Citroen e-Relay 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Citroën heeft het nieuwe elektrische e-LCV e-Relay gelanceerd, een aanvulling op het uitgebreide e-LCV-assortiment van het bedrijf. De Citroën is exclusief verkrijgbaar in een full-spec Enterprise-trim, waardoor volledige functionaliteit in zijn Relay-bestelwagenbereik mogelijk is.

provkzig- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

droogte

Het design van de Citroën e-Relay vormt de basis voor de uitstraling van bestelwagens. Een grote voorruit, slanke koplampen en een zwarte kunststof bumper vormen de voorkant van de bestelwagen. Anders is het e-Relay verkrijgbaar in drie carrosserievarianten: gesloten bestelwagen, stationwagen en chassis. Elk van deze krijgt ook zijn eigen lengteconfiguraties.

Terwijl de gesloten bestelwagen beschikbaar zal zijn in L2 (5.413 mm), L3 (5.998 mm) en L4 (6.363 mm), zal de Chassis Cab beschikbaar zijn in L3-formaat en zal de Window Van alleen beschikbaar zijn in L4-lengte. De e-Relay heeft ook een laadvolume van 15 kubieke meter met een laadvermogen van 1.150 kg. Het accupakket bevindt zich onder de vloer van de bestelwagen, zodat de ruimte in de bestelwagen volledig kan worden benut.

ndjfhhdp- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

aandrijflijn

De mogelijkheden hier zijn beperkt tot de grootte van de transporteur. De gesloten bestelwagen zal de enige variant zijn die beschikbaar is in de L2-variant en als zodanig de enige carrosserievariant met het 37 kWh-batterijpakket. Dit batterijpakket bereikt een WLTP-gecertificeerd bereik van 73 mijl op een volledige lading. De andere carrosserievarianten en lengtes zijn beschikbaar, met een optie tussen een 37 kWh-batterij en een 70 kWh-batterijpakket. De grotere heeft een WLTP-bereik van 139 mijl op de lengtes L3 en L4.

✓ U kunt ook controleren:

laden

De Citroën e-Relay wordt standaard geleverd met een Type 2 laadkabel en ondersteunt tot 22kW. Een wallbox van 7 kW heeft 6 uur nodig om de 37 kWh-batterij van nul tot vol op te laden. Evenzo heeft de 70 kWh-batterij 12 uur nodig voor een lading van 0-100 procent. Beide accupacks ondersteunen ook de snellaadtechnologie van 50 kW.

Kenmerken

Zoals eerder vermeld, is het e-Relay alleen beschikbaar op Enterprise-uitvoering en biedt het een 5-inch touchscreen-infotainmentsysteem, satellietnavigatie, DAB-radio en een nieuwe achteruitkijkspiegel met een display voor belangrijke voertuiginformatie zoals bereik en batterijniveau .

bsawvyda- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

prijs

De Citroën e-Relay kost vanaf 69.335 euro. Bovendien betekent de volledig elektrische aandrijflijn ook dat het e-Relay is vrijgesteld van congestie en kosten voor ultralage-emissiezones, wat verdere besparingen voor wagenparken en bedrijven mogelijk maakt.