Chevy Corvette E-Ray 2024: Interieur, motor en modificaties

De Chevrolet Corvette E-Ray uit 2024 is de snelste productie-Corvette ooit met een acceleratie van 0-60 km/u in 2,5 seconden en een kwartmijltijd van 10,5 seconden. GM’s groenblijvende 6,2-liter LT2 small-block V8-motor werkt samen met een nieuw geëlektrificeerd vierwielaandrijvingssysteem – een combinatie die volgens Chevrolet rechtlijnige prestaties, vertrouwen in alle weersomstandigheden en toercapaciteiten voor lange afstanden biedt. Samen met de aangekondigde middenmotor voor 2019, is de introductie van de E-Ray een van de meest opwindende gebeurtenissen voor de Corvette van het moderne tijdperk.

Chevy Corvette E-Ray 2024: Interieur, motor en modificaties

“De enthousiaste reacties op het Chevrolet Corvette-concept uit 1953 waren het begin van zeven decennia van passie, prestaties en Amerikaanse vindingrijkheid”, aldus Mark Reuss, President van General Motors. “De E-Ray, de eerste geëlektrificeerde Corvette met vierwielaandrijving, gaat nog een stap verder en vergroot de belofte van wat de Corvette kan waarmaken.

aandrijflijn

De 6.2 LT2 V8 stuurt 495 pk en 470 lb-ft. koppel naar de achterwielen. Een elektromotor boven de vooras pompt 160 pk en 125 lb-ft. Koppel via een 1,9 kWh accupakket tussen de stoelen aan de voorwielen. Het totale vermogen van het systeem is 655 pk.

Chevy Corvette E-Ray 2024: Interieur, motor en modificaties

De batterij wordt opgeladen door middel van recuperatie bij uitrollen, remmen en bij dagelijks gebruik (een extra Charge+-functie ondersteunt het laadniveau van de batterij). Evenzo gebruikt het Active Fuel Management System de elektromotor om de viercilindermodus van de 6.2 V8 uit te breiden. Brembo’s koolstof-keramische remsysteem vermindert het gewicht en verhoogt de warmteafvoer.

Chevy Corvette E-Ray 2024: Interieur, motor en modificaties

Zoals Chevrolet omschrijft, leert het eAWD-systeem van de E-Ray voortdurend van de weg en past het zich aan de weg aan. Tijdens intensief rijden en/of weinig tractie brengt het eAWD-systeem extra vermogen over op de voorwielen om de stabiliteit te vergroten. met zes door de rijder selecteerbare modi (Tour, Sport, Track, Weather, My Mode en Z-Mode) kan de eigenaar de ingangen van het eAWD-systeem verder aanpassen.

Chevy Corvette E-Ray 2024: Interieur, motor en modificaties

“De Corvette is ontworpen om een ​​opwindende rijervaring op de weg en op het circuit te bieden, en E-Ray maakt dat mogelijk”, aldus Tadge Jüchter, hoofdingenieur van Corvette. “De elektrificatietechnologie verbetert het gevoel van controle onder alle omstandigheden en zorgt voor een onverwacht niveau van kalmte.

Chevy Corvette E-Ray 2024: Interieur, motor en modificaties

coole functies

Met de E-Ray Performance App kan de bestuurder in realtime op het infotainmentscherm zien hoe de aandrijflijn van de E-Ray presteert. Drie verschillende weergaven – Meters, Dyno en Data – tonen vermogen, elektrische systeemprestaties en een koppelgrafiek. Magnetische bediening van het landingsgestel met drie instellingen voor het landingsgestel en stealth-modus behoren tot de standaarduitrusting. de stealth-modus, die een puur elektrische werking mogelijk maakt tot een snelheid van 70 km/u, dient om de buren niet wakker te maken; de E-Ray nam het over van de Cadillac Escalade-V.

Chevy Corvette E-Ray 2024: Interieur, motor en modificaties

Beschikbaarheid

De Chevrolet Corvette E-Ray 2024 is vanaf 2023 verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 104,295 voor de 1LZ Coupé en € 111,295 voor de Cabriolet. De productie vindt plaats in Bowling Green, Kentucky.

Ook leverbaar zijn zwarte uitlaatsierstukken, koolstofvezel instaplijsten, koolstofvezel velgen en Michelin Pilot Sport 4S zomerbanden. Er zijn 14 koetswerkkleuren om uit te kiezen, waaronder Riptide Blue, Seawolf Grey en Cacti. Een Electric Blue stripe-pakket op carrosserielengte is als optie verkrijgbaar. Interieurbekledingsopties omvatten twee koolstofvezelpakketten, drie verschillende stoelen en zeven kleurstellingen.

Foto’s en bron: Chevrolet.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen