Chevy Tahoe 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De aanstaande Chevy Tahoe uit 2022 komt later in 2021 op de markt. Het is een zeer populaire SUV die veel upgrades zal introduceren. Over het algemeen is de Tahoe een kleiner Suburban-model, maar de twee modellen delen veel. Tahoe wordt echter geleverd met een verbeterde styling en er zullen zelfs enkele veranderingen in de cabine plaatsvinden.

Dit omvat de laatste hightech updates en meer gemak. Volgens de laatste berichten krijgt Tahoe een nieuwe motor. Dit is echter nog niet officieel. Aan de andere kant kunnen we bevestigen dat de huidige benzine- en dieselmotoren zullen blijven bestaan. Het nieuwe model kost meer dan zijn voorganger en hier is alles wat u moet weten.

Chevy Tahoe 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Tahoe 2022 herontwerp

De 2022 Chevy Tahoe krijgt een soort van exterieur herontwerp. Naar verluidt zal deze full-size SUV iets groter worden. Dit maakt de nieuwe Tahoe ongeveer een halve meter langer dan voorheen. Sommige stylingtips zijn ontleend aan de Suburban SUV. De pick-up van Chevy Silverado zal echter ook een enorme impact hebben op het ontwerp van Tahoe. Chevrolet zal een aantal visuele verfrissingen leveren.

Ten eerste krijgt Tahoe slankere LED-koplampen en een meer rechtopstaande grille. Mistlampen zien er breder uit en het zijprofiel is niet bijgewerkt. Tahoe biedt standaard 18-inch wielen en we verwachten geen nieuwe exterieurkleuren. Sommige rapporten suggereren onafhankelijke achterwielophanging, zoals rivalen zoals de Nissan Armada en Ford Expedition.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur updates

Binnenin zal de nieuwe Chevy Tahoe 2022 veel ruimte en een hoog comfortniveau blijven bieden. Dit keer concentreert de fabrikant zich op de hightech updates. Toch zullen klanten zeker genieten van extra beenruimte. De inzittenden op de derde rij hebben nu tien centimeter extra beenruimte en ook de laadruimte profiteert van de laatste wijzigingen in afmetingen.

Tahoe heeft een groter head-up display, een bijgewerkt digitaal instrumentenpaneel en opnieuw gevormde ventilatieopeningen. Deze full-size SUV wordt geleverd met een standaard 10-inch infotainment-touchscreen. Het infotainmentsysteem is up-to-date en ondersteunt Apple CarPlay en Android Auto. Lederen bekleding is optioneel, samen met het entertainmentsysteem op de achterbank.

Chevy Tahoe 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Specificaties Tahoe en Tahoe Diesel

De Chevy Tahoe uit 2022 zal over dezelfde reeks motoren beschikken als zijn voorganger. Volgens sommige bronnen behoort een nieuwe engine echter tot de mogelijkheden. Om te beginnen is er een standaard 5,3-liter V8-benzinemotor die 355 pk en een koppel van 385 lb-ft levert. De hogere uitrustingsniveaus maken gebruik van een grotere motor van 6,2 liter. Deze V8-motor ontwikkelt 420 pk en 460 lb-ft koppel. Beide benzinevarianten zijn leverbaar met direct brandstofmanagement en het start-stopsysteem.

Daarnaast wordt ook Dynamic Fuel Control met cilinderuitschakeling aangeboden. Tot slot is er een 3.0 liter dieselmotor. Het is een perfecte prestatie voor offroad-varianten zoals de Z71. Deze motor levert 277 pk en een koppel tot 460 lb-ft. Met een dieselmotor in gebruik trekt Tahoe bijna 8500 pond.

Chevy Tahoe 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Chevy Tahoe 2022 releasedatum, prijs

De Chevy Tahoe gaat in 2022 nu bijna 50.000 euro kosten. Het LT-uitrustingsniveau is een nog betere optie en is verkrijgbaar voor zo’n 54.000 euro. De topuitrusting voor hoogland begint bij ruim 70.000 euro. Chevrolet zal zijn nieuwe model in de komende maanden lanceren, hoogstwaarschijnlijk in het laatste kwartaal van het jaar.