Chevrolet Traverse 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Chevrolet De Traverse 2023 is een gezinsklare driezits-SUV met veel laadruimte, een aantrekkelijke styling en een sportieve uitstraling die zijn formaat verloochent. De hoogtoerige 3,6-liter V6-motor van GM, die is gekoppeld aan een soepel lopende automatische transmissie met negen versnellingen en verkrijgbaar is met voor- of vierwielaandrijving, zorgt voor de voortstuwing. Hoewel de prijsstelling en interieurmaterialen redelijk zijn voor het LS-basismodel, wordt het gebrek aan premium afspraken en afwerkingen duidelijker bij elk hoger uitrustingsniveau.

Chevrolet Traverse 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De concurrenten van de Traverse bieden een rijkere rijervaring omdat ze betere cabinematerialen en interieurontwerp hebben – de winnaar van de 10Best Award Kia Telluride is hier een goed voorbeeld van. Anderen in dit grote en diverse segment, zoals de Ford Bronco , bieden meer off-road mobiliteit en koelte op de weg. Weer anderen houden van hem Jeep Grand Cherokee L, kan worden uitgerust om zowel meer luxe als meer prestaties te bieden. Daarom hebben we de Traverse als 25e verkozen van de 27 middelgrote SUV’s.

Wat is er nieuw voor 2023?

Na de vernieuwing in 2022 schonk Chevrolet de Traverse voor de modeljaar 2023 enkele kleine updates. Eerst krijgt hij twee nieuwe kleuren: Sterling Grey Metallic en Radiant Red Tintcoat. Naast de twee nieuwe kleuren hebben bepaalde Traverse-uitrustingsniveaus een omhuld stuurwiel in plaats van het standaard urethaanstuur.

Chevrolet Traverse 2023: specificaties, prijs, releasedatum

We raden de LS-basisversie van de Traverse aan, omdat deze een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt voor wie op zoek is naar een gezinsauto met drie rijen. Standaarduitrusting omvat LED-koplampen met automatisch grootlicht, verwarmde buitenspiegels, drie maanden SiriusXM-radio, maar liefst tien bekerhouders, een reeks rijhulpsystemen zoals automatisch noodremmen en nog veel meer.

Chevrolet Traverse 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Wie meer comfort wil – zoals verwarmde voorstoelen, een verwarmd stuurwiel, een Bose-geluidssysteem met 10 luidsprekers, een elektrisch bedienbare passagiersstoel of een elektrisch bedienbare achterklep – moet meer betalen voor de LT om deze opties te krijgen, en nog meer voor zorg ervoor dat ze ze als standaarduitrusting krijgen in de duurdere Premier- of High Country-modellen. Aangezien de SUV’s van de concurrentie gewoon beter zijn dan de Chevy, lijken die duurdere functies ons de investering niet waard.

motor, transmissie en prestaties

Een standaard V6-motor met 310 pk drijft de Traverse aan en een soepele automatische transmissie met negen versnellingen schakelt onopvallend. De V6-motor trekt goed; een eerder geteste Traverse bleek het snelste voertuig in zijn klasse te zijn. Een Traverse RS die we onlangs hebben getest, sprong in 6,8 seconden naar 100 km/u en bereikte de kwartmijl in 15,1 seconden. Beide waarden komen overeen met de prestaties van de kia Telluride, die werd bekroond met 10Best.

Chevrolet Traverse 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Chevrolet Traverse 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Het interieur is zo stil dat je bij verkeerslichten naar de toerenteller moet kijken om er zeker van te zijn dat de motor draait. Daarover gesproken, de Traverse heeft een van de soepelste start-stopsystemen die we ooit hebben getest. Bij het parkeren of manoeuvreren bij lage snelheden voelt de Traverse veel aan als zijn formaat. Wanneer u echter op het gas trapt, voelt de grote Chevy kleiner aan dan hij is – hij is goed gepositioneerd, zo niet bijzonder atletisch. De stuurinspanning is licht, maar de besturing is nauwkeurig en maakt het gemakkelijk om de grote SUV te besturen. De wishbone-ophanging is afgesteld voor een goede balans tussen handling en rijcomfort.

✓ U kunt ook controleren:

Brandstofverbruik en MPG in de praktijk

Als u de Traverse beoordeelt op basis van het geschatte gemiddelde brandstofverbruik van de EPA, krijgt u slechts de helft van de informatie. In onze real-world brandstofbesparingstests bij 75 km/u op de snelweg behaalde de vierwielaangedreven Traverse High Country 27 mpg, een van de beste in zijn klasse. De Traverse RS met vierwielaandrijving, die we aan dezelfde test hebben onderworpen, kreeg 22 mpg en miste de EPA-schatting met 3 mpg. De modellen met voorwielaandrijving scoorden 18 in de stad en 27 op de snelweg, terwijl de modellen met vierwielaandrijving 17 scoorden in de stad en 25 op de snelweg.

Chevrolet Traverse 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Chevrolet Traverse 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur, comfort en belading

De Traverse biedt plaats aan zeven of acht passagiers, inclusief een derde zitrij voor volwassenen. Chevrolet’s modellenreeks met vijf niveaus stelt de Traverse in staat een groot deel van de markt te bereiken. De materialen van het topmodel High Country zijn mooi, maar voldoen niet aan de verwachtingen gezien de hoge prijs. Door de stoelen op de tweede en derde zitrij neer te klappen, wordt elke Traverse een kampioen in laadruimte met meer ruimte dan al zijn concurrenten. Achter de derde zitrij is plek voor zes stuks handbagage, waardoor de Traverse geschikt is voor het vervoeren van zowel personen als bagage. Bovendien biedt hij op de eerste zitrij de grootste opbergruimte in zijn klasse.

Chevrolet Traverse 2023: specificaties, prijs, releasedatum

infotainment en connectiviteit

Chevrolet rustte het interieur van de Traverse uit met een overvloed aan USB-poorten en een gebruiksvriendelijk infotainmentsysteem met kleurrijke graphics, een hoogwaardig touchscreen en standaard draadloze Apple CarPlay- en Android Auto-functionaliteit. Een infotainmentsysteem dat snel reageert op gebruikersinvoer en een standaard Wi-Fi-hotspot maken van deze SUV een technisch geavanceerd voertuig.

veiligheid en rijhulp

Helaas zijn de meest geavanceerde rijhulpsystemen – waaronder adaptieve cruisecontrol en een 360-gradencamera – alleen beschikbaar op de twee duurste uitrustingsniveaus. Ter vergelijking: sommige concurrenten bieden deze functies standaard aan. Ga voor meer informatie over de crashtestresultaten van de Traverse naar de websites van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) en het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). De belangrijkste beveiligingsfuncties zijn onder meer

  • Standaard automatisch noodremsysteem met voetgangerdetectie
  • Lane Departure Warning met Lane Departure Warning standaard
  • Adaptieve cruisecontrol aanwezig

garantie en onderhoud

Het enige dat de Traverse onderscheidt van zijn concurrenten als het gaat om servicedekking, is een gratis eerste servicebezoek. Anders is de garantiedekking van Chevrolet gemiddeld voor het segment.

  • Beperkte garantie van 3 jaar of 36.000 mijl.
  • Aandrijflijngarantie voor 5 jaar of 60.000 mijl
  • Gratis onderhoud bij de eerste inspectie