Chevy Suburban 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De komende Chevy Suburban 2022 zal later dit jaar bij de dealers verschijnen. De eerste spionagefoto’s zijn beschikbaar, zodat we enkele van de veranderingen kennen die op het punt staan ​​te gebeuren. De Suburban is een zeer populaire gezins-SUV. Het full-size model biedt plaats aan negen passagiers en een eersteklas laadruimte. Daarnaast biedt Suburban zowel benzine- als dieselmotoren aan.

Er zullen zes uitrustingsniveaus zijn, waardoor het een perfect gezinsvriendelijk model is. De prijs is verre van betaalbaar, maar dit is een zeer luxe SUV. Sommige veranderingen zijn op handen, dus zonder verder oponthoud, hier is alles wat we weten.

Chevy Suburban 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Spionageschoten in de voorsteden van 2022

Zoals ik al zei zijn de eerste spionagefoto’s van de Chevy Suburban 2022 beschikbaar. Sommige uiterlijke upgrades zijn gemakkelijk te herkennen. We verwachten echter geen grote herinrichting. In plaats daarvan zal Chevy nog een facelift halverwege de cyclus leveren. Suburban is een op vrachtwagens gebaseerde SUV met afmetingen op ware grootte. Het platform wordt gedeeld met modellen zoals de Cadillac Escalade en GMC Yukon. Het is een T1XX-architectuur die ook is uitgerust met onafhankelijke achterwielophanging.

✓ U kunt ook controleren:

De 2022MY krijgt lichtere materialen, maar de robuuste uitstraling van de Suburban blijft. Chevrolet zal geen dimensionale wijzigingen aanbrengen. Qua design komt de Suburban met kleine aanpassingen aan de voorkant en krijgt de achterkant nieuw gevormde achterlichten. LED-verlichting, dakrails en een elektrische achterklep zijn standaard. De achterklep met gratis gebaar wordt opnieuw optioneel.

Chevy Suburban 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur updates

Binnenin krijgt de Chevy Suburban uit 2022 dezelfde behandeling. De veranderingen zijn niet zo ingrijpend, maar er komen wel wat updates aan. Om te beginnen krijgt deze full-size SUV meer standaarduitrusting. Het comfort wordt steeds beter en we verwachten een vernieuwd infotainmentsysteem.

De graphics zijn verbeterd en Chevy krijgt ook de nieuwste veiligheidshulpmiddelen. Zoals ik al zei, is de Suburban een perfecte gezins-SUV met ruimte voor negen passagiers. Het biedt een toonaangevende laadruimte van 40 kubieke voet. We hopen op verdere updates zodra de fabrikant meer details geeft.

Chevy Suburban 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Specificaties voor diesel- en benzinemotoren

Onder de motorkap verandert er niets, dus de Chevy Suburban biedt in 2022 weer twee motorvarianten aan. Deze SUV wordt geleverd met zowel benzine- als dieselmotoren, wat geweldig is. 5,3 liter V8-benzine is een standaardeenheid en ontwikkelt 355 pk en 383 lb-ft koppel. Een achttraps automatische transmissie zou kunnen worden vervangen door een nieuwe 10-traps automatische transmissie.

Als u een diesel wilt, kan een optionele 3,0-liter Duramax-motor 277 pk en een koppel tot 460 lb-ft produceren. Ten slotte gebruikt de Suburban RST-variant een grotere 6,2-liter V8 die 420 paarden produceert. De basismotor levert samen zo’n 19 mpg, wat niet slecht is voor zo’n grote en krachtige SUV.

Chevy Suburban 2022 startdatum, prijs

De gloednieuwe Chevy Suburban 2022 gaat nu zo’n 52.500 euro kosten. Het is een kleine prijsstijging, maar niets dramatisch. Zoals ik al zei, dit is geen betaalbare SUV. De Premier-apparatuur kost echter bijna 70.000 euro. Chevrolet zal zijn Suburban-model ergens in de tweede helft van het jaar lanceren.