Dacia Spring 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Luca de Meo, de CEO van Renault Group, liet in juni doorschemeren dat de productie in het voorjaar ook werd beïnvloed door het tekort aan halfgeleiderchips. Eerder zei Le Vot dat Dacia zou beslissen over de voorjaarslancering van de RHD tegen het einde van 2021, zoals gemeld in juni 2021.

De Dacia Spring is een aan Renault Kwid Op EV gebaseerde elektrische auto voor Europa gepresenteerd op het Renault eWays-evenement (oktober 2020).

xwdqsgkr- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

ontwerpkenmerken

Qua design lijkt de Dacia Spring erg op zijn donor, de Renault Kwid. Exterieur-highlights zijn onder meer gesplitste koplampen, led-dagrijlichten, een unieke bovengrille met 3D-elementen, 14-inch stalen velgen vermomd als lichtmetalen velgen, dakdragers en achterlichten met een Y-vormige lichtsignatuur.

gvgblexj- Nieuweautos → nieuwe autos 2022
uynxgscq- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Binnenin is het enige significante verschil van de Spring met de Chinese Renault City K-ZE het kenmerkende vierspaaks stuurwiel van Dacia. Daarnaast zal de betaalbare elektrische auto een 3,5-inch MID en een 7-inch Media Nav touchscreen infotainmentsysteem met navigatie, Apple CarPlay, Android Auto en spraakherkenning bieden.

De Dacia Spring is op papier het veiligste lid van de Kwid-familie, met standaard automatische koplampen, Electronic Stability Program (ESP), zes airbags, Emergency Call (SOS-knop) en Automatic Emergency Braking (AEB).

Bereik en opladen

De Dacia Spring is 3.734 mm lang, 1.622 mm breed en 1.516 mm hoog. Hij heeft een wielbasis van 2.423 mm en een bodemvrijheid van 150 mm. Een 26,8 kWh lithium-ion accupakket is standaard, evenals een 33 kW (44 pk) en 125 Nm motor.

Bron – Mécanique Sportive

De Dacia Spring heeft een topsnelheid van 125 km/u en kan worden opgeladen met een AC-lader tot 6,6 kW en met een DC-lader tot 30 kW.

Met de Dacia Spring-reeks kan de bestuurder tot 230 km (WLTP) rijden op een volledige lading. Het WLTP-bereik in de binnenstad is echter 305 km. Verder stelt Groupe Renault dat de gemiddelde dagelijkse rijafstand voor een A-segment auto/stadswagen in Europa 31 km is. Daarom hoeven de meeste Dacia Spring-bezitters hun auto maar één keer per week volledig op te laden.

oplader staat van het opladen Dacia lente laadtijd
2,3 kW AC-oplader (stopcontact) 100% Minder dan 14 uur
3,7 kW AC-oplader (wallbox) 100% Minder dan 8 uur en 30 minuten
7,4 kW AC-oplader (wallbox) 100% Minder dan 5 uur
30 kW DC-lader (snellaadstation) 80% Minder dan 1 uur

productie & prijs

lngperbh- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De Dacia Spring wordt samen met de K-ZE geproduceerd door eGT (een joint venture van Dongfeng Motor Group en Renault-Nissan Alliance) in Shiyan, China. De prijzen voor Dacia Spring in Roemenië beginnen bij 18.100 euro, wat meer dan het dubbele is van de basisprijs van de Sandero (8.800 euro), voordat een overheidssubsidie ​​van 10.400 euro de prijs effectief verlaagt tot 7.700 euro.

verkoop

Dacia zei dat het wereldwijd 6,5 miljoen klanten heeft, gedreven door het succes van de Sandero, logan en grimmig waren gebouwd. Spring laat zien hoe het bedrijf evolueert terwijl het trouw blijft aan Dacia’s oorspronkelijke waarden van het maken van betrouwbare, betaalbare, eenvoudige en moderne auto’s.

Dacia richt zich met de lente op klanten die nieuw zijn bij het merk, en volgens één rapport is het precies goed voor milieubewuste mensen met een krap budget, gepensioneerden die hun leven willen vereenvoudigen en jonge gezinnen in de markt voor tweede auto’s. Met 15 miljoen potentiële klanten in het A-segment in Europa, waaronder twee miljoen alleen al in Frankrijk, is het potentieel voor de lente “gigantisch”, zegt Xavier Martinet, SVP bij Dacia.

✓ U kunt ook controleren:

De Dacia Spring is voorbesteld op 20 maart 2021, de eerste lentedag. In minder dan een week waren er ongeveer 6.000 pre-boekingen. De gegevens kwamen van Mihai Bordeanu, de algemeen directeur van Dacia’s Zuidoost-Europa en de Roemeense landmanager van het bedrijf.

De Spring werd gelanceerd in maart en trok snel nieuwe klanten aan, met 27.876 verkochte eenheden en meer dan 46.000 geregistreerde bestellingen in december 2021. Volgens Dacia is 80% van de Spring-klanten nieuw voor het merk.

Het is gewoon de goedkoopste elektrische auto. Dus als u uw budget voor het kopen van een elektrische auto echt wilt minimaliseren, kunt u een Dacia Spring kopen. Er is geen alternatief op de markt… ongeacht de prestaties of het bereik van het product, enz., dus ik heb er vrij veel vertrouwen in hoe de markt voor elektrische auto’s zich zal ontwikkelen in het segment van de kleine auto’s.

Luca de Meo, CEO, Renault Groep (Renault eWays Electropop 2021)

veiligheid

Dacia’s goedkoopste EV-aanbod in Europa scoorde slechts één ster in de Euro NCAP-crashtest, en het bureau vermeldt in zijn persbericht dat “zijn prestaties in crashtests ronduit problematisch zijn”. Na testen meldt Euro NCAP dat de Spring “een hoog risico op levensbedreigend letsel” heeft.

