Citroen C4 Aircross 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Er zijn nieuwe kenmerken en ontwerpdetails van de nieuwe  Citroën C4 Aircross 2022  naar voren gekomen. Het debuut zal worden gemaakt via een online evenement en zal de details bevestigen die te zien zijn op spionagefoto’s en digitale projecties.

Dankzij de informatie over de nieuwe Citroen C4 Aircross 2022 Crossover die al enkele maanden circuleert, vatten we de details en foto’s samen en leggen we de details voor je uit. Het voertuig, dat een elektrische versie zal hebben, zal de Europese C4 Cactus vervangen. Niet voor Latijns-Amerika, dat nog steeds de instap-SUV van het merk is.

Citroen C4 Aircross 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Informatie over de annulering van de cactus is sinds vorig jaar bekend en er was toen sprake van een nieuw voertuig dat zou worden vervangen door een nieuw exemplaar. Er waren toen geen verdere details, en nu lijkt het met meer duidelijkheid dat het geluk zal vallen op de volgende Aircross-crossover in coupé-stijl.

In februari van dit jaar zijn er spionagefoto’s gemaakt tijdens wintertests van de nieuwe Citroën C4 Aircross. Ondanks camouflage slaagden sommige elementen erin hun vormen te identificeren, wat de inspiratie vormde voor enkele later bekende weergaven.

✓ U kunt ook controleren:

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Citroën C4 Aircross 2022 ontwerp

Wanneer het nieuwe model zal worden geïntroduceerd is een kwestie van nieuwsgierigheid. We hebben dierbare foto’s in onze berichten opgenomen. In ontwerp ziet het eruit zoals op deze foto’s en ziet het er erg mooi uit.

In het exterieurdesign wordt het verwacht met een kenmerkend en volumineus front, zwarte lijnen door de bumpers, wielkasten en zijwanden. De verlaging van het plafond wordt benadrukt, het plafond zweeft en de afstand boven de vloer is duidelijk zichtbaar.

Citroen C4 Aircross 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De C4 Aircross, die innovatief is in zijn lijn met zijn “zero emission” aandrijfsysteem, zal een 50 kWh-batterij bevatten met 134 pk en een bereik van 320 kilometer. Het aandrijfaanbod omvat ook opties voor verbranding met een 1,6-liter benzinemotor met 113 pk.

Hoewel binnenkort aangekondigd, zal de C4 Aircross vanaf volgend jaar in 2022 beschikbaar zijn voor kopers. Voor de inkoopprijzen liggen de berekeningen en gemiddelden van de tarieven in de range van 20.000 euro.