Chevy Suburban 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De naam Chevrolet Suburban 2023 dateert uit 1935 en is na 87 jaar net zo bekend als Coca-Cola. Ook in de twaalfde generatie biedt de enorme SUV met chassis drie zitrijen, ruimte voor maximaal acht passagiers en een hoog trekvermogen. Een verkorte versie van de Burban, de iets kortere Tahoe, wordt apart gepresenteerd. Een 355 pk sterke V8-motor is standaard, met een 277 pk sterke zes-in-lijn turbodiesel en een 420 pk sterke V8-benzinemotor als optie.

Chevy Suburban 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Alle motoren zijn gekoppeld aan een automatische transmissie met 10 versnellingen en kunnen worden gespecificeerd met achterwielaandrijving of vierwielaandrijving – met uitzondering van de Z71, die alleen vierwielaandrijving heeft en is ontworpen voor offroad-gebruik. De laadruimte van de Suburban is enorm en biedt 20 kubieke voet meer dan dat met de stoelen op de derde rij neergeklapt Jeep wagoneer . Dankzij de optionele luchtvering rolt de Suburban comfortabel over het asfalt. Het design en de materialen in het interieur zijn niet bijzonder aantrekkelijk, maar de klimaat- en navigatiefuncties zijn in ieder geval snel en overzichtelijk te bedienen via het 10,2-inch touchscreen.

Wat is er nieuw voor 2023?

Hoewel de Chevrolet Suburban 2023 dit jaar grotendeels ongewijzigd blijft, zal het krachtige GM Super Cruise handsfree-systeem beschikbaar zijn op de Premier- en High Country-uitvoeringen. Nieuwe koetswerkkleuren zoals Silver Sage Metallic, Sterling Grey Metallic en Radiant Red Tintcoat zijn nu beschikbaar. Ten slotte kunnen de Suburban LS-, LT-, RST- en Premier-modellen worden gespecificeerd met een verduisterde grille.

Chevy Suburban 2023: specificaties, prijs, releasedatum

We raden de RST aan vanwege zijn sportieve uiterlijk, waaronder een verduisterde carrosserie en 22-inch wielen. Ook heeft hij standaard wenselijke extra’s zoals een Bose-geluidssysteem, lederen stoelen op de eerste en tweede zitrij, verwarmde voorstoelen met geheugenfunctie en een elektrisch bedienbare achterklep. Als we zouden kunnen kiezen tussen de drie motoren, zouden we de diesel kiezen omdat die zo zuinig is en zo moeiteloos loopt.

motor, transmissie en prestaties

Twee V8-motoren en een zescilinder diesel maken het motorengamma van de Suburban compleet. Alle motoren zijn gekoppeld aan een automatische transmissie met 10 versnellingen en achterwielaandrijving of vierwielaandrijving. Een 355 pk sterke 5,3-liter V8 is de standaardmotor voor alle modellen behalve het topmodel High Country. De High Country wordt standaard geleverd met een 6,2-liter V8-motor met 420 pk, maar kan ook worden gespecificeerd met de optionele 3,0-liter zescilinder dieselmotor. Hoewel deze slechts 277 pk levert, heeft hij met 460 pond evenveel koppel als de grotere V8-motor.

Chevy Suburban 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Chevy Suburban 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Suburban kan ook worden gespecificeerd met adaptieve dempers en instelbare luchtvering. Die laatste maakt het mogelijk om de rijhoogte van de Suburban automatisch of handmatig te verlagen of te verhogen. Dit zorgt voor een betere toegang voor passagiers, een betere aerodynamica en meer bodemvrijheid. Wie op zoek is naar een sportieve styling met een zwarte buitenhuid en 22-inch wielen, moet eens kijken naar het RST-model. Het robuustere uitrustingsniveau Z71 is voorzien van 20-inch wielen met all-terrain banden, beschermplaten en een verdeelbak met twee versnellingen voor klassieke vierwielaandrijving.

✓ U kunt ook controleren:

trekvermogen en laadvermogen

De achterwielaandrijving, 355 pk, 5,3-liter V8 Chevy Suburban heeft het hoogste trekvermogen – 8.300 pond – wanneer uitgerust met het beschikbare Max Trailering-pakket. De vierwielaangedreven diesel Suburban heeft met 7.800 pond het lichtste trekvermogen.

Brandstofverbruik en MPG in de praktijk

De Suburban is het meest efficiënt wanneer hij is uitgerust met de beschikbare dieselmotor, met een vermogen van 21 mpg stad en 27 mpg snelweg voor de versie met achterwielaandrijving. De standaard 5,3-liter V8 is een mijl per gallon minder dorstig in stadsritten met 15 mpg dan de optionele 6,2-liter V8, maar beide motoren hebben een nominaal vermogen van 20 mpg op de snelweg. Zodra we een Suburban hebben getest op onze 47 mph snelwegroute, die deel uitmaakt van ons uitgebreide testprogramma, kunnen we het werkelijke brandstofverbruik beoordelen.

Chevy Suburban 2023: specificaties, prijs, releasedatum

We testten een Tahoe – het kleine broertje van de Burban – met de zescilinder dieselmotor op onze snelwegroute en behaalden 27 mpg, wat zijn superieure efficiëntie ten opzichte van benzinemotoren bevestigt. We zouden niet verwachten dat een Suburban het aanzienlijk slechter zou doen met deze motor, aangezien de EPA de Tahoe-diesel slechts een mijl per gallon beter beoordeelt op de snelweg.

Interieur, comfort en belading

In vergelijking met het vorige model zijn zowel de laadruimte als de passagiersruimte van de Suburban beduidend groter. Er is een paar centimeter meer beenruimte op de tweede en derde rij en de stoelen op de tweede rij kunnen naar voren en naar achteren worden geschoven. De laadruimte van de Suburban is ook met 23 kubieke voet (145 kubieke voet in totaal) gegroeid; de laadruimte is vlakker en lager dankzij de onafhankelijke wielophanging van de achterwielen. De meeste populaire functies, zoals draadloos opladen van telefoons of verwarmde en geventileerde stoelen, waren eerder beschikbaar, maar het head-updisplay is groter dan voorheen. Een digitale meter van 12,3 inch is standaard vanaf de LT.

Chevy Suburban 2023: specificaties, prijs, releasedatum

infotainment en connectiviteit

Als je een modern gezin wilt vervoeren, moet je ze ook kunnen entertainen. De Suburban biedt een verscheidenheid aan infotainment- en connectiviteitsfuncties. Naast een optioneel entertainmentsysteem voor de achterbank met dubbele 12,6-inch schermen achter de voorstoelen, beschikt elk model over tal van oplaadpoorten in het interieur en een Wi-Fi-hotspot. Terwijl het LS-basismodel wordt geleverd met een 8,0-inch infotainmentscherm, hebben de andere Suburban-modellen een gebruiksvriendelijk 10,2-inch touchscreen dat Apple CarPlay en Android ondersteunt auto ondersteunt.

veiligheid en rijhulp

De Suburban is standaard voorzien van een aantal rijhulpsystemen en innovatieve hulpsystemen voor het trekken van een aanhangwagen. Ga voor meer informatie over crashtestresultaten naar de websites van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) en het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). De belangrijkste beveiligingsfuncties zijn onder meer

  • Front Collision Warning en automatische noodremfunctie standaard
  • Lane Departure Warning en Lane Departure Warning standaard
  • Optioneel verkrijgbaar met dodehoekwaarschuwing en waarschuwing kruisend verkeer achteraan

garantie en onderhoud

Chevrolet biedt een competitieve beperkte garantie en garantie op de aandrijflijn, plus meer gratis onderhoud dan al zijn concurrenten behalve Toyota .

  • Beperkte garantie van drie jaar of 36.000 mijl.
  • Aandrijflijngarantie voor vijf jaar of 60.000 mijl
  • Gratis onderhoud bij de eerste inspectie