Cupra Formentor 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Na zoveel hype over de recente lancering van het Tevascan EV-model op de Frankfurt Motor Show, heeft de Spaanse fabrikant zojuist de nieuwe Cupra Formentor 2021 SUV gelanceerd Het aankomende model staat op het MQB-platform van de VW Group, dat ook wordt gebruikt voor het nieuwste Tiguan-model.

Vergeleken met het Tiguan-model ziet de nieuwe Formentor er echter veel sportiever en meer coupéachtig uit. Dit model is verkrijgbaar met twee aandrijflijnen, waaronder een plug-in hybride. Daarnaast is de cabine technisch uitgerust met veel hoogwaardige materialen.

Cupra Formentor 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Cupra Formentor 2021 Verleidelijke styling

Het exterieurdesign van de nieuwste Cupra Formentor 2021 is sportief en stijlvol. Deze krachtige SUV is gebaseerd op de Formentor-conceptauto die een jaar geleden werd gelanceerd. De styling is uitstekend en we hebben de graphics van de LED-achterlichten opgemerkt die er mooier uitzien dan het concept. De grill is ook opnieuw ontworpen en het voorpaneel ziet er fantastisch uit.

Zoals eerder vermeld, rolt de aankomende Formentor SUV op het MQB-platform van de beroemde VW-groep, die tegenwoordig in veel SUV’s wordt gebruikt. De nieuwste Tiguan zit op hetzelfde platform. Ter vergelijking: de nieuwe Formentor ziet er veel meer coupéachtig uit en biedt een agressiever ontwerp. Dimensionaal meet deze compacte 2-rijige beweger een wielbasis van 2.680 millimeter.

Cupra Formentor 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur

Binnenin zal de nieuwe Cupra Formentor 2021 verschillen van de rest van zijn familie. Dit model biedt een zeer technisch interieur, gevolgd door veel hoogwaardige materialen. Het wordt geleverd met twee rijen stoelen en biedt plaats aan vijf personen. Sportieve kuipstoelen voorin bieden veel comfort en we houden van het nieuwe standaard stuur met een vlakke bodem. Zoals eerder vermeld, zijn er veel nieuwe technici binnen. Het nieuwe model biedt twee 12,0 inch schermen en doet dienst als instrumentenpaneel. De Formentor biedt ook 450 liter laadruimte achter de achterbank.

✓ U kunt ook controleren:

Zoals veel SUV’s vandaag, zal de komende Formentor worden uitgerust met een reeks elektronische rijhulpfuncties. Dit model biedt standaard een adaptieve cruisecontrol met verkeersbordherkenning, automatisch noodremmen, dodehoekbewaking en meer.

Cupra Formentor 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Motorspecificaties Cupra Formentor 2021

De gloednieuwe Cupra Formentor 2021 is de SUV die is gebaseerd op het MQB-platform van de VW Group. Onder de motorkap is dit model verkrijgbaar met twee motoropties. Beide zijn natuurlijk krachtige apparaten.

De eerste aandrijflijn die deze SUV aandrijft, bevindt zich ook onder het Golf R-model. Bovendien bestaat het high-performance basismodel uit een 2,0-liter Inline-4 met turbocompressor die in totaal 305 pk en een koppel van 295 pond levert. Deze opstelling is standaard uitgerust met een zeventraps transmissie met dubbele koppeling en vierwielaandrijving.

Plug-in hybride

De optionele motor is een plug-in hybride. Volgens het laatste nieuws is de plug-in hybride aandrijflijn overgenomen van de herziene Golf GTE-versie. De plug-in hybride variant gebruikt een 1,4-liter Inline-4 met turbocompressor die 148 pk (110 kW) genereert en is aangesloten op een enkele elektromotor met 114 pk (85 kW). Dankzij deze combinatie levert deze setup 242 pk en 295 lb-ft.

Net als het basismodel zal de plug-in hybride hetzelfde 7-speed DCT- en AWD-systeem gebruiken. Het heeft ook een batterij van 13 kilowattuur, die zich onder de vloer van de achterpassagier bevindt en 50 kilometer emissievrij rijden mogelijk maakt.

Cupra Formentor 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Cupra Formentor 2021 releasedatum en prijs

De komende Cupra Formentor 2021 is de SUV die een geweldige uitstraling en een mooie cabine biedt. Er zijn ook twee motoropties, waaronder een plug-inhybride. De malpoort wordt dit jaar in Europa geleverd.

Helaas zijn er geen plannen om binnenkort Cupra Formentor op Amerikaanse bodem te lanceren. De prijs is nog niet bekend, maar volgens sommige geruchten zal deze de grens van 25.000 euro niet overschrijden.