Chevy Traverse 2024: prijzen en kenmerken

Het vrachtwagenachtige ontwerp van de Chevrolet Traverse 2024 is het eerste dat in het oog springt met de herziene middelgrote SUV. De uitrustingsvarianten Z71 en RS, meer motorvermogen en een royaal aanbod van de nieuwste veiligheidstechnologie vullen de ontwerpwijzigingen aan. Het merk met het strikje denkt dat de Traverse 2024 als pakket meer potentiële kopers zal aanspreken die op zoek zijn naar een nieuwe SUV in dit formaat en deze prijsklasse.

Chevy Traverse 2024: prijzen en kenmerken

“Onze nieuwe Traverse is ontworpen om er meer uit te zien en aan te voelen als een SUV”, zegt Scott Bell, vice-president van Chevrolet, en merkt op dat de Traverse 2024 beschikbaar zal zijn in vier uitrustingsniveaus: LS, LT, RS en Z71. “Onder leiding van de geheel nieuwe Z71 bouwt de 2024 Traverse voort op het succes van zijn voorganger en zal hij ons ongetwijfeld op meer opritten van onze klanten brengen.”

Nieuwe motor en trekvermogen

Onder de motorkap van de Chevrolet Traverse uit 2024 bevindt zich een geheel nieuwe 2,5-liter turbomotor met een vermogen van 315 pk en een koppel van 317 lb-ft. De motor is gekoppeld aan een automatische achtversnellingsbak, die ook verkrijgbaar is met vierwielaandrijving. De Z71 wordt standaard geleverd met een all-terrain vierwielaandrijving met dubbele koppeling. Elke Chevy Traverse uit 2024 heeft een echte dubbele uitlaat met vier verchroomde uitlaatpijpen.

Chevy Traverse 2024: prijzen en kenmerken

De 2,5-liter motor heeft volgens GM ongeveer 20 procent meer koppel dan de 3,6-liter V6 van de Traverse uit 2023. De Chevy Traverse uit 2024 heeft een maximaal trekvermogen van maximaal 5.000 pond wanneer hij op de juiste manier is uitgerust met het Trailer Pack, hetzelfde als het model uit 2023.

Chevy Traverse 2024: prijzen en kenmerken

Op het eerste gezicht lijkt de toename van het koppel ook een toename van het trekvermogen te rechtvaardigen. Het feit dat de Traverse een unibody constructie is in tegenstelling tot een body-on-frame constructie is waarschijnlijk de belangrijkste reden hiervoor. Ondanks zijn robuustere, vrachtwagenachtige uiterlijk, is de voertuigarchitectuur meer crossover-georiënteerd (vandaar de constructie uit één stuk) om de laadruimte, het brandstofverbruik en de rijkwaliteit te verbeteren.

Chevy Traverse 2024: uitrustingsniveaus en functies

Chevrolet-fans kennen en houden al jaren van de Z71, maar de Traverse heeft voor het eerst genoten van deze offroad-upgrade. Z71-upgrades voor de Chevrolet Traverse 2024 omvatten een hogere rijhoogte, offroad-banden, 18-inch wielen, aluminium beschermplaten, rode trekhaken, door de bestuurder selecteerbare offroad-modi, Hill Descent Control en Z71-specifieke schokbrekers met hydraulische afstelling van de rebound.

Chevy Traverse 2024: prijzen en kenmerken

Uitrustingskenmerken voor de sportievere RS zijn onder meer 22-inch glanzend zwarte wielen, zwarte exterieuraccenten, op sport afgestemde afstelling van de ophanging, omgevingsverlichting rondlopen, lederen stoelen met jet-back met rode accenten, elektrisch neerklapbare stoelen op de tweede rij voor betere toegang tot de derde rij, en een panoramisch schuifdak met dubbele beglazing (optioneel op LT en Z71).

Chevy Traverse 2024: prijzen en kenmerken

Midnight- en Sport-edities zijn beschikbaar voor de LS en LT, terwijl de “AutoSense”-achterklep beschikbaar is voor alle modellen, evenals drie nieuwe koetswerkkleuren: Lakeshore Blue, Stardust en Harvest Bronze.

