Chevrolet Suburban 2021 RST: specificaties, prijs, releasedatum

De komende Chevrolet Suburban introduceert een nieuw uitrustingsniveau. Volgens Chevy zal het nieuwe model Chevrolet Suburban 2021 RST heten en gebaseerd zijn op het originele model. De eerste spionagefoto’s van het RST-model laten zien dat de nieuwe high-performance SUV geen enkele camouflage draagt.

In tegenstelling tot de reguliere versie heeft de RST een agressiever ontwerp en biedt hij tal van verbeteringen. Daarnaast krijgt de RST meer donkere elementen ten opzichte van andere uitrustingsniveaus van de Tahoe en de Suburban. Hij wordt ook aangedreven door een 6,2-liter V8 die 420 pk en een koppel van 460 lb-ft produceert.

Chevrolet Suburban 2021 RST: specificaties, prijs, releasedatum

Hoe ziet de Chevrolet Suburban 2021 RST eruit?

De aankomende Chevrolet Suburban 2021 rijdt op een nieuw platform. Hierdoor is dit model betrouwbaarder en kan het eenvoudig worden aangepast. Zoals eerder vermeld, is het nieuwe RST-trimmodel onlangs getest en dit keer draagt ​​het geen camouflage.

In vergelijking met de originele versie krijgt de Chevrolet Suburban 2021 RST een donkere voorkuip dankzij de kleur die Chevy Black Ice noemt. We vinden het leuk hoe de fabrikant een mix van zwart en chroom heeft toegevoegd aan de nieuwe V-vormige spaken op de 22-inch wielen. Net als de nieuwste Tahoe SUV heeft de RST dezelfde onafhankelijke achterwielophanging. Hierdoor moet RST ook soepeler rijden op de weg mogelijk maken.

✓ U kunt ook controleren:

Cabin geruchten

Er is niet veel informatie beschikbaar over het interieur van de Chevrolet Suburban 2021 RST. Chevy is echter een wereldwijd bekend merk en we kunnen een luxe cabine verwachten met veel standaardfuncties. We hebben enige informatie dat de RST comfortabel genoeg zal zijn voor alle passagiers.

Daarnaast zijn de stoelen sportief met contrasterende kleuren voor de naden. Ook kunnen we het RST-logo verwachten in het midden van de hoofdsteunzone, het stuur en de hoofdsteun. Alle modellen van de nieuwe SUV’s zullen worden uitgerust met het nieuwe 10-inch diagonale infotainmentscherm en het 4,2-inch bestuurdersinformatiescherm. We gaan er ook van uit dat de uitrustingsvariant RST meer standaard beveiligingsfuncties biedt dan de reguliere.

Chevrolet Suburban 2021 RST: specificaties, prijs, releasedatum

Chevrolet Suburban 2021 RST aandrijflijn Technische gegevens

De nieuwe Chevrolet Suburban 2021 is een full-size SUV die twee motorvarianten zal gebruiken. Het standaardmodel wordt aangedreven door een 5,3-liter V8 die 355 pk (265 kilowatt) kan produceren. Dit model is standaard uitgerust met cilinderuitschakeling en een stop-startsysteem. Het is aangesloten op een nieuwe 10-traps automatische transmissie. Het maximale trekgewicht met het model met 2 wielaandrijving (2WD) is 6.300 pond.

Bij aankoop van het prestatiepakket Premier Plus Edition of RST Edition ontvangen kopers echter een krachtigere 6,2-liter V8 met aandrijflijn. Dit model zal 420 pk en een koppel van 460 lb-ft produceren. Dankzij dit, evenals de 10-traps automatische transmissie en de sportief afgestelde ophanging plus, wordt het slepen verhoogd tot 8.100 pond.

Hoeveel kost de Chevrolet Suburban 2021 RST?

De prijs voor de uitrustingsvariant Chevrolet Suburban LT 2021 begint bij 57.000 euro. Dat betekent dat deze pick-up met een RST-pakket zo’n 65.000 euro kost. Volgens de laatste berichten zal dit model deze zomer in de verkoop gaan.