Dacia Sandero Stepway 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Op de Autosalon van Parijs presenteerde Dacia verschillende nieuwigheden, waaronder de 2e generatie van de Sandero Stepway hatchback. De auto kreeg een opnieuw ontworpen exterieur en meer cross-country capaciteiten dan het standaardmodel.

Dacia Sandero Stepway 2022: specificaties, prijs, releasedatum

buitenkant

Terwijl het model van de eerste generatie in wezen slechts een aanpassing was van de traditionele Sandero, is de nieuwe Dacia Sandero Stepway 2022 een evolutie van het origineel. Uiterlijk is hij te herkennen aan een all-terrain bodykit.

De voorbumper, wielkasten en dorpels zijn afgewerkt met nette sierlijsten. De nieuwe Dacia Sandero Spetway 2022 heeft ook een opvallende bumper met een onderscheidend design. Bovendien heeft de nieuwe Dacia Sandero Spetway 2022 een meer expressieve voorbumper gekregen, in het ontwerp waarvan er aanzienlijk minder chroom is, en in het onderste deel bevindt zich een plastic plaat “onder het metaal”.

Dacia Sandero Stepway 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Daarnaast hebben de Fransen dakrails aan het dak van de grote stationwagen bevestigd. Al deze veranderingen zorgen ervoor dat de nieuwe Dacia Sandero Stepway 2022 er nog agressiever en mannelijker uitziet.

De vijfdeurs komt al met 16 inch wielen (de standaard Sandero heeft 15 inch wielen) met 205/55 banden. De vijfspaaks lichtmetalen velgen zijn afgedekt met de standaard kunststof wieldoppen, waardoor ze gemakkelijk voor lichtmetalen velgen kunnen worden aangezien.

Het kleurenpalet van de nieuwe Sandero Stepway II is geüpdatet met een exclusief goud en groen kleurenschema, terwijl de Fransen de witte en blauwe tinten hebben laten vallen en deze alleen aanbieden voor de reguliere hatchback.

auto interieur

Het interieur van de Dacia Sandero Stepway 2022 heeft veel overeenkomsten met het interieur van het origineel, maar er zijn ook enkele verschillen. Het is uitgerust met hoogwaardige materialen, de voorstoelen zien er bijvoorbeeld nog eleganter uit en de naam van de wijziging staat op hun rugleuningen.

Dacia Sandero Stepway 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De bestuurdersstoel is al standaard in hoogte verstelbaar. De bestuurdersstoel is al in hoogte verstelbaar in de basis. De hatchback is niet standaard uitgerust met een audiosysteem, hij is alleen als optie leverbaar.

Bezitters van het topklasse Privilege zullen ook extra moeten betalen voor een volledig multimediasysteem met een 7,0-inch touchscreen. Het multimedia-apparaat zelf biedt acceptabele grafische weergaven en snelle responstijden, maar het scherm staat verblindend in de zon.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Ondanks zijn eenvoud is het interieur van de Dacia Sandero Stepway 2022 goed doordacht qua ergonomie. Er is voldoende ruimte voorin, maar de achterste rij is niet bijzonder comfortabel voor passagiers op lange reizen, maar dat is een tekortkoming die de meeste compacts in deze klasse hebben.

De Fransen hebben ook de geluidsisolatie van het model iets verbeterd, zodat het interieur zelfs op onverharde en onverharde wegen stil genoeg is, zodat passagiers in alle rust kunnen praten of naar muziek kunnen luisteren.

Kenmerken

De Dacia Sandero Stepway II is gebaseerd op het B0-platform en heeft totale afmetingen van respectievelijk 4.080 mm, 1.757 mm en 1.618 mm in lengte, breedte en hoogte. De afstand tussen de assen van het model is 2 589 mm. Afhankelijk van de uitrusting weegt hij tussen de 1.111 en 1.165 kg (leeggewicht).

Dacia Sandero Stepway 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het koffervolume van de hatchback bedraagt ​​320 liter. Dat is niet veel, maar de bestuurder kan de rugleuning altijd neerklappen in een verhouding van 1:3 of 2:3, waardoor een laadruimte van 1.200 liter ontstaat.

De Sandero Stepway 2 heeft een onafhankelijke ophanging van het McPherson-type voor en een semi-onafhankelijke ophanging achter. In vergelijking met zijn voorganger is de ophanging stijver en beter aangepast aan de Russische wegen.

Het model is voorzien van 259 mm schijfremmen op de voorwielen en standaard 8 inch trommelremmen op de achteras. De bodemvrijheid van de nieuwe Dacia Sandero Stepway is vergroot tot 195 mm (+40 mm ten opzichte van de standaard Sandero).

De Fransen beschermden ook de onderkant van de auto met een anti-grindcoating en bedekten het motorcarter met een stalen plaat.

✓ U kunt ook controleren:

De all-terrain hatchback is alleen verkrijgbaar met twee 1,6-liter motoren op de markt. De eerste is een achtkleppenmotor met 82 pk. Hij wordt aangedreven door een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een robot met vier snelheden.

Het tweede apparaat is al een apparaat met 16 kleppen. Hij is verkrijgbaar in twee vermogensvarianten: 102 en 113 pk. Voor de zwakkere motor is een viertraps automatische transmissie beschikbaar en de topeenheid wordt gecombineerd met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Alle versies zijn exclusief voorwielaandrijving.

Prijs

Dacia Sandero Stepway 2 is in Rusland verkrijgbaar in drie configuraties: Essential, Expression, Expression+.

Hoe hoog zijn de kosten? Volgens de officiële dealerwebsite is de prijs van de nieuwe Dacia Sandero Stepway uit 2022 € 13.850, € 14.950, € 16.850.