Chevy Colorado 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Chevrolet heeft de geheel nieuwe 2023 Colorado onthuld en er komen veel veranderingen aan voor Chevy’s derde generatie middelgrote pick-up. De vorige Colorado heeft een glorieuze run gehad sinds zijn terugkeer in 2014, en Chevy heeft de line-up consequent vernieuwd met bijgewerkte modellen zoals de ZR2 Bison. De Chevy Colorado van 2023 zal echter moeten concurreren met industriereuzen zoals de Toyota Tacoma en Ford Ranger.

Chevy Colorado 2023: specificaties, prijs, releasedatum

“De geheel nieuwe Colorado is in alle opzichten verbeterd”, zegt Scott Bell, Chevrolet Global Vice President. “Met zijn robuuste en sportieve ontwerp, verbeterde mogelijkheden, nieuwe technologie en aanpassingsopties is hij ontworpen om meer te doen voor veeleisende klanten en hen toch waar voor hun geld te bieden.”

2023 Chevy Colorado: wat is er nieuw?

De Colorado 2023 is alleen verkrijgbaar als vierdeurs dubbele cabine met een bed van 5,2 voet. Chevy liet de variant met lange cabine met één cabine vallen voor 2023, maar de nieuwe Colorado is iets gegroeid en biedt nu meer ruimte en betere offroad-capaciteiten.

Chevy Colorado 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe Colorado heeft een 3,1 inch langere wielbasis en is 2,3 inch breder dan voorheen. Hij heeft echter ook een kortere overhang aan de voorkant en een verplaatste vooras om de lancering aan de voorkant te verbeteren voor serieus offroad-rijden. Dankzij het herontwerp biedt de Colorado een naderingshoek van 38,3 graden, een vertrekhoek van 25,1 graden en een vertrekhoek van 24,6 graden, aldus Chevy. Bovendien is de bodemvrijheid van de Colorado ZR2 toegenomen tot 10,7 inch.

Uitrustingsopties en aandrijflijnen

De Chevy Colorado uit 2023 is exclusief verkrijgbaar met een 2,7-liter viercilinder benzinemotor met turbocompressor die is afgeleid van de Silverado-vrachtwagen van een halve ton. Het spannende is dat de 2,7-liter motor leverbaar is in drie gradaties, afhankelijk van het uitrustingsniveau. De basiswerktruck (WT) en LT kunnen 237 pk en 259 lb-ft produceren met een achttraps automatische transmissie. sturen naar de achterwielen of alle vier de wielen. Zowel de Colorado WT als de LT hebben een maximaal trekvermogen van 3.500 lbs. met de juiste apparatuur.

Chevy Colorado 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De 2.7 Turbo Plus-motor is standaard op de Colorado Z71 en Trail Boss. Het biedt 310 pk en 390 lb-ft koppel. standaard voorzien van een achttrapsautomaat en vierwielaandrijving. Ook verkrijgbaar als optie op WT- en LT-trims, verhoogt de Turbo Plus-motor het maximale trekvermogen tot 7.700 lbs.

Chevy Colorado 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Colorado ZR2 is voorzien van de turbo-versie met hoog vermogen met dezelfde 310 pk, maar een hoger koppel van 430 lb-ft. Chevy beweert dat de basis 2,7-liter turbomolen 18 procent meer pk’s en 36 procent meer lb-ft heeft. koppel dan de basismotor van het uitgaande model.

Chevy Colorado 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Tegelijkertijd bieden de Turbo Plus en Turbo High-Output meer vermogen dan de 3,6-liter V6- en 2,8-liter turbodiesel uit de vorige Colorado.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Verschillende chassisinstellingen

De 2023 Chevy Colorado heeft drie ophangingsinstellingen, afhankelijk van het uitrustingsniveau. De WT, LT en Z71 krijgen de standaardophanging, maar de laatste biedt tot 9,5 inch bodemvrijheid tegenover de 7,9 inch (WT) en 8,9 inch (LT) van de vorige twee. De WT en LT hebben 17″ wielen, terwijl de Z71 en Trail Boss 18″ zwenkwielen hebben. De nieuwe wielen hebben een soortgelijk boutpatroon als de full-size Silverado.

Chevy Colorado 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Colorado Trail Boss daarentegen heeft een breder spoor, een 2-inch liftkit, Multimatic DSSV passieve dempers, 18-inch velgen met 32-inch Goodyear Territory A/T-banden en elektronische sperdifferentiëlen voor en achter met een Achterasverhouding van 3,42. Het krijgt ook gietijzeren draagarmen en bodempanelen om de motor, de tussenbak en de rockerpanelen te beschermen wanneer het moeilijk wordt.

Chevy Colorado 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Ten slotte wordt de topklasse ZR2 af fabriek geleverd met een krachtige 3-inch liftkit. Het ZR2 Desert Boss Pack bevat 17″ wielen, 33″ modderbanden, een aangepaste voorbumper, een op het dak gemonteerde lichtbalk, unieke Desert Boss-emblemen en een sportbar met een zeil om het geheel af te maken.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur upgrades

Chevy-fans zullen het bijgewerkte 2023-cabineontwerp en de fantasierijke technologie van de Colorado waarderen. Vooraan en in het midden bevindt zich een standaard 113-inch infotainment-touchscreen met Android OS, Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth-connectiviteit, Google Maps en toegang tot Google Play. Het display heeft een offroad-prestatiemodus die onder andere de helling van het voertuig, de carrosserie, de bandenspanning, de hoogte, de G-krachten en wielslip toont.

Chevy Colorado 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Andere specificaties zijn onder meer draadloos opladen, een standaard trekhaak (met een beschikbare Hitch View-camera), een camera aan de onderkant (standaard op de Z71 en ZR2) en de Chevrolet Trailering-app, die tot 10 camerabeelden rondom het voertuig biedt. Bovendien hebben de WT en Trail Boss stevigere, gebruiksklare interieurmaterialen, terwijl de LT zilveren accenten en een met leer bekleed dashboard heeft. De Z71 heeft een sportievere cabine met stoffen/kunstleren bekleding en zwart/rode accenten.

Chevy Colorado 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Chevrolet’s geavanceerde opbergsysteem in de achterklep is standaard op de ZR2 en is beschikbaar voor de hele modellijn. Het beschikt over een afsluitbaar opbergvak in de achterklep van 45 x 4,0 inch voor het opbergen van gereedschap of uw favoriete ijsbier. Daarnaast kan de achterklep in de middenstand worden vergrendeld, zoals bij de Ford Maverick het geval is.

2023 Chevy Colorado Prijzen en beschikbaarheid

De Chevy Colorado uit 2023 zal medio 2023 naar de Amerikaanse dealers gaan. De productie begint volgend jaar in de fabriek van GM in Wentzville in Missouri. Prijzen zijn nog niet bekend, maar we verwachten dat de adviesprijs begint bij € 26.000 voor de basis Colorado WT en € 48.000 voor de ZR2.