Chevy Equinox EV 2024: Interieur, motor en modificaties

De Chevrolet Equinox EV 2024 is een belangrijk model voor het merk met de vlinderdas. Ondanks dat hij de alomtegenwoordige Equinox-naam draagt, staat de elektrische versie ver af van zijn naamgenoot in de stamboom. Het bezet een steeds groter wordend marktsegment met een oorlogskas van indrukwekkende referenties, gericht op grote en kleine gezinnen die waarde hechten aan waarde en het milieu.

Chevy Equinox EV 2024: Interieur, motor en modificaties

Met een nieuw gevormde carrosserie geïnspireerd op de Chevrolet Blazer EV en Silverado EV, is de nieuwe Equinox EV de veelgeprezen EV van $ 30.000 die Tesla nog niet heeft gebouwd.

“We bevinden ons op een kantelpunt waar elektrische voertuigen de eerste keuze zullen worden voor de volgende generatie klanten, en de Equinox EV zal ons op die reis leiden”, aldus Mary Barra, President en CEO van General Motors. “Dankzij de flexibiliteit van GM’s Ultium-platform kunnen we voertuigen op de markt brengen tegen vrijwel elke prijs en voor elk doel.

wat is er nieuw?

De Chevrolet Equinox EV is een geheel nieuwe batterij-elektrische cross-over die is gebaseerd op de Ultium elektrische architectuur van moederbedrijf GM. Hij biedt plaats aan vijf personen en tot 57 kubieke meter laadruimte achter de achterbank. Hij zal in het najaar van 2023 verkrijgbaar zijn bij de Chevrolet-dealers als model voor 2024 en is verkrijgbaar als eenmotorige met vierwielaandrijving of als tweemotorige met vierwielaandrijving. Er zijn vijf uitrustingsniveaus: 1LT, 2LT, 3LT, 2RS en 3RS.

Chevy Equinox EV 2024: Interieur, motor en modificaties

De basisversie van de Chevrolet Blazer EV 1LT met vierwielaandrijving zou zo’n 30.000 euro exclusief btw kosten, wat hem een ​​echt koopje maakt in vergelijking met vergelijkbare elektrische voertuigen als de VW ID.4 of de Hyundai Ioniq 5.


Aandrijflijn, actieradius en opladen

De 2024 Chevrolet Equinox EV FWD heeft een enkele, vooraan gemonteerde elektromotor die 210 pk en 242 lb-ft koppel produceert. Het heeft een kleine batterij met een geschatte actieradius van 250 mijl. Een grotere batterijoptie vergroot het bereik tot naar schatting 300 mijl.

Chevy Equinox EV 2024: Interieur, motor en modificaties

De volledige uitrustingslijn is verkrijgbaar met twee motoren met vierwielaandrijving, 290 pk en een koppel tot 346 lb-ft. Chevrolet stelt dat de Equinox EV met vierwielaandrijving een actieradius heeft van maximaal 280 mijl in combinatie met de grotere batterij. Regeneratief remmen met één pedaal is standaard in het hele assortiment. de Equinox EV kan in 10 minuten worden opgevoerd tot een bereik van 70 mijl met een DC-snellading tot 150 kW. Shoppers kunnen de MyChevy-app of Ultium Charge 360 ​​​​gebruiken om laadstations te vinden of routes efficiënt te plannen.

Chevy Equinox EV 2024: Interieur, motor en modificaties

De Equinox EV 3RS eAWD met het grootste bereik heeft een 19,2 kW Stage 2-lader die een bereik van 82 km per laaduur mogelijk maakt. De standaard 11,5 kWh Stage 2-lader biedt een bereik van 34 mijl per laaduur. “De Equinox EV heeft de actieradius om u overal mee naartoe te nemen, de ruimte voor uw passagiers en uitrusting, en de technologie om het allemaal comfortabel en veilig te maken”, aldus Scott Bell, vice-president van Chevrolet.


Spannende standaardfuncties

De basisversie Chevrolet Equinox EV 1LT heeft handmatig bediende voorstoelen, 19-inch lichtmetalen velgen, een 11-inch instrumentenpaneel en een 11-inch touchscreen infotainmentscherm. We geven de voorkeur aan de 2LT-uitvoering, die een 8-voudig elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, verwarmde voorstoelen, verwarmd stuurwiel, dakrails, LED-lichtbalk vooraan en een 17,7-inch infotainment-touchscreen heeft.

Chevy Equinox EV 2024: Interieur, motor en modificaties

De Equinox EV 3LT biedt klimaatregeling met twee zones, 21-inch wielen, verwarmde buitenspiegels en een elektrisch bedienbare achterklep. De Equinox EV 3RS wordt standaard geleverd met een zwart of rood interieur, verwarmde ruitenwissers, een verwarmd stuur met platte onderkant en adaptieve cruisecontrol, om er maar een paar te noemen.


veiligheidsvoorzieningen

De Equinox EV zit boordevol eersteklas veiligheidsvoorzieningen die je mag verwachten van een moderne elektrische auto. het Chevrolet Safety Assist-pakket is standaard op de hele modellijn. Het biedt Automatic Emergency Braking, Collision Warning, Lane Keeping Assist, Auto High Beam, Lane Keeping Assist, Blind Spot Assist, Auto Reverse Braking en meer. GM’s semi-autonome rijtechnologie Super Cruise is ook beschikbaar voor de 2024 Chevrolet Equinox EV.

Chevy Equinox EV 2024: Interieur, motor en modificaties

prijzen

Prijzen en andere relevante informatie over de Equinox EV worden binnenkort bekendgemaakt. Als Chevrolet zijn belofte waarmaakt, verwacht dan dat de basis Equinox EV rond de € 30,000 zal beginnen, terwijl de 3RS-variant beschikbaar zal zijn voor minder dan € 45,000. De gelimiteerde modellen van de Equinox EV 2RS zullen pas in het najaar van 2023 verkrijgbaar zijn bij de dealers.

Foto’s en bron: Chevrolet.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen