Citroen CC21 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het Franse merk Citroën van Stellantis werkt aan drie goedkope modellen, waaronder een concurrent van Dacia Spring met de codenaam “Citroen eCC21”. Volgens een rapport van , zal het donormodel van de eCC21, intern de “Citroen CC21” genoemd, in september 2021 debuteren.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Citroën de CC21 op 20 mei 2021 zou introduceren. Nu de doelmarkten nog steeds in de greep zijn van de coronaviruspandemie (en halfgeleidertekorten), is het niet verwonderlijk dat het aankomende model met vertraging wordt geconfronteerd. Het bedrijf zal het nieuwe model nu gelijktijdig lanceren in India en Brazilië in september 2021. Volgens het rapport zouden de leveringen aan klanten binnen een maand na de lancering kunnen beginnen.

hrxgtkfo- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

C-Cubed programma

Citroën ontwikkelt de bovengenoemde kleine auto’s in het kader van het “C Cubed”-programma en is van plan ze in de bovengenoemde opkomende markten te produceren. Ze zouden een winkelprijs hebben van minder dan 10.000 euro en hun elektrische varianten zouden ook scherp geprijsd zijn. Daarnaast is een van de elektrische voertuigen uit de C Cubed, de Citroën eCC21 2022 , relevant voor de EU, waar de volgende generatie Citroën C3 volledig elektrisch zal zijn. Citroën test nu zelfs prototypes in Europa en hoewel de budgetauto misschien niet in zijn oorspronkelijke vorm wordt gelanceerd, spelen het platform of de componenten die worden gebruikt bij de constructie van de nieuwe e-C3 een grote rol.

droogte

Met input van spionagemedia is er al een exclusieve weergave van de aanstaande elektrische auto van Citroën gepresenteerd, die als weergavebeeld aan dit artikel is toegewezen. Je kunt het ook bekijken als een voorproefje van wat er in mei komt Citroën CC21 2022 tellen als de elektrische versie zou verschillen met een uniek ontwerp.

De weergave toont de kleine hatchback, die een SUV belichaamt met een lange, vierkante carrosserie, een iets grotere bodemvrijheid, tweedelige koplampen en dakrails. De opstelling van de gesplitste koplampen omvat LED-dagrijlichten met richtingaanwijzers die zijn ondergebracht in vierkante modules en langs de bovenkant zijn geplaatst, en hoofdlampen die eronder zijn geplaatst. Ontwerpers van Citroën ontwerpen al jaren gesplitste koplampen voordat het een wereldwijde trend werd.

nbjuizju- Nieuweautos → nieuwe autos 2022
bfuvouxg- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De stevige panelen aan de onderkant benadrukken het robuuste ontwerp van de micro-SUV en maken hem praktischer bij het bestrijden van kapotte wegen en snelheidsovertreders. De radiatorroosters waren gesloten omdat er geen verbrandingsmotor achter zit en er intensief gekoeld moet worden.

✓ U kunt ook controleren:

Afgelopen november plaatste een foto die de zijhoek van het donor-Citroen EV-model onthult. Het had een vierkante achterruit onthuld die bedoeld was om voldoende licht binnen te laten om de cabine te verlichten. De C-stijl oogt dikker door de beeldhoek en camouflage. De topvariant wordt naar verwachting geleverd met dakrails en een spoiler. Voorafgaand aan deze waarneming hadden we spionagebeelden van de CC21 tijdens het testen op de snelweg Chennai-Bengaluru, met dank aan Romit, die ze deelde met . Het testen op de weg van de Citroën CC21 begon begin 2020.

xfrdvfcz- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Elektrische versie

Groupe PSA (nu Stellantis) is van plan om de goedkope elektrische auto Citroën in 2022 op de eerste markt (India) te lanceren, meldde The Economic Times in oktober vorig jaar. Nu het donormodel zelf echter achterloopt op schema, zal de volledig elektrische variant mogelijk ook niet op tijd arriveren, althans niet vóór midden tot eind 2022. Citroën zal proberen nieuwe markten aan te boren, of markten waar zijn aanwezigheid afneemt, zoals zoals Brazilië, met de CC21, die de aantrekkingskracht en veelzijdigheid lijkt te hebben om klanten naar zijn showrooms te brengen. Het voertuig zou in deze landen de Citroën C3-serie kunnen worden.

Citroen CC21 2022 – Platform & productie

Citroën gaat de CC21 en eCC21 produceren in India in Thiruvallur in de staat Tamil Nadu. Het bedrijf kan later in Europa een apart model lanceren met een ander design en hogere kwaliteit in Europa. “We kunnen het platform (CC21) in Europa gebruiken, maar met visueel andere voertuigen”, zegt Vincent Cobee, CEO van Citroen. Het Europese model, hoogstwaarschijnlijk de next-gen C3, moet ook worden geleverd met een puur elektrische aandrijfoptie.

bggjtuzp- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De Citroën CC21 en de Citroën Citroën eCC21 zullen respectievelijk op het CMP- en eCMP-platform draaien, maar met een aanzienlijk lagere specificatie en met een hoog lokaal aandeel. Terwijl de basis Citroën C3 in Euro-versie 14.500 euro kost, zou de CC21 onder de 10.000 euro moeten beginnen om de gevestigde concurrenten bij te houden.

Groupe PSA ontwikkelde de CMP samen met zijn Chinese partner Dongfeng Motor. Het eCMP-platform ondersteunt momenteel veel Europese elektrische voertuigen, waaronder de Peugeot e-208, Peugeot e-2008, DS 3 Crossback E-Tense en de Opel Corsa -e. Deze e-CMP-platformauto’s delen een lithium-ionbatterijpakket van 50 kWh en een elektromotor van 100 kW. Hun WLTP-bereik is respectievelijk 340 km, 310 km, 320 km en 330 km. Verwacht een veel kleinere batterij en een conservatiever bereik op de Citroën eCC21 om te voldoen aan de prijsverwachtingen van opkomende markten.