Chevy Silverado EV 2024: Interieur, motor en modificaties

General Motors trok onze aandacht met de Cadillac Lyriq en de Hummer EV. Nu heeft het bedrijf dezelfde Ultium-magie doordrenkt met de komende 2024 Chevy Silverado EV, die volgens Chevy de meest populaire en best verkochte van het merk zal herinterpreteren. Ford en Rivian behoorden tot de eersten die volledig elektrische vrachtwagens lanceerden, en van Chevy kan niet worden verwacht dat ze het zullen missen, aangezien lichte vrachtwagens vanaf oktober 2021 goed waren voor 75,3 procent van alle verkopen van nieuwe voertuigen.

Chevy Silverado EV 2024: Interieur, motor en modificaties

“Chevrolet heeft consequent een revolutie teweeggebracht in de Silverado om hem de krachtpatser te maken die hij nu is”, aldus Steve Hill, vice-president van Chevrolet. “Het Ultium-platform is een cruciale factor voor de prestaties van pick-ups van de volgende generatie voor zowel wagenpark- als particuliere klanten, of ze nu in een Silverado rijden of voor het eerst een pick-up overwegen.”

elektrische flair

Het eerste dat ons opviel, was hoe goed de Chevy Silverado EV eruitziet in vergelijking met zijn benzine- of dieselbroers. Het is op het eerste gezicht misschien niet voor de hand liggend, maar een nadere blik bevestigt dat de ingenieurs van Chevy met een schoon vel papier zijn begonnen bij het creëren van het moderne maar tijdloze ontwerp van de truck.

Chevy Silverado EV 2024: Interieur, motor en modificaties

Zonder de zware motor vooraan heeft de Silverado EV extreem korte overhangen vooraan, terwijl de verlengde wielbasis en verlengde overhangen achteraan een beeld van agressiviteit en dynamiek uitstralen. We houden vooral van de voorkant, met zijn hoge, vloeiende voorkant die ver verwijderd is van de knoestige kaasrasp van de ICE Silverado.

Volgens Chevy leidt de gladdere voorkant tegemoetkomende lucht naar de zijkanten van het lichaam om luchtweerstand en turbulentie te verminderen. Ze zeiden ook dat het een van de laagste weerstandscoëfficiënten zou kunnen hebben van alle productie-pick-ups, op benzine of niet-benzine.

Chevy Silverado EV 2024: Interieur, motor en modificaties

Chevy beweert dat de Silverado EV exclusief verkrijgbaar is als een dubbele cabine om het meeste uit zijn ruime, overzichtelijke platform te halen. De langere wielbasis en de naar achteren geplaatste cabine bieden voldoende beenruimte voor langere mensen op de tweede zitrij.


Prestatie- en oplaadspecificaties

De Chevy Silverado EV 2024 zal in eerste instantie verkrijgbaar zijn in twee uitrustingsniveaus: als basisvoertuig WT (Work Truck) en als RST First Edition met een bijzonder grote actieradius. Beide hebben een Ultium-batterijpakket met 24 modules dat twee elektromotoren voedt. op de RST produceren de motoren tot 664 pk en meer dan 780 lb-ft koppel in de Wide Open Watts-rijmodus. – Voldoende vermogen om vanuit stilstand in minder dan 4,5 seconden naar 60 km/u te gaan.

Chevy Silverado EV 2024: Interieur, motor en modificaties

Bovendien heeft de RST-variant een maximaal laadvermogen van 1.300 lbs. en een maximaal trekvermogen van maximaal 10.000 lbs. Chevrolet is van plan een krachtigere Silverado EV op de markt te brengen met een laadvermogen van 20.000 lbs. op de markt, maar dat zal pas eind volgend jaar of begin 2024 gebeuren.

Chevy Silverado EV 2024: Interieur, motor en modificaties

De basisversie van de Silverado EV WT is daarentegen meer gericht op zakenmensen, commerciële toepassingen of fleetklanten. Het heeft hetzelfde bereik van 400 mijl als de RST en kan tot 1.200 pond vracht vervoeren of een aanhanger van 8.000 pond trekken. Beide kunnen worden opgeladen met een DC-snellading tot 350 kW om in ongeveer 10 minuten weer 100 mijl bereik te herstellen.


Multi-Flex middenklep en achterklep

Chevrolet is de utilitaire wortels van de Silverado EV niet vergeten, waardoor de truck een weelde aan handige functies heeft gekregen om de trek- en sleepcapaciteiten te maximaliseren. Het beschikt over een Multi-Flex-middenklep in Chevy Avalanche-stijl die de ruimte tussen het bed en de tweede rij passagiers opent. Deze handige functie breidt het 5ft 11in bed uit tot meer dan 9ft, waardoor er genoeg ruimte ontstaat om langere voorwerpen zoals kajaks of houten planken te vervoeren.

Chevy’s Multi-Flex Powered Tailgate breidt de laadruimte uit tot 10 voet en 10 inch met de achterklep open, zodat u langere items kunt vervoeren of opslaan. De truck heeft een optionele tonneaucover om de inhoud van de laadbak te beschermen tegen nieuwsgierige blikken en inactieve handen. Hij heeft ook weerbestendige en afsluitbare opbergruimte onder de motorkap of in de kofferbak die vermoedelijk ruim genoeg is om een ​​grote koffer in te slikken.

Chevy Silverado EV 2024: Interieur, motor en modificaties

Binnenin heeft de Chevy Silverado EV een modulaire console van zeven gallon, een vast glazen dak en 40/60 neerklapbare stoelen op de tweede rij. Bovendien kun je met de optionele Power Bar de accu’s van het voertuig gebruiken om onderweg handgereedschap, kampeerbenodigdheden en huishoudelijke apparaten van stroom te voorzien – en zelfs een andere gestrande EV op te laden.


Hightech basis

Natuurlijk, de Chevy Silverado EV uit 2024 is een vrachtwagen, maar er zit veel slimme techniek achter. Het beschikt over onafhankelijke voor- en achtervering, terwijl automatische adaptieve luchtdempers (standaard op de RST) de truck tot vijf centimeter omhoog of omlaag kunnen brengen, zegt Chevrolet, terwijl ze nog steeds zorgen voor een soepele en stabiele rit.

Chevy Silverado EV 2024: Interieur, motor en modificaties

Net als de Hummer EV is de Silverado EV voorzien van vierwielbesturing die de draaicirkel bij lage snelheden verkort en het rijgedrag bij hogere snelheden verbetert. Het topmodel van de RST-uitrusting staat standaard op 24 inch wielen.


Moderne faciliteiten

Zoals je zou verwachten van een moderne, volledig elektrische pick-up, heeft de Silverado EV verschillende schermen. De RST wordt standaard geleverd met een 17-inch infotainment-touchscreen en een 11-inch digitaal instrumentenpaneel. het heeft ook een 14-inch heads-up display, speakerphone en ondersteunt over-the-air (OTA) updates. Oh, en hij heeft ook een verbeterde Super Cruise-functie voor handsfree rijden op de snelweg.

Leuk is dat Chevy zo aardig is geweest om fysieke draaiknoppen en knoppen te gebruiken voor klimaatregeling en radiovolume. Het stuurwiel heeft ook tal van knoppen om de talrijke functies van de truck te bedienen.


beschikbaarheid

Je zult veel geduld nodig hebben, want de Chevy Silverado EV uit 2024 zal pas in het voorjaar van 2023 bij de dealers staan. We hebben het dan over de uitrustingsvariant RST First Edition waarvan de basisprijs nog geen 105,000 euro bedraagt. De prijzen voor de basisuitrusting WT worden later bekend gemaakt. Chevy heeft aangekondigd dat het vanaf volgend jaar verschillende uitrustingsniveaus van de Silverado EV zal aanbieden (inclusief een nog hardere Trail Boss-versie) tussen € 50,000 en € 80,000.

Foto’s en bron: Chevrolet.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen