Chevy Trailblazer 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Zo’n subcompacte cross-over Chevrolet Trailblazers 2023 zijn de Labrador Retrievers van de autowereld: alomtegenwoordige, vriendelijke familieleden. De Trailblazer is het kleinere en meer betaalbare alternatief voor de Chevrolet-blazer en biedt een ruime cabine in een gemakkelijk te parkeren pakket. Een 137 pk sterke driecilinder met turbocompressor is standaard, met een 155 pk sterke driecilinder als optie. De modellen met voorwielaandrijving zijn uitgerust met een continu variabele automatische transmissie (CVT), terwijl de modellen met vierwielaandrijving alleen kunnen rijden met de vlottere negentrapsautomaat.

Chevy Trailblazer 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Helaas verplaatsen beide aandrijvingen de Trailblazer met dezelfde urgentie als een koppige Grote Pyreneeën. De voorwielaangedreven Trailblazer met de zwakkere motor haalt op de snelweg een EPA-waarde van 33 mpg. Dat is minder dan goedkopere subcompacte SUV’s zoals deze Kia Ziel of de Nissan kickt . Met vijf kubieke voet meer binnenruimte dan de onlangs stopgezette Trax, biedt het hoge dak van de Trailblazer comfortabel plaats aan volwassenen op de achterbank. En voor mensen met grote projecten (of grote honden), kan de passagiersstoel naar voren worden geklapt om het meeste uit de vlakke laadruimte van de Trailblazer te halen.

Wat is er nieuw voor 2023?

Chevrolet zal de Trailblazer voor 2023 niet drastisch veranderen, maar er zullen nieuwe lakkleuren zijn, waaronder Nitro Yellow Metallic, Fountain Blue en Sterling Grey Metallic, en een optionele Iridescent Pearl Tricoat dakkleur.

Chevy Trailblazer 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Met een vanafprijs van iets meer dan 25.000 euro is de Trailblazer LT wat ons betreft de eerste keus. Hij is standaard uitgerust met de zwakkere driecilinder. Voor 2.000 euro zouden we echter upgraden van de 1,2-liter naar de 1,3-liter en de vierwielaandrijving boeken, die ook wordt geleverd met een automatische transmissie met negen versnellingen. Het Adaptive Cruise Control-pakket biedt een hele reeks wenselijke functies, waaronder de eerder genoemde bestuurdersassistent, een met leer bekleed stuur en versnellingspookknop en een middenarmsteun achterin. Daarnaast zijn het Comfortpakket (automatische klimaatregeling, automatisch dimmende binnenspiegel, extra oplaadpoorten, groter touchscreen, etc.) en ofwel het Confidence II-pakket ofwel het Driver Confidence-pakket vereist. Deze laatste biedt dodehoekwaarschuwing, waarschuwing voor kruisend verkeer en parkeersensoren achter.

motor, transmissie en prestaties

Net als de Encore GX biedt de Trailblazer twee verschillende driecilinder turbomotoren, een 1,2-liter en een 1,3-liter. De eerste levert 137 pk, de laatste 155 pk. De 1,2-liter motor is alleen leverbaar met voorwielaandrijving en een continu variabele automatische transmissie (CVT), terwijl de 1,3-liter motor als optie leverbaar is met vierwielaandrijving. Met de keuze voor vierwielaandrijving wordt ook de standaard CVT-transmissie vervangen door een goed afgestelde automatische transmissie met negen versnellingen.

Chevy Trailblazer 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Chevy Trailblazer 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De 1,3-liter acceleratie met vierwielaandrijving van de Trailblazer maakte tijdens de tests geen indruk. In een rustige 9,4 seconden slaagde hij erin de sprint naar 60 mijl per uur te maken. In de stad voelt de Trailblazer dynamischer aan dan de testresultaten suggereren, maar op de snelweg rijden of met hoge snelheden inhalen, vereist planning. Hoewel de Trailblazer geen bijzonder sportief onderstel biedt, laat hij zich goed door bochten sturen, maar zijn wegligging op oneffen wegen is vaak ruw.