✓ U kunt ook controleren:

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Interieurontwerp en zitplaatsen

De ontwerpers van Chevrolet kozen voor een open en ruime cockpit met de nieuwste technologie. De verlaagde taillelijn in het interieur, die onder meer terugkomt in de plaatsing van het dashboard en het standaard 17,7-inch touchscreen, is bedoeld om het zicht van de bestuurder naar buiten te verbeteren. De op de stuurkolom gemonteerde elektronische transmissieschakelaar creëert meer ruimte, bijvoorbeeld voor de naast elkaar geplaatste bekerhouders voor bestuurder en voorpassagier.

Voor de LT en de Z71 zijn hoogwaardige Evotex-zitvlakken leverbaar en voor de gehele serie is een verwarmd stuur leverbaar. Zes USB-poorten zijn standaard, draadloze smartphoneterminals en een Wi-Fi-hotspot zijn beschikbaar.

Chevy Traverse 2024: prijzen en kenmerken

De Chevy Traverse LS 2024 biedt plaats aan maximaal acht personen op de tweede en derde zitrij. De zevenpersoonsopstelling is standaard voor de LT, Z71 en RS, maar voor de LT is ook een achtpersoonsopstelling leverbaar. De configuraties voor zeven personen hebben kapiteinsstoelen op de tweede rij met SmartSlide die de toegang tot de derde zitrij vergemakkelijken, zelfs als er een kinderzitje is geïnstalleerd. Optionele verwarmde stoelen op de tweede rij zijn beschikbaar voor de 2024 Chevy Traverse. Het maximale laadvermogen van 98 kubieke meter is toonaangevend in zijn klasse.

OnStar, Teen Driver en Super Cruise

De 2024 Chevrolet Traverse beschikt over ingebouwde OnStar-connectiviteit (met serviceplan) die 24/7 toegang biedt tot live OnStar-adviseurs, voertuigdiagnose, HD-streaming en ingebouwde applicaties. De Traverse 2024 is ook compatibel met Teen Driver via de MyChevy-app. Teen Driver is ontworpen om ouders te helpen bij het aanmoedigen van defensief en veilig rijgedrag bij de tieners in hun huishouden.

Chevy Traverse 2024: prijzen en kenmerken

Super Cruise is als optie verkrijgbaar op de Traverse 2024. Met een attente en toegewijde chauffeur en onder de juiste omstandigheden kan Super Cruise zorgen voor handsfree voertuigbediening op meer dan 200.000 mijl aan vergelijkbare Amerikaanse en Canadese wegen. Bezoek de Chevrolet-website voor meer informatie over Super Cruise, inclusief de gebruikte sensortechnologieën en het inschakelen van de functie.

Chevy Traverse 2024 veiligheidsvoorzieningen

De Traverse 2024 wordt standaard geleverd met Chevrolet Safety Assist, een pakket geavanceerde rijhulpsystemen. Chevy Safety Assist omvat Automatic Emergency Braking, Collision Warning, Distance Indicator, Lane Keep Assist met Lane Departure Warning, Front Pedestrian and Bicycle Brake en High Beam Assist.

Andere standaard veiligheidsvoorzieningen zijn onder meer Lane Change Assist met dodehoekwaarschuwing, rem voor kruisend verkeer achteraan, dodehoekassistent, automatische noodrem op kruispunten, waarschuwing voor fietsers en voetgangers achteraan, automatisch achteruit remmen en adaptieve cruisecontrol.

Chevy Traverse 2024: prijzen en kenmerken

Elke Traverse 2024 is standaard uitgerust met een gordelwaarschuwingsfunctie die de bestuurder en voorpassagier ertoe aanzet hun veiligheidsgordels om te doen. Een gordelverklikker waarschuwt de bestuurder wanneer de voorpassagier de veiligheidsgordel losmaakt.

Chevy Traverse 2024 entry MSRP

De nieuwe Traverse zal worden gebouwd in de fabriek van GM in Lansing Delta Township, Michigan, en zal begin 2024 beschikbaar zijn. De prijzen voor de verschillende uitrustingsniveaus worden op dit moment ook verwacht. De prijzen voor de Traverse beginnen bij € 34.520 en zullen naar verwachting licht stijgen wanneer het 2024-model wordt gelanceerd.

Foto’s & Bron: Chevrolet.