Chevy Blazer 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Een van de meest gespierde SUV’s die er zijn, is zonder twijfel de nieuwe Chevy Blazer 2022 . Dit model oogt niet minder agressief dan de Chevy Camaro. Over het algemeen deelt het veel aanwijzingen met de Camaro-sportwagen en herbergt het slanke koplampen, een enorme tweeledige grille en hoge spatborden.

Daarnaast biedt de nieuwste Chevy Blazer een ruime cabine met twee comfortabele rijen stoelen. Het interieur is modern en de standaardtechnologie omvat een 8-inch touchscreen, Apple CarPlay, Android Auto, een WLAN-hotspot, een audiosysteem met zes luidsprekers en vier USB-poorten. Chevy heeft de releasedatum van Blazer nog niet bekendgemaakt, maar velen denken dat het nieuwe model in de zomer op de markt zal komen.

Chevy Blazer 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Chevy Blazer 2022 met hetzelfde strakke design

Chevy heeft het iconische Blazer-naambord in 2019 nieuw leven ingeblazen. Kortom, deze SUV met twee rijen werd al snel een van de best verkochte Chevrolet-modellen. Over het algemeen is hij aantrekkelijk en zeer competitief in het segment van de middelgrote SUV’s. De Chevrolet Blazer gaat zijn derde modeljaar in en wordt een carry-over model.

Net als zijn voorganger komt de opvolger met hetzelfde strakke design dat de concurrentie totaal niet bij kon houden. Zoals ik al zei, deze SUV heeft veel verwijzingen naar de beroemde Camaro-sportwagen. In principe zijn er de meeste overeenkomsten op het voorpaneel en op de achterkant. De Blazer 2022 heeft opvallende slanke koplampen, een enorme grille met twee niveaus en hoge spatborden. Aan de achterzijde is er een aflopende daklijn, een achterspoiler en grote sportieve uitlaatopeningen. Ook de RS-variant met een sportiever uiterlijk moet beschikbaar zijn.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur met meer hoogwaardige materialen

Net als kleine uiterlijke veranderingen heeft de blazer hetzelfde atletische interieurontwerp. Voor het middensegment biedt de Blazer een zeer ruime en comfortabele cabine met twee rijen stoelen. Over het algemeen is het interieur voorzien van veel premium elementen die voor andere concurrenten niet zichtbaar zijn. De cabine is uniek en de blazer wordt geleverd met grote ronde luchtinlaten en een snelheidsmeter in het midden van het instrumentenpaneel.

Qua techniek komt de blazer met veel standaard modellen. Deze geweldige SUV heeft een 8-inch touchscreen, Apple CarPlay, Android Auto, wifi-hotspot, een audiosysteem met zes luidsprekers en vier USB-poorten zijn ook standaard. Navigatie, een Bose-audiosysteem met acht speakers en draadloos opladen van smartphones behoren nog steeds tot de optionele uitrusting.

Chevy Blazer 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Motor opties

Chevrolet zal drie motorvarianten voor de Blazer aanbieden. De standaardmotor bestaat uit een 2,5-liter viercilindermotor die 193 pk en een koppel van 188 pond-voet produceert. Deze motor is alleen voorwielaangedreven. De fabrikant biedt echter ook een 2,0-liter viercilindermotor met turbocompressor die krachtiger is met 227 pk en een koppel van 258 lb-ft.

De laatste en krachtigste is een 3,6 liter V6-motor die 308 pk en een koppel van 270 lb-ft produceert. In tegenstelling tot de eerste twee motoren is deze standaard uitgerust met vierwielaandrijving. Een opvolger is ook gekoppeld aan een negentraps automatische transmissie.

Chevy Blazer 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Chevy Blazer 2022 releasedatum, prijs

De release van de nieuwe Chevrolet Blazer 2022 is nog niet aangekondigd. Volgens veel berichten heeft de opgefriste midsize SUV echter een verwachte verkoopdatum in de zomer van 2021. Als carry-over model moeten we er vanuit gaan dat hij in dezelfde prijsklasse van 29.995 euro tot 43.695 euro zal blijven met doel vergoedingen.