✓ U kunt ook controleren:

Brandstofverbruik en MPG in de praktijk

De meest efficiënte Trailblazer, volgens de EPA, is de voorwielaandrijving, met de grotere 1,3-liter driecilinder, die 29 mpg in de stad en 33 mpg op de snelweg haalt. Door te upgraden naar vierwielaandrijving worden die aantallen teruggebracht tot respectievelijk 26 en 30. Het model met vierwielaandrijving dat we hebben getest, haalde 31 mpg over 200 mijl snelwegrijden. We hebben de Trailblazer niet getest met de kleinere 1,2-liter motor en voorwielaandrijving op de snelweg, maar de EPA schat het brandstofverbruik van dit model op 29 mpg in de stad en 31 mpg op de snelweg.

Chevy Trailblazer 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur, comfort en belading

Het interieurontwerp is niet zo gedurfd als het exterieur, maar het is ruim, functioneel en, in de hogere uitrustingsniveaus, boordevol voorzieningen. De rijpositie is hoog, net als bij een SUV, en de achterbank biedt comfortabel plaats aan twee volwassenen. Hoewel het grootste deel van het interieur van zwart plastic is, is alles bedekt met een aantrekkelijke textuur om er niet goedkoop uit te zien. Bij de hogere uitrustingsvarianten zorgen gekleurde sierdelen en chromen versieringen voor een nobele uitstraling. Er is voldoende laadruimte achter de achterbank en de Chevy biedt niet alleen neerklapbare achterbank, maar ook een neerklapbare passagiersstoel om ruimte te maken voor te lange spullen.

Chevy Trailblazer 2023: specificaties, prijs, releasedatum

infotainment en connectiviteit

De Trailblazer zal worden uitgerust met het nieuwste infotainmentsysteem van Chevrolet, waarmee twee Bluetooth-apparaten tegelijkertijd kunnen worden aangesloten. Een 7,0-inch touchscreen infotainmentsysteem is standaard, een 8,0-inch unit is optioneel verkrijgbaar. Het beschikt over Apple CarPlay en Android-integratie auto en Sirius XM-satellietradio, en wie kiest voor het technologiepakket kan de twee smartphone-interfaces draadloos met elkaar verbinden. De basis L-versie wordt standaard geleverd met een stereosysteem met vier luidsprekers, terwijl de hogere uitrustingsniveaus worden geleverd met een systeem met zes luidsprekers of een premium Bose-stereosysteem met zeven luidsprekers.

veiligheid en rijhulp

Chevrolet rust elke Trailblazer uit met een basisassortiment rijhulpsystemen en biedt als optie meer geavanceerde technologieën zoals adaptieve cruisecontrol.

Ga voor meer informatie over de crashtestresultaten van Trailblazer naar de websites van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) en het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). De belangrijkste beveiligingsfuncties zijn onder meer

  • Standaard automatisch noodremsysteem met voetgangerdetectie
  • Lane Departure Warning en Lane Departure Warning standaard
  • Adaptieve cruisecontrol aanwezig

garantie en onderhoud

De standaardgarantie van Chevrolet is slechts gemiddeld in vergelijking met veel van de concurrenten van de Trailblazer. Zoekt u iets met een langere garantie? De Hyundai Kona , de Kia Seltos en de Mitsubishi Outlander ze bieden allemaal tot 10 jaar of 100.000 mijl garantie op de aandrijflijn. Het eerste geplande onderhoud van de Trailblazer is gratis, wat ongebruikelijk is bij zijn concurrenten hyundai presteert beter dan de Chevrolet met een gratis driejarig onderhoudsplan.

  • Beperkte garantie van drie jaar of 36.000 mijl.
  • Aandrijflijngarantie voor vijf jaar of 60.000 mijl
  • Gratis onderhoud bij de eerste inspectie

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos