Dacia Sandero 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De wereldpremière van de 2e generatie Dacia Sandero vond op de twaalfde plaats op de Autosalon van Parijs.

Dacia Sandero 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe Dacia Sandero 2022 is niet alleen moderner en volwassener aan de buitenkant, maar ook technisch aanzienlijk verbeterd.

buitenkant

Qua design lijkt de nieuwe Dacia Sandero 2022 in veel opzichten op de Renault Clio 4. De Fransen veranderden de vorm van de koplampen en achterlichten radicaal en er verschenen uitpuilende hellingen aan de zijkanten van de carrosserie. Dit alles leidde ertoe dat het uiterlijk strenger en zelfs tot op zekere hoogte agressiever werd.

Dacia Sandero 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Sandero II is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren. Standaard wordt de auto aangeboden in het wit (“White Ice”), maar andere kleurvarianten zijn tegen meerprijs leverbaar. De auto ziet er het beste uit in het rood.

Het topmodel Privilege heeft ook decoratieve chromen elementen op de voorbumper en de zijspiegels. Wat betreft de wielen, de goedkoopste versie heeft 15-inch stalen wielen met maat 185/65 banden. Bij de duurdere versies zijn de wielen van lichtmetaal.

auto interieur

In vergelijking met de eerste generatie is het interieur van de Dacia Sandero 2 merkbaar comfortabeler geworden. De bestuurdersstoel moet bijvoorbeeld comfortabel zijn voor zowel een gemiddelde automobilist als een basketbalspeler van twee meter lang. Bovendien gebruikten de Fransen betere isolatiematerialen, waardoor ze de geluidsisolatie konden verbeteren.

Dacia Sandero 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het interieur zelf oogt nogal sober en maakt duidelijk dat dit nog steeds een goedkoop model is. Zo is het stuur van de hatchback van kunststof, maar in het hoogste uitrustingsniveau bekleed met comfortabel leer. Het stuur is niet verstelbaar.

Het instrumentenpaneel van de nieuwe Dacia Sandero 2 is redelijk standaard. Er zijn wijzerplaten aan de zijkanten en een kleine boordcomputer in het midden die de bestuurder informeert over de totale kilometerstand, het gemiddelde brandstofverbruik en de geschatte actieradius.

Het merk probeerde de voorbumper te versieren met chromen inzetstukken, maar de beslissing was zeer controversieel. Het ontwerp van de voorkant is een beetje een bijzaak, maar het is een heel mooi ontwerp.

✓ U kunt ook controleren:

De hatchback is in de basisversie niet uitgerust met een audiosysteem, maar in de Privilege-versie is de auto al uitgerust met het MEDIANAV multimediasysteem met navigatie. Het 7,0-inch touchscreen bevindt zich in het bovenste deel van de middenconsole, terwijl de bestuurder tal van aansluitingen voor verschillende mobiele apparaten (AUS, USB en Bluetooth) tot zijn beschikking heeft.

Kenmerken

De vijfzits Franse hatchback Dacia Sandero 2022 is gebaseerd op het B0-platform van de Dacia Logan en bereikt een lengte, breedte en hoogte van respectievelijk 4.080 mm, 1.733 mm en 1.523 mm. De wielbasis van het model is 2.589 mm. Bij stoeprand weegt het voertuig tussen 1.078 en 1.151 kg.

Dacia Sandero 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Er zijn schijfremmen voor en trommelremmen achter. Het voertuig heeft McPherson onafhankelijke wielophanging voor en semi-onafhankelijke wielophanging achter. De hatchback heeft een bodemvrijheid van 155 millimeter.

De nieuwe Dacia Sandero 2022 heeft een ruime kofferbak. De standaardinhoud is 320 liter, maar door de achterste rij stoelen neer te klappen, wordt de werkruimte vergroot tot 1.200 liter. Houd er rekening mee dat de afstand tussen de achterste bogen bijna een volle meter is, waardoor het gemakkelijker is om grote en omvangrijke goederen te laden en te lossen.

Het aanbod aan krachtbronnen voor de Russische versie van de Dacia Sandero 2022 omvat drie benzinemotoren. De basismotor is de 1,6-liter achtklepper, die kan worden gekoppeld aan zowel een handgeschakelde vijfversnellingsbak als een vergelijkbare robot genaamd de Easy-R. Het vermogen van deze motor bereikt 82 pk.

Daarnaast kan de vijfdeurs worden besteld met een 1,6-liter zeskantige klepunit. Deze motor levert, afhankelijk van de uitvoering, 102 of 113 pk en werkt samen met een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een vierbands automaat. Alle versies zijn voorwielaangedreven.

Prijs

Hoeveel kost de Dacia Sandero 2022? De prijs van de nieuwe Dacia Sandero 2022 is 9.600 euro, volgens de officiële dealerwebsite.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos