Citroen C5 Aircross 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Een van de meest relevante nieuwigheden die Citroën binnenkort zal debuteren, is de update van de C5 Aircross, zijn representatieve voertuig in het middelgrote SUV-segment.

Citroenn voltooit   alle voorbereidingen voor de   vernieuwing van de C5 Aircross  . Volgens onofficiële informatie uit Frankrijk zal de nieuw ontworpen middelgrote SUV een   licht gewijzigde voorkant, modernere achterlichten en licht gewijzigde zijpanelen van de carrosserie hebben  . De commerciële première van de update van deze populaire SUV wordt   in 2022 verwacht.

Citroen C5 Aircross 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De   C5 Aircross   is   het raken van   de Europese wegen voor drie jaar. Het landde voor het eerst op de Chinese markt in 2018 en kort daarna op ons continent. Deze   middelgrote SUV van   het Franse bedrijf zal een interessante update krijgen in het midden van de natuurlijke levenscyclus van zijn eerste generatie, volgens de spionagebeelden die door sommige media zijn gepubliceerd van een prototype met het bijbehorende “camouflagepak”, een “mysterieuze ” voertuig niet ver van de Citroën-fabriek in Renne-La Janis (Ille-et-Vilaine) vereeuwigd.

Terug naar het ontwerphoofdstuk en meer precies, verschillende bronnen zorgen ervoor dat de   voorkant van de C5 Aircross 2022   de nieuwe lichtsignatuur van de koplampen die de C3 Aircross 2022   zojuist heeft uitgebracht, gedeeltelijk zou kunnen overnemen   . Aan de andere kant wordt ook een beeldverandering verwacht voor de carrosseriedelen, evenals een meer dan voorspelbare nieuwe look voor de achterrijders. Ontwerpwijzigingen zijn echter niet te verwachten, noch op de dakdragers, noch op de chromen bogen die het volledige glasoppervlak van het voertuig omlijsten.

✓ U kunt ook controleren:

Citroen C5 Aircross 2022 interieur

De   binnenkant van de C5 Aircross 2022   is op dit moment een mysterie. Vanuit Frankrijk verzekeren ze dat het modernere elementen zou kunnen krijgen, zoals onlangs gebeurde met de recente update van de Peugeot 3008. Momenteel biedt de gemiddelde SUV van het bedrijf Chevrons een digitaal scherm voor multimedia-informatie, navigatie, 8-inch entertainment en connectiviteit, een formaat dat in de volgende update volgend jaar iets groter kan worden.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

In het mechanische hoofdstuk worden in dit opzicht geen grote veranderingen verwacht, hoewel kleine aanpassingen aan de interne werking van de motoren, samen met een andere reeks technologische oplossingen ,  kunnen leiden tot een  lichte verbetering van het brandstofverbruik en de uitstoot van vervuilende stoffen . De update van de Franse SUV onder de motorkap zou bijvoorbeeld een   130 PS 1.2 PureTech-benzinemotor en een iets efficiëntere 130 PS 1.5 BlueHDI-diesel kunnen bieden  . Aan de top van het assortiment blijft echter de   hybride plug-in hybride versie met een gecombineerd maximumvermogen van 225 pk aangeboden .

Citroen C5 Aircross 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Citroën C5 Aircross 2022 uitrusting

De Citroën C5 Aircross “C-Series” is geconfigureerd in de uitrustingsvarianten Feel and Shine die beschikbaar zijn in verschillende Europese landen en omvat verschillende elementen van   connectiviteit, veiligheid en comfort   als onderdeel van zijn interieuruitrusting.

Dit omvat rijhulpmiddelen zoals   Driver Attention   Alert, Collision Risk Alert, Smart Lights, Extended Traffic Sign Recognition and Recommendation, evenals   Adaptive Cruise Control met Stop & Go-functie   op modellen met EAT8 automatische transmissie.

Verdere accessoires zijn het multimediacenter met   Connect Nav, Connect Assist en Connect Play  , keyless entry en start, een achteruitrijcamera met uitgebreid zicht en donkere achterruiten.

Deze opties zijn beschikbaar bij alle in Europa beschikbare mechanica. Dat wil zeggen, de   1.2 Turbo PureTech van 130 paarden   met een   6-6  acht-speed   handgeschakelde versnellingsbak en de   1.6 Turbo PureTech van 180 paarden   met EAT8 versnellingen op benzine.

Ook verkrijgbaar zijn de 1,5- en 2,0-liter   BlueHDi-diesels  met 130 en 180 pk, die zich met benzinemotoren aansluiten bij de plug-in hybrides met  225 pk en een   elektrisch   rijbereik van 50 km  .

Vanaf   1  juni kunnen Europese klanten deze bijzondere SUV in beperkte series bestellen. Andere modellen van het merk zullen later worden toegevoegd aan de “C-Series”-lijn.