Chevy Trailblazer 2024: prijzen en functies

De Chevrolet Trailblazer 2024 heeft een aantal verbeteringen ondergaan om gelijke tred te houden met concurrenten als de Mazda CX-30, Kia Seltos en Hyundai Kona. Helaas is de vrij hoge basisprijs van de Trailblazer een factor die ons ervan weerhield hem op te nemen in onze lijst met de beste kleine SUV’s en cross-overs, ondanks een ruime cabine.

Chevy Trailblazer 2024: prijzen en functies

De Chevrolet Trailblazer werd gelanceerd in 2021, als kruising tussen de compacte Trax en de grotere Blazer SUV. De tijd zal uitwijzen of de cosmetische veranderingen en technische upgrades van Trailblazer 2024 voldoende zijn om potentiële kopers ertoe te brengen de stippellijn te ondertekenen. We houden van wat we nu zien, maar we kunnen nog steeds niet over de matte aandrijflijnen van de Trailblazer heen komen.

wat is er nieuw?

Chevrolet geeft de Trailblazer 2024 een opgefriste voorkant, opnieuw ontworpen koplampen en een nieuwe grille voor de hele modellijn. Andere veranderingen zijn onder meer nieuwe wielen en een uitgebreid Cacti Green en Copper Harbor Metallic kleurenpalet.

Chevy Trailblazer 2024: prijzen en functies

Ook heeft Chevrolet de kleine infotainmentschermen van de oude Trailblazer vervangen door een groter 11-inch middendisplay. Het grotere scherm maakt draadloze connectiviteit met Apple CarPlay en Android Auto mogelijk. Ook nieuw is een 8-inch instrumentenpaneel voor de bestuurder.


Krachtige driecilinder

Wat niet is veranderd, is wat er onder de motorkap van de 2024 Chevrolet Trailblazer zit. De standaard aandrijflijn is een 1,2-liter driecilinder met turbocompressor die 137 pk en 162 lb-ft koppel levert. Hij is gekoppeld aan een continu variabele automatische transmissie (CVT) die het vermogen naar de voorwielen stuurt.

Chevy Trailblazer 2024: prijzen en functies

De cijfers zien er goed uit op papier, maar het beste aan deze kleine motor is het brandstofverbruik. Hoewel het 2024-model op het moment van schrijven nog geen EPA-classificatie heeft ontvangen, levert de 2023 Trailblazer met de 1,2-liter 29 terug in de stad, 31 op de snelweg en een gecombineerde 30 mpg.

Chevy Trailblazer 2024: prijzen en functies

wanneer u de tractie van een vierwielaandrijving (AWD) nodig heeft, biedt de Trailblazer een krachtigere 1,3-liter driecilinder turbomotor met 155 pk en 174 lb-ft koppel. De Trailblazers met vierwielaandrijving hebben een gestroomlijnde automatische transmissie met negen versnellingen in plaats van een CVT. Het brandstofverbruik van het 2023-model wordt door de EPA gespecificeerd als 26 l/100 km in de stad, 30 l/100 km op de snelweg en 28 l/100 km bij gemengd rijden, wat erg goed is voor een kleine turbocompressor met vierwielaandrijving.


Meer standaarduitrusting

De Chevrolet Trailblazer 2024 wordt aangeboden in vier uitrustingsniveaus: LS, LT, Activ en RS. Het hoogste uitrustingsniveau, de Trailblazer RS, heeft een op maat gemaakte grille van gaas, een verduisterde exterieurafwerking, een tweekleurig dakontwerp, dubbele chromen uitlaatpijpen en nieuwe 19-inch wielen.

Chevy Trailblazer 2024: prijzen en functies

De Trailblazer Activ is uitgerust met speciale, robuuste banden en off-road vering om ruw terrein beter aan te kunnen. Daarnaast hebben alle Trailblazers nu cruisecontrol, een startknop en een HD-achteruitrijcamera.


veiligheidshulp

Alle 2024 Trailblazers worden standaard geleverd met Chevrolet Safety Assist. Het pakket omvat automatisch noodremmen, remmen voor voetgangers, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, waarschuwing voor aanrijdingen, automatisch grootlicht en nog veel meer.

Chevy Trailblazer 2024: prijzen en functies

fabrieksgarantie

Chevrolet biedt een fabrieksbumpergarantie van drie jaar, 36.000 mijl en een aandrijflijngarantie van vijf jaar, 60.000 mijl. Afhankelijk van hoe vaak u met uw voertuig rijdt, kunt u profiteren van een verlengde garantie. lees voordat u een beslissing neemt eerst deze uitgebreide gids over de verlengde garantie van Chevrolet.

Chevy Trailblazer 2024: prijzen en functies

Prijzen en beschikbaarheid

Volgens Chevrolet moet de Trailblazer 2024 in het najaar van 2023 bij de dealers staan. De prijzen voor de LS en LT zullen naar verwachting beginnen bij respectievelijk € 24,395 en € 25,595, terwijl de prijs van de Activ en RS € 28,395 zal bedragen.

Foto’s en bron: Chevrolet.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen