Chevy Blazer EV 2024: Interieur, motor en modificaties

De Amerikaanse autopionier Chevrolet heeft verrassend genoeg zijn eerste elektrische voertuig gepresenteerd op basis van de Ultium EV-architectuur van het moederbedrijf General Motor: de Chevy Blazer EV 2024. De naam “Blazer” doet meteen denken aan de legendarische K5- en S-10-varianten, de regeerde de straten van Amerika van eind jaren zeventig tot midden jaren 2000. Onze redacteur, Carl Anthony, was een van degenen die het uitschreeuwde toen Chevrolet de naam Blazer nieuw leven inblies als crossover voor 2019. In 2024 zal de Blazer EV deel uitmaken van Chevrolet’s steeds groter wordende line-up van cross-overs en SUV’s voor het hele gezin, ongeacht wat het ooit was.

Chevy Blazer EV 2024: Interieur, motor en modificaties

“De 2024 Chevrolet Blazer EV stelt nieuwe normen voor elektrische SUV’s met intuïtieve opties en technologieën die Chevrolet in de voorhoede plaatsen van een van de snelst groeiende EV-segmenten”, aldus Scott Bell, vice-president van Chevrolet.

wat is er nieuw?

De Blazer EV is de nieuwste toevoeging aan de Blazer-familie. Het is een middelgrote elektrische cross-over met vijf zitplaatsen en een behoorlijke laadruimte, maar Chevrolet heeft nog niet alle belangrijke details onthuld. Het goede nieuws is dat het niet zomaar een moderne, low-body, petrol crossover Blazer is.

Chevy Blazer EV 2024: Interieur, motor en modificaties

Achter het agressieve uiterlijk en het sierlijke ontwerp schuilt GM’s volledig elektrische Ultium-platform, dat ook wordt gebruikt in de GMC Hummer EV en Cadillac Lyriq. in tegenstelling tot de Hummer en Caddy is de Chevrolet Blazer EV 2024 echter ook betaalbaar voor de prijsbewuste koper.

Chevy Blazer EV 2024: Interieur, motor en modificaties

Uitrustingsvarianten & aandrijfopties

De Blazer EV wordt aangeboden in vier uitrustingsniveaus: 1LT, 2LT, RS en het topmodel SS.Chevrolet heeft geen pk-cijfers genoemd, althans nog niet. Maar Chevy was zo vriendelijk om te onthullen dat de SS (met twee motoren en vierwielaandrijving) 557 pk zal hebben. Dat is genoeg om in minder dan vier seconden vanuit stilstand naar 100 km/u te accelereren, en misschien genoeg om de Tesla Model Y Performance of de Ford Mustang Mach-E GT in te halen.

Chevy Blazer EV 2024: Interieur, motor en modificaties

Het basismodel 1LT heeft een enkele elektromotor en voorwielaandrijving, terwijl de 2LT verkrijgbaar is met voor- of vierwielaandrijving. Interessant is dat de Blazer EV RS verkrijgbaar zal zijn met zowel voor- als achterwielaandrijving, met een optionele optie voor vierwielaandrijving met twee motoren.


Driving range & laadtijden

Nogmaals, Chevrolet heeft geen batterijspecificaties gegeven voor zijn nieuwste Blazer EV, maar heeft EPA-geschatte actieradiuscijfers vrijgegeven. De basis 1LT-versie kan 247 mijl rijden op een volle lading, de 2LT-versie kan 293 mijl rijden. Het RS-uitrustingsniveau uit de middenklasse haalt 320 mijl per lading en is de juiste keuze als u een maximaal bereik voor uw geld wilt.

Chevy Blazer EV 2024: Interieur, motor en modificaties

Uiteindelijk bereikt de Blazer SS een bereik van 290 mijl voordat hij moet worden opgeladen. Wanneer de batterijen leeg zijn, kan de Blazer EV in ongeveer 10 minuten worden opgeladen tot een bereik van ongeveer 78 mijl op DC-snelladers met een vermogen tot 190 kW.

Chevy Blazer EV 2024: Interieur, motor en modificaties

Aantrekkelijk exterieurdesign

Afgezien van de looks van de crossover, is de Chevrolet Blazer EV uit 2024 geen slecht uitziende EV. Hij heeft een energiek profiel, strakke carrosserielijnen, een lage zitpositie en doet visueel denken aan Camaro en Corvette. De LT-versie wordt geleverd met 19-inch wielen en een monochroom ontwerp, terwijl de RS-versie er nog agressiever uitziet met grotere 21-inch wielen en verduisterde accenten. De sportiefste en krachtigste blazer SS heeft 22-inch wielen, een op maat gemaakte grille en tweekleurig lakwerk met een zwart dak.

Chevy Blazer EV 2024: Interieur, motor en modificaties

“Het ontwerp van de Blazer EV roept dezelfde emoties op als de sportieve auto’s van Chevrolet”, zegt Phil Zak, Executive Director, Chevrolet Design. “Hij heeft echte SUV-functionaliteit, maar met de hartstochtelijke proporties van binnen en van buiten en het gevoel achter het stuur te willen kruipen en te ontdekken wat er achter de horizon ligt.


Interne behandelingen

Binnenin heeft de Chevrolet Blazer 2024 een 17,7-inch touchscreen (met fysieke bedieningselementen aan de linker- en onderkant van het scherm) en een 11-inch digitaal bestuurdersdisplay. Het op Android gebaseerde infotainmentsysteem biedt Apple CarPlay, Android Auto en Bluetooth-connectiviteit, terwijl GM’s Super Cruise beschikbaar is voor handsfree rijden.

Chevy Blazer EV 2024: Interieur, motor en modificaties

De RS is voorzien van een afgeplat stuurwiel, sfeerverlichting en blauw/rode stiksels. de SS biedt ook suède / microfiber bekleding of Adrenaline Red stoelen met oranje stiksels.


PPV

Een Police Pursuit Vehicle (PPV) wordt momenteel ontwikkeld op basis van de Blazer EV SS. Volgens Chevrolet krijgt de PPV de grootste Ultium-accu en is hij verkrijgbaar met achterwielaandrijving of vierwielaandrijving met twee elektromotoren. Daarnaast krijgt de Blazer EV PPV Brembo-remmen en een politiespecifiek interieur dat meer ruimte biedt voor uitrusting en noodvoorraden.

Chevy Blazer EV 2024: Interieur, motor en modificaties

“Het commerciële en wetshandhavingsgebruik van de Blazer EV is bijna onbeperkt”, zegt Ed Peper, vice-president van GM Fleet. “De Blazer EV is niet alleen emissievrij, maar vermindert ook het aantal en de frequentie van bepaalde onderhoudstaken die typisch zijn voor wagenparkvoertuigen.

Chevy Blazer EV 2024: Interieur, motor en modificaties

Prijzen en beschikbaarheid

De Chevrolet Blazer EV 2024 2LT- en RS-varianten zullen in de zomer van 2023 voor het eerst bij Amerikaanse dealers verschijnen tegen basisprijzen van ongeveer € 47,595 (2LT) en € 51,995 (RS). De goedkoopste Chevrolet Blazer EV, het instapmodel 1LT, komt in 2024 op de markt met een adviesprijs van 44,995 euro. Eind 2023 volgt de SS met prijzen vanaf 65,995 euro.

Foto’s en bron: Chevrolet.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen