Chevy Colorado ZR2 Bison 2024: prijzen en kenmerken

De gevestigde Amerikaanse fabrikant Chevrolet heeft zijn nieuwste Colorado ZR2 Bison onthuld, de stoere en alles overwinnende middelgrote truck met de boeg van het merk. De Chevy Colorado ZR2 Bison uit 2024, getest door offroad-kampioen Chad Hall op de Rubicon Trail, bewees dat hij overal heen kon. Maar de ZR2 Bison gaat nog een stap verder: hij is uitgerust met alle AEV offroad-hardware, heeft de grootste banden in zijn segment en een chassis dat is ontworpen voor een mix van werk en ontspanning.

Chevy Colorado ZR2 Bison 2024: prijzen en kenmerken

Chevy Colorado ZR2 Bison 2024: wat is er nieuw?

Chevrolet en American Expedition Vehicles (AEV) werken sinds 2019 samen om de eerste Colorado ZR2 Bison op de markt te brengen. Het is bewezen dat kopers geen genoeg kunnen krijgen van in de fabriek gemodificeerde SUV’s, en Chevrolet heeft hetzelfde recept gevolgd om de markt voor zware vrachtwagens te dekken met de Silverado HD ZR2 Bison. Maar nu de Ford Ranger Raptor en Toyota Tacoma Trailhunter de markt verstoorden, wist Chevrolet dat het oude recept voor de Colorado ZR2 Bison uit 2024 niet langer zou volstaan.

Chevy Colorado ZR2 Bison 2024: prijzen en kenmerken

Het belangrijkste punt zijn de banden, met name de Goodyear Wrangler Territory modderbanden. Met een diameter van maar liefst 35 inch (315/70R17) zijn de Colorado ZR2 Bison en zijn stalgenoot, de Silverado HD ZR2 Bison, de enige Chevy-trucks in productie die worden geleverd met 35-inch modderbanden uit de fabriek – groter en gemener dan zij Banden op een Ranger Raptor of Tacoma Trailhunter.

Chevy Colorado ZR2 Bison 2024: prijzen en kenmerken

Maar het was niet gemakkelijk. Chevy-ingenieurs moesten de vooras 3,1 inch naar voren verplaatsen, de voorspatborden opnieuw ontwerpen en de rupsbanden verbreden (ongeveer 2,5 cm breder dan een gewone ZR2) om ruimte te maken voor die monsterbanden. Natuurlijk is de Colorado ZR2 Bison ook voorzien van exclusieve AEV-accessoires zoals met een lier uitgeruste voorbumpers, achterbumpers, spatbordverbreders en op maat gemaakte 17-inch wielen met remklauwen om de deal af te maken.

Multimatic schokbreker

Voor het eerst heeft de Chevy Colorado ZR2 Bison uit 2024 een opnieuw afgesteld Multimatic-chassis met op maat gemaakte schokdempers voor en achter. Dit laatste zorgt voor een zachtere landing en een betere duurzaamheid op ruw terrein, hoewel de banden qua maat vergelijkbaar zijn met de standaard ZR2 met 9,9 en 11,6 inch voor en achter. Maar met de nieuwe 35-inch modderbanden heeft de Bison een 1.5-inch grotere bodemvrijheid van 12.2 inch.

Chevy Colorado ZR2 Bison 2024: prijzen en kenmerken

Hij heeft ook een uitstekende bodembescherming met boronstalen beschermplaten en rockerpanelen die voorkomen dat rondvliegende stenen en puin de bodem raken.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

✓ U kunt ook controleren:

Prestaties met turbocompressor

Het zou leuk geweest zijn als Chevy de Colorado ZR2 Bison had uitgerust met wat meer vermogen, maar we klagen niet over de 2,7-liter viercilinder met turbocompressor die 310 pk en 430 lb-ft koppel levert. Het pakket omvat een automatische achtversnellingsbak, vierwielaandrijving en vergrendelbare differentiëlen voor en achter.

Chevy Colorado ZR2 Bison 2024: prijzen en kenmerken

De ZR2 Bison heeft een nieuwe launch control-functie in Baja-modus die hij deelt met de reguliere ZR2. Het detecteert automatisch het wegdek om de tractie en grip te maximaliseren. De bestuurder hoeft alleen maar het rempedaal in te trappen, het gaspedaal in te trappen en de rem los te laten om van nul naar honderd te accelereren op zand, gras, modder of vuil.

Colorado ZR2 Bison: trekhaak en laadvermogen

De Colorado ZR2 Bison kan tot 5.500 lbs trekken, met een maximaal laadvermogen van 1.050 lbs. Daarnaast biedt de Bison een vertrekhoek van 38,2 graden, een vertrekhoek van 26 graden en een vertrekhoek van 26,9 graden – cijfers die de veelzijdigheid van de Bison onderstrepen.

Interieur upgrade

De Colorado ZR2 Bison is niet alleen Chevy’s meest all-terrain middelgrote truck, hij is ook uitgerust met een cabine die de offroad-ervaring nog aangenamer maakt. Het beschikt over een digitaal instrumentenpaneel en een 11,3-inch infotainment-touchscreen met geïntegreerde Google-functionaliteit en draadloze smartphoneconnectiviteit voor Apple- en Android-apparaten. AEV-accenten zijn onder meer op maat gemaakte plaatjes op de hoofdsteunen voorin en robuuste vloerbedekkingen die het interieur netjes houden.

Chevy Colorado ZR2 Bison 2024: prijzen en kenmerken

Als het op veiligheid aankomt, zijn alle Colorado ZR2 Bisons uitgerust met automatisch grootlicht, Lane Departure Warning, Automatic Emergency Braking, Lane Departure Warning, Adaptive Cruise Control en een voetrem vooraan.

Chevy Colorado ZR2 Bison 2024: prijzen en kenmerken

Chevy Colorado ZR2 Bison 2024 prijzen

De eerste leveringen van Chevrolet Colorado ZR2 Bison 2024 zal in het derde kwartaal van 2023 bij de dealers verschijnen, terwijl de fabrikant belooft de officiële adviesprijs op een later tijdstip bekend te maken. Een vogeltje vertelde ons dat de basisprijs zou kunnen beginnen bij ruim 60.000 euro. Dat is een stevige prijs voor een Colorado, maar je krijgt veel waar voor je geld met de Bison ZR2.

Foto’s en bron: Chevrolet.