Citroen e-C4 L 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De nieuwe Citroën e-C4 L 2022 is geen compacte auto: hoewel hij in het C-segment past, gebruikt hij een platform uit het B-segment, de modulaire CMP van Stellaris. Bovendien komt zijn carrosserie niet overeen met die van een auto of een SUV, maar is het meer een soort fastback-crossoverlijn die beide configuraties overspant.

Citroen e-C4 L 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Het Franse bedrijf is zich er echter van bewust dat in sommige regio’s zoals Turkije of de Maghreb een traditionele saloon nodig is. Daarom zal de C4-familie volgend jaar worden verrijkt met een sedan-variant die het crossover-formaat van zijn broer zal verlaten ten gunste van een meer traditionele configuratie.

Het nieuwe model heet de e-C4 L 2022 en wordt   samen met de standaardvariant geproduceerd in de Villaverde-fabriek in Madrid. Binnen het Citroën-gamma vervangt deze compacte vierdeurs de huidige C-Elysée, een kleine,   goedkope   sedan die samen met zijn tweelingbroer, de Peugeot 301, in de Stellantis- fabriek in Vigo wordt geproduceerd.

Citroen e-C4 L 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Intern bekend onder de C43-code, maakt de Citroën C4 L deel uit van de productieplannen van Citroën sinds de ontwikkeling van de derde generatie C4 begon. Aanvankelijk was het de bedoeling dat er samen met de crossover- en sedanvarianten een SUV (C44) zou worden gelanceerd die de handelsnaam C4 Aircross zou krijgen; de commercialisering ervan werd echter uiteindelijk stopgezet omdat het zou overlappen met de toekomstige C3 Aircross, die zal uitgroeien tot een lengte van 4,30 meter.

✓ U kunt ook controleren:

Citroen e-C4 L 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Hoewel de C4 L naar verwachting in Europa zal worden verkocht, zal de belangrijkste markt China zijn. Volgens interne informatie van de Franse pers zal de sedan net als de crossover een 100% elektrische variant krijgen. Het valt nog te bezien of dit model, aanvankelijk ë-C4 L genaamd, het oude continent zal bereiken of zich juist exclusief op de Chinese markt zal richten.

Citroen e-C4 L 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Hoewel Citroën er waarschijnlijk de voorkeur aan geeft de Europese verkoop van de ë-C4 rond de crossover-variant te centreren, moeten we de hypothetische landing op onze markt niet uitsluiten, waar zijn relatief betaalbare elektrische sedan hem een ​​ideale keuze zou maken voor transportprofessionals. (Taxi’s, VTC, enz.).