Dacia Duster 2024: Interieur, motor en modificaties

Dacia Duster de volgende generatie zal de huidige SUV sneller vervangen dan de meeste Dacia-modellen. De typische levenscyclus van een Dacia-model is acht jaar, maar de volgende generatie Duster zou het huidige model in ongeveer zeven jaar, medio 2024, kunnen vervangen en veel veranderingen doorvoeren.

oqwnbpnr- Nieuweautos - nieuwe autos, fotos en prijzen

droogte

De programmadirecteur van de tweede generatie Dacia Duster Julien Ferry zei dat de aankomende SUV “dezelfde” auto zou moeten zijn, wat wijst op de grote waarschijnlijkheid van een vertrouwd ontwerp en behoud van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Duster-klanten verwachten een basisauto met offroad-capaciteiten, en het voldoen aan die behoeften in de derde generatie zal een prioriteit zijn.

De Dacia Duster staat bekend om zijn eenvoudige maar krachtige design met authentieke SUV-proporties. Dat is een aspect waar het in de toekomst niet van zal afwijken, maar het zou uitdagender worden met de overstap naar het CMF-B-platform. merk op dat we het hebben over het goedkope CMF-B LS-platform (Low Specification) dat wordt gebruikt in de nieuwe voertuiglijnen logan , Sandero en jogger is gebruikt.

agfgjreo- Nieuweautos - nieuwe autos, fotos en prijzen

De in januari 2021 gepresenteerde Dacia Bigster Concept moet de ontwerpbasis vormen voor de Duster van de volgende generatie. In mei 2021 bracht Autofacil patentafbeeldingen uit die naar verluidt het exterieurontwerp van de productie-Dacia Bigster lekten. De patentafbeeldingen tonen subtiele veranderingen aan de bumper, motorkap, spatborden, spiegels, zijruiten en spoilers. De algemene indruk komt echter heel dicht bij het concept. In dezelfde maand bereikte de totale productie van Dacia Duster in Mioveni, Roemenië, twee miljoen eenheden. Dacia begon in 2010 met de productie van de Duster in deze fabriek in de eerste generatie en zou de productie in de derde generatie voortzetten.

Ondanks dat het een back-to-basics SUV is, zou de next-gen 2024 Dacia Duster “essentieel maar cool”, “stoer en buitenshuis” en “eco-slim” moeten zijn, zoals dit de pijlers zijn van het merk Dacia. Miles Nürnberger, het nieuwe hoofd van design van het bedrijf, naar Top Gear.


Innerlijk

Dacia heeft veel ruimte om te groeien als het gaat om interieurdesign en materialen, zei Miles, en dus moet de next-gen Duster van binnen verder verfijnd en eigentijds zijn. Het kan bijvoorbeeld een slanker dashboard hebben met een ingewikkelde textuur die lijkt op die van de Sandero-modellen van de derde generatie. evenzo zal een drijvend infotainmentsysteem met touchscreen waarschijnlijk zowel de stijl als de bruikbaarheid verbeteren, terwijl het ook extra opbergvakken in de middenconsole creëert. Een elektrische parkeerrem, draadloze connectiviteit voor Apple CarPlay en Android Auto, een draadloos oplaadstation voor smartphones en connected car-functies zijn enkele van de andere belangrijke kenmerken die verwacht worden van de topklasse 2024 Dacia Duster.

fkvfqiya- Nieuweautos - nieuwe autos, fotos en prijzen

Ondanks de stijging van de kosten om te voldoen aan nieuwe regelgeving en de verwachtingen van de klant in productspecificaties, zal Dacia naar verwachting de prijzen 20% lager houden dan de rest van de markt in hetzelfde segment.


Platform & aandrijflijn

De derde generatie van Dacia Duster 2024 zal een stap omhoog zijn voor het naamplaatje, dat in zijn huidige generatie zijn wortels heeft in het B0-platform en enkele componenten uit Renault’s gebruikte 1998-inventaris. Net als de nieuwe Sandero zal de Duster worden geüpgraded naar het moderne CMF-B-platform, dat zal voldoen aan de Europese crashtestnormen en een Dacia Duster Hybrid-variant mogelijk maakt, vooruitlopend op toekomstige emissienormen.

Volgens een rapport van augustus 2021 door de Franse publicatie L’argus, zal de volgende generatie Dacia Duster worden uitgerust met hetzelfde systeem dat de clio en drijft de Captur (genaamd E-Tech) aan. De nieuwe 1,8-liter motor, intern codenaam HR18, is een doorontwikkeling van de huidige 1,6-liter motor.

Volgens het rapport riep de 1.6L oorspronkelijk op tot het gebruik van de Atkinson-cyclus voor motorvermogen, maar dit zou het motorvermogen verminderen ten gunste van brandstofefficiëntie en het idee werd geschrapt. De grotere cilinderinhoud in de 1,8-liter HR18 zou de overstap naar de Atkinson-cyclus mogelijk maken zonder prestatieverlies, aldus het rapport.

De hybride en plug-in hybride varianten van de Dacia Duster staan ​​gepland voor 2024 en ook de Bigster, die begin 2025 wordt verwacht, zal deze aandrijflijn gaan gebruiken. Dacia EVP & CEO Denis Le Vot vertelde L’Argus in januari 2021 dat de “zwaarste voertuigen van het bedrijf ook een plug-in hybride systeem zullen hebben”. dus terwijl het wordt geëlektrificeerd om het milieuvriendelijk te maken, zal het bedrijf ervoor zorgen dat het robuust en krachtig blijft om normaal terrein aan te kunnen zonder een gat in de portemonnee van de klant te branden.


staat gepland voor de komende tien jaar

Terwijl Groupe Renault bezig is met het EV-offensief, is het nog niet zeker of alle merken 100% elektrisch zullen gaan. Het bedrijf gaat ervan uit dat de elektrificatie van het budgetmerk Dacia slechts langzaam zal verlopen. Gilles Le Borgne, EVP Engineering, Renault Group, zei op de Autosalon van München 2021 (IAA 2021) dat de Europese Unie benzine- en dieselauto’s – inclusief semi-elektrische modellen – vanaf 2035 niet mag verbieden, volgens een Autocar-rapport. 2040 is een meer praktisch doel, betoogde hij.

Le Borgne zei dat Renault verwacht dat het aandeel van elektrische voertuigen in de verkoop van Dacia tegen 2030 ongeveer 10% zal bedragen. Dit zou betekenen dat er dit decennium minder elektrische Dacia-auto’s op de markt zullen komen dan bij Renault of Alpine. Als gevolg hiervan zal een Dacia Duster EV geen deel uitmaken van de derde generatie Duster-familie. Luca de Meo, CEO van Groupe Renault, voorspelt naar verluidt dat het merk Dacia “op het laatst mogelijke moment” volledig elektrisch zal gaan om zijn prijsstructuur te behouden.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen