Citroen C4 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Buitenkant en afmetingen

De nieuwe Citroen C4 2021 is gebaseerd op een uitgebreide versie van de CMP “Trolley”, wat betekent dat het een familielid is van de modellen Peugeot 2008, Opel Corsa en Opel Mokka. Qua afmetingen past de beginner perfect in de Europese C + klasse. De opgegeven lengte is 4360 mm, breedte – 1800 mm, hoogte – 1525 mm. De afstand tussen de assen is 2670 mm, de bodemvrijheid 156 mm.

Citroen C4 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Het belangrijkste kenmerk van de Citroen C4-carrosserie in 2021 is de dakkoepel in de stijl van een crosscoupé. Een andere hatchback wordt gekenmerkt door het originele ontwerp van de exterieurdetails, die de nieuwe filosofie van het merkontwerp weerspiegelt. Het heldere en originele voorste deel is versierd met V-vormige delen van de kopoptiek, die in het midden zijn verbonden met het bedrijfslogo door chromen strips. De bumper, genaaid in zwart plastic, heeft stijlvolle decoratieve inzetstukken aan de zijkanten die dienen als frame voor compacte mistlichten.

Citroen C4 2021: specificaties, prijs, releasedatumBij het tekenen van de staart van het nieuwe kwartet lieten de ontwikkelaars zich inspireren door de C4 Coupé uit 2004. Hiervan wordt een niet-standaard beglazingsconfiguratie geërfd met een organisch geïntegreerde spoiler. De graphics van de achterlichten weerspiegelen het patroon van de frontoptiek. De hatchback heeft een assertief en dynamisch profiel. De gespierde oppervlakken van de zijwanden en de in de hoeken gebruikte wielen zorgen voor een gevoel van stevigheid.
Citroen C4 2021: specificaties, prijs, releasedatumKopers zullen zeker de overvloed aan opties voor auto-buitendecoratie waarderen. Er zijn in totaal 31 afwerkingsschema’s beschikbaar. Combinaties worden gecreëerd door de hoofdkleur van het koetswerk te combineren (polarwit, obsidiaanzwart, staalgrijs, platinagrijs, elixirrood, karamelbruin, ijslandsblauw zijn beschikbaar) en een designpakket (kits voor glanzend zwart, metallic zand, gestructureerd grijs, geanodiseerd dieprood zijn beschikbaar) en blauw geanodiseerd. De kleur van de voorbumperinzetstukken en de bumpersierlijst op de dorpels is afhankelijk van het gekozen decorpakket. Daarnaast werd er een grote selectie velgen geproduceerd met een formaat van 16 tot 18 inch.

✓ U kunt ook controleren:

Originele oplossingen in het interieur

Bij het ontwerp van het interieur lag de focus op comfort en aangename visuele sensaties. Er zijn zachte afwerkingsmaterialen gebruikt, er zijn zes ontwerpschema’s ontwikkeld, LED-contourverlichting geïntroduceerd en er zijn veel compartimenten voorzien voor het opbergen van objecten. Er waren ruimte en zeldzame opties zoals de geïntegreerde voorpaneelbeugel voor slimme padondersteuning van gadgets.

Citroen C4 2021: specificaties, prijs, releasedatum
Citroen C4 2021: specificaties, prijs, releasedatumDe lijst met apparaten op basis van de nieuwe Citroen C4 is indrukwekkend. Er zijn alle soorten verwarming (stuurwiel, voorruit, stoelen in beide rijen), airconditioning in twee zones, stimulator voorstoelen, digitaal dashboard, kleurprojectiedisplay, panoramisch zonnedak met elektrische aandrijving, allround camera’s, geavanceerde Arkamys-akoestiek. Het standaard mediacenter is voorzien van een 10 inch touchscreen, spraakherkenning, interfaces voor het spiegelen van smartphones en de nieuwste generatie 3D navigatie met toegang tot TomTom Traffic. Ook beschikbaar zijn draadloos opladen en vier USB-poorten (twee aan de voorkant en één aan de achterkant).
Citroen C4 2021: specificaties, prijs, releasedatumElektronische assistenten worden gerekruteerd tot twintig assistenten. Deze omvatten adaptieve cruisecontrol, automatisch remmen met voetgangers- en fietserdetectie, controle van de conditie van de bestuurder, markeringslijncontrole, verkeersborddetectie, enz. Wel, het meest geavanceerde actieve veiligheidssysteem is de tweede niveau automatische piloot snelwegassistent. Rijden kan aan hem worden toegewezen tijdens het rijden op de snelweg. De bestuurder moet echter nog steeds zijn handen aan het stuur houden en de verkeerssituatie volgen.
Citroen C4 2021: specificaties, prijs, releasedatum
De voordelen van het hatchback-model zijn onder meer een grote benodigde ruimte voor de passagiers. Aan de achterkant is de cabinebreedte 1380 mm in het schoudergebied en 1440 mm in het ellebooggebied. De knieën krijgen een record voor het 198 mm-segment. Het basisvolume van de kofferbak is 380 liter, het maximum is 1250 liter. Er zijn haken in de laadruimte om tassen op te hangen en een extra ondergrondse laadruimte. De vloer met twee standen kan in een hellende positie worden vergrendeld voor gemakkelijk laden.

Specificaties Citroen C4 2021

De nieuwe vijfdeurs Citroen wordt te koop aangeboden met de volgende motoren:

  • 1.2 PureTech 100 HP;
  • 1.2 PureTech 130 HP;
  • 1,2 PureTech 155 HP;
  • 1.5 BlueHDi 110 PS;
  • 1.5 BlueHDi 130 HP

De “jongere” motoren worden gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak, de “oudere” met de 8-traps Aisin “automaat”. De aandrijving voor alle versies zonder alternatieven is vooraan, de achterwielophanging is semi-afhankelijk.

Citroen C4 2021: specificaties, prijs, releasedatumDe elektrische modificatie van de Citroen ë-C4 is uitgerust met een motor van 136 pk en 260 Nm en een tractiebatterij met een vermogen van 50 kW * h (onder de vloer gemonteerd). Het opladen van de batterij via een speciale terminal met een vermogen van 100 kW duurt 30 minuten, vanaf een apparaat aan de muur – van vijf tot zeven en een half uur, via een huishoudelijk stopcontact – minstens 15 uur. Een volledig opgeladen batterij biedt een kilometerstand van ongeveer 350 km (WLTP-cyclus). De elektrische Citroen C4 accelereert tot 100 km / u in 9,7 seconden, terwijl de topsnelheid van het model beperkt is tot 150 km / u.

Citroen C4 2021: release, prijs

De verkoop van de Citroen C4 2021 start in het najaar van 2020. De hatchback wordt niet alleen aangeboden aan klanten met conventionele benzine- en dieselmotoren, maar ook met een elektriciteitscentrale (optie ё-C4). Opties en prijzen worden later bekend gemaakt.

Foto Citroen C4 2021