’s te veel specificeert, wat van invloed zou kunnen zijn op zijn belangrijkste USP – betaalbaarheid. Het zou echter een robuustere carrosserie moeten gebruiken voor een betere bescherming van de bestuurder en passagiers. Ter referentie: de huidige Spring scoorde 49% voor de bescherming van volwassen inzittenden, 56% voor de bescherming van kinderen, 39% voor de bescherming van kwetsbare weggebruikers en 32% voor de veiligheid.

vnswkczw- Nieuweautos - nieuwe autos, fotos en prijzen

Europa haalt momenteel de Dacia Spring uit China. Als het halverwege het decennium succesvol is, kan de Renault-groep overwegen om de productie naar een europese fabriek te verplaatsen. De drie fabrieken van Renault ElectriCity in Frankrijk (Douai, Maubeuge en Ruitz) zullen een jaarlijkse productiecapaciteit van 400.000 elektrische voertuigen bieden. Dacia heeft fabrieken in Roemenië en Marokko (Afrika), maar geen van deze faciliteiten heeft de gereedschappen om een ​​CMF-A-voertuig te produceren.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen