Citroen C5 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De voor medio april verwachte Citroën C5 bevindt zich momenteel in de eindfase van zijn ontwikkeling. Opnieuw verrast door onze fotografen belooft de Franse vrouw hetzelfde recept te volgen als haar zus C4 en wat “persoonlijke” ingrediënten mee te nemen.

De dagen gaan voorbij en de toekomstige Citroën C5 2022 wordt steeds minder discreet. Als bewijs heeft de grote limousine wederom de aandacht getrokken van onze fotografen. Maar in tegenstelling tot eerdere foto’s, was het in Europa – in plaats van Azië – dat de nieuwe Chevrons-sedan werd verrast. Van dichtbij kunnen we nu alle proporties van deze derde generatie vastleggen, die Citroën uit de productieberline had willen halen. Om fans van het SUV-genre te verleiden zonder afbreuk te doen aan de efficiëntie, vertrouwt de toekomstige C5 op een iets grotere bodemvrijheid, grote wielen en een achterklep die sterk naar achteren afloopt . Een aanpak die doet denken aan de laatste C4, waarvan ook de stijl controversieel is. Zonder twijfel zal niet iedereen deze C5 2022 stilistisch mooi vinden.

Citroen C5 2022 max. wielbasis

Aan de andere kant  beloofde het  interieur   te zorgen voor de kwaliteit van leven om een ​​comfortabele auto te bieden om in te leven  . De verlengde wielbasis, mogelijk groter dan die van de in China verkochte Peugeot 508 L (2,85 m), moet de achterpassagiers ten goede komen.

✓ U kunt ook controleren:

Dankzij de modernere elektronische architectuur die de nieuwste update van het EMP2-platform mogelijk maakt, kan de C5 zich ook onderscheiden van de rest van het productassortiment. Aan de andere kant moet de fabrikant het idee van een zeker minimalisme voor het toonbankscherm blijven nastreven, dat in de C4 werd geïnitieerd  . Een grote oppervlakte in de i-cockpit-stijl hoef je van Peugeot niet te verwachten. Bij multimedia moet je vertrouwen op een oppervlak vergelijkbaar met het display van de C4 – 10 inch, horizontaal, alleen in het midden.

Nee 4 × 4

Bij de start van zijn carrière vertrouwt de in China geproduceerde   C5 2022 vooral op PureTech-benzinemotoren (130 en 180), maar ook op plug-in hybride technologie,   die al wijdverbreid is bij PSA   . Niet wachten op een versie met vierwielaandrijving, de C5 zal tevreden zijn met de 225 pk sterke ketting bestaande uit de 1.6 turbo 4-cilindermotor en een elektromotor die in de EAT8-transmissie is geïntegreerd.

Citroën zou dan een minder krachtige variant kunnen aanbieden, waarom niet rond de 180 pk. Maar wie op deze toekomstige Citroën-weg diesel tegen elke prijs verwacht, komt bedrogen uit, want niets zegt dat de 1.5 BlueHDi niet vernieuwd zal worden. Ik weet immers niet zeker of de sedan nog steeds de mechanische box biedt, zoals een bepaalde DS 4.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos