Chevy Tahoe 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Met de Tahoe 2023 RST Performance Edition heeft Chevrolet de snelste en sportiefste SUV van het merk tot nu toe gepresenteerd. De Tahoe RST dankt zijn hernieuwde voorliefde voor snelheid aan enkele motoraanpassingen en verschillende chassis- en ophangingsupgrades afgeleid van de Tahoe PPV (Police Pursuit Vehicle). Ondanks dat het de snelste Tahoe is die er is, biedt de 2023 Chevy Tahoe RST Performance Edition een ruim en strak interieur en kan hij tot 7.600 pond trekken.

Chevy Tahoe 2023: specificaties, prijs, releasedatum

“De 2023 Tahoe RST Performance Edition is voor diegenen die het beste van twee werelden willen: het dagelijkse comfort en de mogelijkheden van een full-size SUV met het rijplezier van een echte performance-auto”, zegt Scot Bell, vice-president van Chevrolet. “Het maakt gebruik van de bewezen capaciteiten van de Chevy-politie-tracking-voertuigpakketten en motorsportprestaties om een ​​zelfverzekerde, boeiende rijervaring te bieden.”

Meer paarden, meer snelheid!

Een standaard Chevy Tahoe RST heeft een 5,3-liter V8 met 355 pk. Natuurlijk kunt u ook de optionele 6,2-liter V8 met 420 pk en 460 lb-ft krijgen. koppel hebben. Met de RST Performance Edition sleutelde Chevy aan de 6.2 V8 en gaf het een aangepast inlaat- en uitlaatsysteem. Alles bij elkaar genomen, de 2023 Chevy Tahoe RST Performance Edition packs 433 pk en 467 lb-ft koppel, gestuurd naar de achterwielen of alle vier de wielen via een herziene 10-traps automatische transmissie.

Hoe snel is de Tahoe RST Performance Edition?

We leven in een wereld waar het volkomen acceptabel is om de prestatiespecificaties van een enorme SUV (zoals de Escalade-V of de Durango SRT Hellcat) te bewonderen. Het is een soortgelijk verhaal hier, waarbij Chevy een sprint van 0-100 km/u belooft in 5,78 seconden en een tijd van 14,2 seconden (97 mph) op een kwartmijl – betere statistieken dan de reguliere Tahoe RST, die op 5,95 seconden accelereert tot 100 mph en doet een kwart mijl in 14,4 seconden. De 2023 Chevy Tahoe RST Performance Edition heeft een topsnelheid van 124 mph.

Chevy Tahoe 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Achtervolging beoordeelde behandeling

Snel gaan in een rechte lijn is één ding, maar een grote en dorstige SUV in bochten nemen vergt stalen zenuwen. Chevy controleerde hun Tahoe PPV-onderdelenwinkel en instrueerde hun engineeringteam om de rijeigenschappen van de Tahoe RST te verbeteren, net als hun politievoertuigen. “We zijn er trots op dit rij- en weggedrag in een full-size SUV te hebben bereikt, voornamelijk door prestatiekalibratie en afstemming”, zegt Dominique Lester, hoofdingenieur van de Tahoe RST.

✓ U kunt ook controleren:

Hiervoor werd de voertuighoogte voor 10 mm en achter met 20 mm verlaagd met behulp van schroefveren, dempers en chassiskalibraties uit de politieserie. Chevy gaf de auto ook Brembo-remmen voor en achter en installeerde Firestone Firehawk Pursuit-politiebanden op 20-inch op maat gemaakte zwarte wielen. Het resultaat is een schonere rit en een acceleratie van 60 mph tot stilstand in 133 voet – een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de standaard Tahoe RST’s 139,4 voet. “We hebben dit voertuig afgesteld om snelheid met vertrouwen aan te kunnen”, vervolgde Lester.

Standaard Luxe Pakket

De Chevy Tahoe 2023 RST Performance Edition wordt standaard geleverd met het Luxury Package. Het pakket omvat comfortvoorzieningen zoals verwarmde en elektrisch bedienbare buitenspiegels, een verwarmd stuur, verwarmde en elektrisch verstelbare stoelen op de tweede zitrij, elektrisch neerklapbare stoelen op de derde rij en geheugeninstellingen voor de stoelen, het stuur en de zijspiegels.

Het luxepakket omvat ook geavanceerde veiligheidsvoorzieningen zoals Lane Departure Warning, Lane Departure Warning, Cross Traffic Alert, Parkeerhulp voor en achter en een HD Surround View Camera om er maar een paar te noemen.

Prijzen & Beschikbaarheid

De 2023 Chevy Tahoe RST Performance Edition-upgrade voor de 2023 Tahoe begint bij €8.525 en is beschikbaar voor de Tahoe RST-varianten met de optionele 6,2-liter V8. De prijzen voor de Chevy Tahoe RST beginnen bij zo’n 65.000 euro. De productie zal eind 2022 beginnen in de GM-fabriek in Arlington in Texas.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com