Dacia Logan MCV 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Nu is SpyShot van de nieuwe Dacia Logan MCV 2022 eindelijk verschenen, want de stationwagen is sinds oktober 2020 niet meer gebouwd en ontbreekt nu al bij zijn fans. Nu krijgt hij een nieuwe editie, die naar verluidt flink veranderd is, aangezien Lada nu ook betrokken is bij Dacia. We hebben foto’s en informatie voor u.

Het huidige model van de Dacia Logan is sinds 2012 in productie, met een opfrisbeurt in 2016. Het wordt tijd dat de derde generatie hier proefritten maakt. De stationwagen is nog zwaar gelijmd, maar je kunt nog steeds zien dat de Logan 3.0 niet meer hetzelfde zal zijn.

Dacia Logan MCV 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Dacia Logan MCV 2022 prijzen

De nieuwe Dacia Logan komt eind 2021 of begin 2022 op de markt.

De nieuwe generatie zal waarschijnlijk niet zo goedkoop zijn als het vorige model, maar we moeten nog even wachten op de prijsinformatie van de fabrikant. We gaan er echter vanuit dat Dacia de Logan als instapversie blijft aanbieden voor een kleine 10.000 euro. Een paar duizend euro meer moet dan mogelijk zijn voor de Stepway-versie.

motoren

De motoren moeten driecilinder zijn, twee benzinemotoren met 65 en 90 pk, evenals een 100 pk LPG-versie lijken mogelijk. Handgeschakelde versnellingsbak is standaard, maar er zou ook een automaat kunnen zijn voor de 90 pk-versie.

Dacia Logan MCV 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Technische gegevens en exterieurdesign

Het is nog niet duidelijk welk platform als basis gaat dienen voor de nieuwe Logan-generatie. De huidige versie is gebouwd op een verouderd platform van de Renault-Nissan alliantie die al sinds 2002 bestaat. Renault is echter van plan om tegen 2022 80 procent van zijn groepsmodellen te bouwen op het nieuwe modulaire CMF-platform, waarop ook de nieuwe Renault Clio is gebaseerd. Het valt nog te bezien of dit platform ook in een goedkopere versie voor de Dacia-modellen en vooral voor de Logan beschikbaar zal zijn.

✓ U kunt ook controleren:

Maar er zijn wel enkele aanwijzingen voor: De in het najaar van 2020 gepresenteerde Logan sedan, maar niet door ons aangeboden, is gebaseerd op een afgeslankte versie van het CMF-platform. Daarmee zou de Logan een paar centimeter langer worden dan zijn voorganger, wat moet leiden tot een grotere kofferbak.

De foto’s zouden de robuuste en op zijn minst gedeeltelijk all-terrain Logan Stepway kunnen tonen. De camouflage is nog erg sterk, maar je ziet wel een uitsparing op de grill, die ook op de nieuwe Sandero Stepway aanwezig is. Ook aan de achterzijde komen er wijzigingen die waarschijnlijk ook voor het normale Logan-model zullen gelden. De achterlichten steken uit de zijkant van de achterruit, wat een innovatie is.

Dacia Logan MCV 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Dacia Logan MCV 2022 interieur

Het interieur van de nieuwe Logan en de Stepway-versie is nog niet gefotografeerd. Wel moet worden opgemerkt dat Dacia trouw blijft aan zijn concept en het interieur zeer spartaans heeft ontworpen. De instapversie zou daarom alleen het hoogst noodzakelijke moeten bevatten, bij hogere uitrusting zouden enkele comfortelementen uit de Duster ook in de Logan kunnen worden gebruikt .

Ervan uitgaande dat de elementen uit de Logan limousine ook in het interieur worden toegepast, mogen we ons verheugen op een kwalitatief hoogwaardiger interieur. Er zou een informatiedisplay van maximaal 8 inch kunnen worden geïnstalleerd.