Het bureau merkt op dat de Dacia Spring geen noemenswaardige standaard actieve veiligheidsvoorzieningen biedt. De bescherming van de inzittenden is zelfs slechter dan wat EuroNCAP in vele jaren heeft gezien. ‘Cynisch’ is een sterk woord, maar EuroNCAP gebruikt het om uit te leggen hoe Dacia consumenten een groene auto kan bieden die bij een ongeval een groter risico op letsel heeft. Het bureau zegt dat auto’s zoals de Fiat 500e, die zojuist een Green NCAP-beoordeling van 5 sterren hebben gekregen, bewijzen dat veiligheid en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.

De Dacia Spring behaalde slechts een magere 49% in de veiligheidsbeoordeling voor volwassenen, met een score van 6,1/16 bij een frontale botsing en 10,6/16 in scenario’s voor zijdelingse botsingen. Wat de veiligheid van de inzittenden van kinderen betreft, behaalde de Spring een veiligheidsscore van 56%.

Euro NCAP-waarnemingen

  • De cabine van de Spring bleef stabiel in de frontale offset-test.
  • De structuren in het dashboard vormden een risico op letsel voor inzittenden van verschillende grootte en voor inzittenden op verschillende zitposities.
  • De dummy-borstbeschermer van de bestuurder werd slecht beoordeeld op basis van de borstcompressiemetingen tijdens de test.
  • Aan de borstbeschermer van beide inzittenden werd een marginale beoordeling toegekend.
  • De zijbarrièretest toonde marginale bescherming van de borst aan.
  • Een geometrische beoordeling van de achterbank bracht een slechte whiplash-bescherming aan het licht
  • De bescherming van het hoofd van een voetganger door de motorkap bij een ongeval werd als goed of voldoende beoordeeld.
  • Autonomous Emergency Braking (AEB) werkt alleen met andere voertuigen en detecteert geen fietsers of voetgangers.

Nieuw Dacia-logo vanaf 2022

cfclghyt- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Dacia onthulde op 17 juni 2021 een nieuw logo, embleem en kleurenschema en zei dat het van plan is de nieuwe visuele identiteit vanaf dezelfde maand te gebruiken. De letters “D” en “C” gespiegeld en verbonden als kettingschakels vormen het nieuwe Dacia-logo. Bovendien werd de iconografie groen, met name kakigroen, om het outdoorthema van het merk weer te geven. Met de nieuwe visuele identiteit zet Dacia zichzelf op de markt als een merk dat voertuigen aanbiedt die zich concentreren op de essentie en tegelijkertijd robuust, krachtig en stijlvol zijn. Het bedrijf zal in het voorjaar van dit jaar zijn nieuwe logo gaan gebruiken.

Autodeelversie

Groupe Renault zal ook een autodeelversie van de Dacia Spring aanbieden. Als onderdeel van zijn strategisch plan “Renaulution” om het te transformeren van een op volume gebaseerd bedrijf naar een op waarde gebaseerd bedrijf, kondigde Groupe Renault een nieuwe Mobilize-businessunit aan die zich zou gaan bezighouden met mobiliteitsdiensten voor mensen en goederen. Het wordt “een unieke combinatie van hardware en software, speciaal gebouwde voertuigen en diensten in open ecosystemen”, aldus Groupe Renault. De eerste drie Mobilize-armmodellen, Duo, Bento en Hippo, werden in juni 2021 onthuld.

qgivcirz- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De activiteiten van Mobilize omvatten (maar zijn niet beperkt tot) autodelen, ride-hailing, last-mile levering en on-demand transit met speciaal gebouwde voertuigen. Deze speciaal gebouwde voertuigen omvatten de Dacia Spring, ook bekend als The King, en een elektrische sedan genaamd The Queen.

Dacia Lente 2022

Dacia de nieuwe Spring Cargo 2022 binnenkort in Europa gelanceerd. Het werd aangekondigd in oktober 2020, maar heeft waarschijnlijk geleden onder pandemische productievertragingen.

De Spring Cargo (N1) is een bedrijfswagen. De voorkant blijft ongewijzigd, maar draagt ​​het nieuwe Dacia-logo. Dacia heeft de achterkant geoptimaliseerd door de zitbank te verwijderen om een ​​grote laadruimte te creëren met 1.100 liter inhoud en 325 kg laadvermogen. Voor het niet-ingewijde oog zal het echter moeilijk zijn om de gewone hatchback van de lading te onderscheiden, aangezien ze van buiten identiek lijken.

dczjgzho- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Standaarduitrusting van de Spring Cargo, verkrijgbaar in witte carrosseriekleur, zijn onder andere handmatige airconditioning, radio (met Bluetooth), USB-poort en smartphonehouder, automatische koplampen, stoffen bekleding, krasbestendige deurgrepen en zwart generfde spiegels met 14-inch staal wiel-, dorpel- en kofferbakbescherming. Om het gewicht te verminderen wordt de cargo-versie geleverd zonder reservewiel.

De Spring Cargo wordt aangedreven door dezelfde 33 kW (44 pk) elektromotor gevoed door een 26,8 kWh lithium-ionbatterij. De nieuwe Dacia-badge, die ‘D’ en ‘C’ als spiegelbeelden van elkaar bevat, is een andere toevoeging die wordt verwacht voor de modellenreeks van het voorjaar van 2022. Outlets zijn momenteel bezig met het aanpassen van het nieuwe logo, terwijl voertuigen in de tweede helft van 2022 hetzelfde zullen dragen.